Хрвати потомци старих Илира и Срба?

  1. Управо си описао како су та племена десеткована.

  2. Avari dosli u 10 veku pa ko god da je pisao to je pobedio, dosli su 566 godine.

  3. Хејз,
    1. Ниси одговорио на моје питање. Тј. рекао си да ми имамо сличан језик зато што су Словени измишљена категорија (!?)
    2. The Romans aside from committing atrocities9 during the war split up Illyrian tribes into different groups than the ones they had previously composed.The administrative civitates of Osseriates Colapiani and Varciani were probably created from the Breuci.10 Other members of tribes were probably sold as slaves11 or deported in different locations, such as the Azali.12

  4. Pa ja i nisam napisao zašto su se Avari i Huni sjurili ovamo i ko se kome tu krvi napio, jebi ga nemoguće je 500 godina saterati u sedam redaka. Generalno istorija ovih krajeva ne obiluje baš sa puno pisanih podataka tako da se interpretacije dosta razlikuju. Uostalom koga ova tema zanima mogu da preporučim "Povijest Hrvata" od Vjekoslava Klaića, skup od 5 knjiga koje su pisane negde krajem 19 veka u skladu sa tada raspoloživim podacima. Knjiga je napisana sa primesom romantičarskog zanosa ali sva sreća bez ameba teorija i ko zna kakvih još SF varijanti. Vrlo je interesantno opisan saživot i sukobi izmedju starosedelaca, došljaka, saživot srpskih i hrvatski plemena, formiranje prvih kneževina i uticaj kakav je imala crkva, tj istočno i zapadno rimsko carstvo. Enivej, da ne tupim dalje, ko voli nek izvoli.

  5. E пун ми је курац ове кафанске историје, идите бре читајте изворе и не лупендајте више

  6. Vjekoslava Klaića

    Taj rad. Pravi primerak nepristrasnog historicara. Preporuke i s moje strane.

  7. E пун ми је курац ове кафанске историје, идите бре читајте изворе и не лупендајте више

    Лололо, ај' сад погледај информације мог профила, децхко.

  8. Jebote nisam imao pojma da je naša istorija toliko komplikovana. Ali meni je nekako najlogičnije da su se Sloveni pod pritiskom Huna razbežali na tri strane, i ovi naši južni naišli na Ilire, očigledno je da su većinu pobili kako bi naselili ovo mesto, ali očigledno je i to da je dobar deo ilirao ostao da živi sa Slovenima. To je neka moja procena.

    edit: Ovde se ne zna ko je koga kerebečio. lololol

  9. Nisam ni video pitanje neispavan sam, uglavnom imamo slican jezik jer su i na pocetku slicne jezike imala plemena i normalno je da se stvaraju razliciti dijalekti, ali i u okviru jednog naroda, u sustini samo 3 naroda su stvarna, to su Slovenci koji su mesavina Srba, Avara, ali sa vecim udelom Kelta i Germana. Hrvati koji su uglavnom Avari sa manjim udelom srpskih gena i keltskih i mi Srbi.

  10. Као што рекох читај изворе а не да ти тамо неки квази историјски сајтови одговарају на питања

  11. Jebote nisam imao pojma da je naša istorija toliko komplikovana. Ali meni je nekako najlogičnije da su se Sloveni pod pritiskom Huna razbežali na tri strane, i ovi naši južni naišli na Ilire, očigledno je da su većinu pobili kako bi naselili ovo mesto, ali očigledno je i to da je dobar deo ilirao ostao da živi sa Slovenima. To je neka moja procena.

    Тешко:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/43/Huns_empire.png/400px-Huns_empire.png
    Зашто би ти ишао преко пола хунске државе (+зашто би ишао сто година пре почетка сеобе)?

  12. Као што рекох читај изворе а не да ти тамо неки квази историјски сајтови одговарају на питања

    Као прво:
    1. То је мој сајт.
    2. Писан је по изворима. Докажи да је квазиисторијски.

    ЕДИТ: 3. Прочитај кад ти неко линкује нешто, пре него што попљујеш.

  13. Jebote nisam imao pojma da je naša istorija toliko komplikovana. Ali meni je nekako najlogičnije da su se Sloveni pod pritiskom Huna razbežali na tri strane, i ovi naši južni naišli na Ilire, očigledno je da su većinu pobili kako bi naselili ovo mesto, ali očigledno je i to da je dobar deo ilirao ostao da živi sa Slovenima. To je neka moja procena.

    Ту има истине, али народи се не селе увек због спољних притисака.
    Словени су дошли у огромним бројевима на Балкан. У "Историји Византије" Острогорског су набројана племена Словена на ПЕЛОПОНЕЗУ. Солун је био Византијско острво у балканском океану преплављеном Словенима. Наравно, Хазе је делимично у праву. Словени су затекли староседеоце, али су их асимиловали. Долине и равнице су биле пусте, јер је курта и мурта туда прошао, попљачкао и поробио. У планинама је било брђана, увек. И они су дали свој добар допринос генетској слици Срба и Хрвоса.

  14. Nisam ni video pitanje neispavan sam, uglavnom imamo slican jezik jer su i na pocetku slicne jezike imala plemena i normalno je da se stvaraju razliciti dijalekti, ali i u okviru jednog naroda, u sustini samo 3 naroda su stvarna, to su Slovenci koji su mesavina Srba, Avara, ali sa vecim udelom Kelta i Germana. Hrvati koji su uglavnom Avari sa manjim udelom srpskih gena i keltskih i mi Srbi.

    Е ово је већ трансфер.

  15. Јел ја трипујем или је сајт потпуно празан?
    Јел студираш историју?

  16. Cekaj daj mi jedan pouzdan izvor sem krivotvorenog Konstantina Porfirogenita pa mozemo da pricamo o vasoj teoriji.

  17. Хејз, брате, с већином твојих постова које сам прочитао по разним темама на форуму се слажем, али ово по мени нема никаквог смисла.

  18. Nisam ni video pitanje neispavan sam, uglavnom imamo slican jezik jer su i na pocetku slicne jezike imala plemena i normalno je da se stvaraju razliciti dijalekti, ali i u okviru jednog naroda, u sustini samo 3 naroda su stvarna, to su Slovenci koji su mesavina Srba, Avara, ali sa vecim udelom Kelta i Germana. Hrvati koji su uglavnom Avari sa manjim udelom srpskih gena i keltskih i mi Srbi.

    ?!?!?!?!?!
    A kako ovo objasnjavas???
    http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/66278/%C5%A0vajcarsko+istra%C5%BEivanje%3A+SVI+SMO+MI+POMALO+ILIRI.html

  19. Ево шта сам најновије прочитао о етничкој структури данашњих Срба
    Словени
    Илири
    Гали
    Викинзи
    Тевтонци
    Хелени
    Феничани
    не сећам се процената али су отприлике опадајући од првог па на доле

  20. Pa necu da budem pretenciozan pa da kazem da su i Veneti Ilirsko pleme,a njih je Cezarov legat Decim Brut pobedio u pomorskoj bici kod zapadne obale danasnje Francuske.
    Ali ja to sve pricam generalizovano normalno je da smo svi mi poprilicno izmesani.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.