Хрвати потомци старих Илира и Срба?

  1. Problem je sto su izvori retki, osteceni i razbacani, ali ako insistiras ja cu da navedem Arijana koji kaze da je Aleksandar u Indiji sreo ljude koji su mu rekli da je njihove gradove osnovao i da su preci ranjenika iz pohoda Dionisa?? Nekog pohoda je bilo sada da li je lakse verovati da je to bio Dionis ili Nino Belov je vec druga stvar, ali ga je svakako bilo, opet to ne znaci nuzno niti da se taj covek zvao Nino, niti da je on bio Srbin, ali opet taj se nigde u zvanicnoj istoriji ne pominje. Sto se tice Aleksandra mama mu je bila Ilirka i Olimpija je samo ime koje je dobila kada se udala, a za oca ne verujem da je bio Srbin.

    Ето то што си сада рекао јесте истина и може се реконструисати и изнети тако да је могуће да тај неки буде цар Нено, али све је то јалово и недовољно убедљиво и чврсто да би човек могао бити сигуран.

    Па ок, те етимолошке аналогије које Јова прави су прилично логичне и интересантне али опет као и све остало недовољне да би ишта доказале

    Па искрено, не видим шта бих мого са тим факсом сем да будем професор у школи (а не готивим баш професорски позив)... Јебем ли га, ја бих воло то највише да упишем...

    Не мора само професор, упиши оно што волиш јебе ти се шта ћеш бити. Бићеш пре свега историчар, дал професор ил нешто друго није ни битно

  2. Pa to je donekle i logično za Ilire da su naseljavali pomorske krajeve. Pošto se navodi svuda da su oni veliki bili trgovci i ratnici na moru. A da ga jebem sad, odaljili smo se od teme mi odosmo do Rima.

    edit: A je l tačno ono da su Rim osnovali oni što preživeli bitku za Troju? Tako sam negde čitao.

  3. edit: A je l tačno ono da su Rim osnovali oni što preživeli bitku za Troju? Tako sam negde čitao.

    То је потпуно нетачно. У питању је легенда коју су измислили Римљани како би, у складу са људском потребом, себи доделили неко зајебано порекло

  4. edit: A je l tačno ono da su Rim osnovali oni što preživeli bitku za Troju? Tako sam negde čitao.

    Још није утврђено ни где је Троја, још није утврђено да ли је стварно био рат с њима, ни зашто. А читао си о Енејиди, спеву који је по реалистичности једнак Илијади и Одисеји. Тако да тешко да има везе с мозгЕм.

  5. Hajnrih Sliman Care.

  6. Нађена је Троја пријатељу има неколико слојева и град је постојао упоредо са отприлике микенским светом у старој грчкој.
    А вероватноћа да је Енеја основао Рим је 0,00000000000000000000001 посто. Кажем вам то је људска потреба да себи да неко старо, значајно порекло

  7. Upravu si Šakal. De će on tamo iz Grčke, Persije, gde već da dodje do Apeninskog poluostva.

  8. Čime se vi bavite. Idite jebite nešto, istoričari. lolo :)

  9. Skroz dobra tema. Mene zanima istorija, pogotovo II svetskog rata. A i nameravam i time da se bavim, pa reko daj da skupljam znanje sa vukajlije. lol

  10. Jebla vas istorija i Google i Wikipedia.
    Virtuelni historičri i jebači, manite se ćorava posla.

    Srbi-narod najstariji!

  11. Едсоне мрш на Фејсбук.

  12. Srbi su se doselili sa Karpata. Pise u komentarima na Jutjubu.

  13. Иначе, ова опаска о Енејиди је на месту. Сад управо изучавам историју старог Рима и наилазим на то да се чак ни тадашњи историчари нису слагали око тога.

  14. Ako vas ne interesuje gtfo i ovako nije to za svakoga.
    Sto se tice Ajnajisa, da bas tako jer su stari Rimljani ae izgovarali aj on je mitski osnivac i najvise je zagovarana ta teorija zbog princepsa Avgusta. Sada verovatno vi nemate pojma kakve veze ima taj lik sa Avgustom, ali ima i te kako, naime Vergilije je bio pod Avgustvim patronatom, a Avgust je bio divi filivs, sin bozanskog Julija Cezara koji ga je usvojio, ali i pre tog usvajanja on je bio po krvi Julije (jer je njegova baba bila Cezarova rodjena sestra).
    Juliji su bili stari patriciji sa kojima su jedino mogli da se mere Fabiji (najpoznatiji predstavnik roda je Kvint Fabije Maksim Kunktator) i Juliji su uvek isticali da vode poreklo od boginje Venere jer je navodno rod Julijevaca osnovao Enejin sin Jul, koji je bio unuk Venere.
    Normalno legendu nije stvorio Vergilije i pre toga je postojalo predanje, a nastalo je iz ciste potrebe da se opravda status tadasnjeg grada i da se eventualno uklone svi podaci o tome da ga je neko nekada osnovao kao koloniju, pa tako imamo legendu o osnivanju Kartagine ili jos bolje legendu o princu Tirenijusu koji je osnovao Tireniju (Etruriju), zanimljivo je npr. da je Tir bio maticni fenicanski grad pa samim tim mozemo doci do zakljucka da su verovatno i Fenicani bili povezani sa Srbima ili sto je verovatnije da su neka srpska plemena naseljavala prostore kojima su vladali Fenicani pa su ih oni poslali kao naseljenike u Italiju.

  15. Šta kurac, sad smo i Rimljane napravili? Jesmo mi bili jebači.

    Ali ovakve izjave

    pošto su kao što svi znamo svi srpski mladići izginuli na Kosovu polju te davne 1389 godine

    mene oduševljavaju. Šta kurac, čitava nacija u jednom boju? I to svi muški, od 1 do 156 godina starosti? I svi izginu? Nije bilo trudnih žena u tom trenutku? Čak i da su svi muški osim Vuka pocrkli, jel sumnjate u njegove jebačke potencijale?

  16. Pa nemoj sta kurac i ostalo, ajde argumentuj nesto...

  17. Argumentuj ti meni Lesandar Srbljanin. Mogu i ja reći Lazar Hrebeljanović se spominje kao Lazarus Hrebenabergerbekerkanbalack u pisaniju monaha pokajnika silovatelja stare babe iz Beblingena.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.