Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Диспечер који не зна испећи прасе треба добити по ушима исто као аутомеханичар који не зна поправити ауто. Или Стивен Сигал зато што снима глупе филмове. Или глупа мачка која се не зна дочекати на ноге. Шета некидан баба неко дебело керче и како 'оће да га попне на тротоар, каже ''ајде сад лааагано''. Глупо пашче, треба га у дивљину да погине!!
Добро, удаљили смо се од теме...
Углавном, мишљења сам да су га часни оци требали поштено премлатити за примјер, више никад не би било лоше прасетине у Толиси. Амин.
Amin, pope Nemanja.
Dokle vise prasici da stradaju.Pravda za kopitare svih vrsta.
To je svrha njihovog postojanja. Njih je pravda zaobišla. I oni su zglavkari.
Краџић је уваћен, Јернеј Копитар још у бекству!
Ja mislim da vecinu popova treba prebiti, i djavole ne pustati u kucu (Faco ovo ne vazi za tebe, ti si kul pop), jer popovi su lopovi, dacu dole primer, popovi su smradovi koje ne podnosim.
Primer 1. Nekako me naterase da nosim kolac za slavu. Ispred mene neka baba ima mozda 80 godina, vadi hiljadu dinara, samo toliko ima. Onaj majmun joj kaze to vam kosta 1500, ona mu daje ono i kaze da nema vise. On je napadne kako to mora da se plati, i na kraju je upisa na listu dugovanja.
Primer 2. Ove godine trebao pop da dodje da sveti vodicu. Nikog nema kuci ja spavao, popodne bilo. Neko lomi oko vrata nesto, lupa, dere se GAZDAAA, ja onako u polusnu zabole me ko je. I tako jedno sigurno 4-5 puta na svakih pola sata je dolazio i lupao dok me magarac nije probudio. Ponestalo mu para!
Ne kaze se jebeni POPOVI, nego svestenici, rec ''pop'' koriste seljandzure...inace danasnji svestenici su bagra prvoklasna...
DŽANKI OBJAŠNJAVA! LOLOLO DŽANKI EDUKUJE!
Aj dzanki ne seri, znam ja vrlo dobro kako se kaze. Svestenik--->nesto sveto, sveti nesto jebem li ga, a popovi su to isto koliko i ja. Nijedan pop nije nista veci covek od mene, tako da ja kazem pop.
Вуле, ти си још малолетан, тако да... Боље не прозивај попове лололо
А и Џанкију би гуза могла да страда. ПАХОМИЈЕ ЛЕ!
Ја на Википедију одавно не идем, само гледам Џанкијеве постовое. Почео сам чак и монокл да носим.
Pa sta ako sam maloletan, jel to nesto umanjuje ono sto sam rekao? :) Gamby ne moze mene dzanki edukovati :)
Вуле, омашио си. Попови воле да кажњавају малолетне дечаке ако овако причају о њима, конташ :)
Znam na sta mislis Dankane, mogu da me povuku za k
Al onaj post da seljaci pricaju popovi cemo da pribelezimo. Da mi podigne raspolozenje kad sam smoren :)
svestenik hahah
Vukašin95 Занимљиво је како их делиш на попове и свештенике и то опажање говори много тога. Ипак, не треба остати само на речима, то је за бабе, а ти си млад момак. Предузми нешто. Срби се не боре за оно што им припада па тако ни за своју Цркву нити своју веру. Ако ти поп не одговара, а ти лепо дигни народ и истерај фукару из цркве. Јер мантија је света, а човек који је носи не мора бити посвећен свом позиву, већ га може обављати као аутомеханичар. Мени свештеник никада не наплаћује ни један обред и узима само онолико колико му дам. Можда је разлог у томе што он зна шта ја знам о својој вери и зна како би прошао када би ми рекао: дај паре. Некада сам и ја био киван на попове, мада данас схватам да какав је народ такве су му и воље (па и црквене вође). Они су наши, од нас, из нашег краја што би се рекло. Та баба је ладно могла да га олади за све паре и крај. Али шта зна баба? Кваримо се,до коске се кваримо, а нико неће да почне од себе да мења ствари.
Ma ne delim ih ja na popove i svestenike, nego mi nekako lepse zvuci pop, pa ih tako i zovem. Da, baba je mogla da ga oladi za pare, ali baba je baba, učena je da je pop jednak svecu i ne ide odjebati popa. Ja bih ga sigurno oterao u kurac. Znam da nisu svi popovi takvi, ali valjda kad od malena znaš samo za takve stvoriš neku odbojnost prema njima. Čak sam i po manastirima vidjao veoma drske popove, nadrkane i ljute na ljude koji su došli da posete manastir, sad dal kao svetinju ili kao gradjevinu to njega zabole k.
Е видиш, ту је цака - морамо ми да се променимо како би имали неког друштвеног утицаја на нашу околину. Наша одбојност и начин на који видимо свет око нас, како реагујемо на њега јесте оно што треба променити. Годинама сам ћутао када неки посетилац у цркви тртља док траје служба или неки кретен прескаче ред у пошти, банци, државним установама. Па шта што је у цркви или станици милиције? Пристојно понашање је оно што свуда треба да се поштује. У почетку ме је било страх, а сада без проблема станем и кажем некултурној особи - не можете тако да се понашате. И у 80% то успе. То је одличан резултат, с обзиром колико смо пропало друштво. Не треба никога терати у курац, већ поставити на оно место на коме се дотична особа налази - ако је поп, не може да прича мобилним у олтару, ако је пандур не може да ти се обраћа са ТИ, већ са ВИ господине/госпођо, ако је службеник у банци не може да пусти преко реда Мицу из пекаре, јер и ти чекаш свој ред. А пробисвети и олош увек воли да псује и да се свађа, будући да су такви људи васпитани да бука, дрека, вика и погрдан језик њима дају моћ и право да буду први. Такви управо могу да буду и попови, али и народ који долази на службе код попова - народ нам је у одређеном проценту верски потпуно необразован, културно непросвећен и не зна које су му дужности, обавезе и права у оквиру Цркве. За то су криви и свештеници и лаици.
За све је крив комунизам .......