Prijava

Video si koliko su to dobri treneri i psiholozi kad ništa maltene nisu uradili kad je došao Ibrahimović, a poznato je da je taj lik nosato arogantno govedo.

Ali Murinju priznajem i to da je veoma inteligentan. Precenjen je ali je sam zaslužan za to, sam je stvorio sliku o sebi kao nekom genijalcu od trenera. Jednostavno izjave su mu uvek bile takve da nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, da sikće na sve živo, a opet nije izlazio van svoje delatnosti. Koncentrisao se na te gluposti, i sve su vezane za fudbal. Sasvim je solidan trener, što neminovno dovodi do stvaranju mišljenja o njemu kao perfektnom treneru.

Upravo to, dobar trener ali precenjen. Meni se najviše sviđa kod njega to što pred te bitne utakmice nekako privlači pažnju na sebe svojim izjavama i nekako skida pritisak sa ekipe. Npr. mediji se više zamajavaju time šta je rekao on nego što Benzema nije dao gol na 5 utakmica.

Titule su najmerodavniji pokazatelj uspeha. Ne mora se znanje nekog trenera uvek vezivati za titule, ali boljeg pokazatelja nema. Iskreno, čovek je s Portom osvojio LŠ i Kup UEFA, prventstva sa Čelsijem i Interom, LŠ sa Interom, kupove...Sad kenjati kako to svako može sa igračima koji su njemu bili na raspolaganju je čista glupost. Imao je Inter i jače sastave pa je dućkao karu i u LŠ i Kalču. Isto važi i za Real.

Za sve se slažem osim za Inter i kalčo, realno tu Inter nije imao konkurenciju. Opet kažem, dobar trener ali precenjen, zna se šta se dešavalo kad je naletao na Barsu, osim sa Interom.

Isto važi i za Real ? I real je imao jače sastave pa je dućkao karu i u primeri i u LŠ ? E onda se ove godine nadućkao..

@Verbalni GzV
Htedoh reći "Isto ĆE važiti i za Real, ako osvoji LŠ ove godine". Nego reci ti meni, što si nervozan?

Nisam nervozan totalno sam opušten jebo te , malo jedem govna , izvini , iznervirali me ovi mozgovi koji su kenjali zbog mojih činjenica na prethodnim stranama..

dzoni auditore

Za sve se slažem osim za Inter i kalčo, realno tu Inter nije imao konkurenciju. Opet kažem, dobar trener ali precenjen, zna se šta se dešavalo kad je naletao na Barsu, osim sa Interom.

Зна се. Са Челсијем их је два пута избацио и једном испао.

Zašto svi govore o Murinjovom bunkeru, eto idite na soccerway.com, pa vidite tabelu od prošle sezone u primeri i videćete da je Real dao više golova od Barse. Vidite tabele sezona u Portugalu, Engleskoj i Italiji dok je tamo bio. Skoro svake sezone imao je najefikasniji tim. A protiv Barse igra bunker? A ko ne igra?

Шта да играш против екипе која се добацује петнаест минута, врхунски је физички припремљена, кидише на сваком делу терена? Играш како знаш да би победио. А Мурињо је један од ретких последњих сезона који зна како Барселона може да се добије. Какав је то спорт у коме треба увек да побеђује бољи?

I još jedna stvar, oko stvaranja igrač, pošto je bilo ovde priče i na tu temu. Tačno je, Murinjo nije stvorio nijednog igrača... kao što nisu ni Ferguson, ni Gvardiola, ni drugi. Igrač se stvara godinama, to nije proces koji traje jednu ili dve godine. Ali, ono u čemu je Murinjo NAJBOLJI NA SVETU, to je njegova sposobnost da podigne igrača na viši nivo, pre svega tako što mu prenese to svoje bolesno samopouzdanje. Lampard, Drogba, Esien, Karvaljo, Milito, Snajder... svi su oni bili odlični igrači i pre nego što je on došao. Ali nisu bili ni blizu tom nivou na koji ih je on uzdigao.

Lupio si glupost Crna Gujo,što se tiče Fergusonovog "nestvaranja" igrača tiče. A generacija Bekam,braće Nevil,Skols,Gigs i društvo se odjednom ne računa? Za njih niko nije čuo dok nisu krenuli da igraju za ManU.

A jel ih Ferguson trenirao dok su imali deset godina? Ferguson je odličan trener, ja samo kažem da se igrač stvara od malih nogu...

Nije ih trenirao zato što on nije trener mlađih kategorija.A ti ne znam koliko da si dobar igrač,kad imaš 10. godina ti si TALENAT,a ne već formiran igrač. Ferguson je kod gorenavedenih igrača izveo transformaciju talenat-kvalitetan fudbaler.

Па Фергусон се баш бави тим изграђивањем играча светске класе. А има и врхунских тренера који се тиме не баве, већ имају одличне тимове за то. Ни Ивковић не води млађе генерације у кошарци, а опет направи дупло бољег играча од неког 22-огодишњака.

Ychtt,apsolutno se slažem sa tobom.

Pa dobro, to je to u suštini.

Samo da Čika Murinjo čuje šta pišete za njega...

Pišamo na njega.