Pitajte moderatore

1. Ujka Vanja, znam tacno na sta mislis, ali sam duh ove institucije je protiv takvog pristupa. Ako je nesto ovde svetinja - to su reci. Sta god neko napisao, to je mrtvo slovo na papiru, (dobro, na monitoru), a najbolji nacin za kontru je ne na misice i na cenzuru od strane omnipotentnih moderatora, vec da i sam napises sta mislis o tome i zasto - koristeci reci. Slazem se da je tema bedak, ali crni humor nikad nije bio slab na ovim prostorima, a nije los melem za rane, kad smo vec kod ranjenih...

2. @che-vu:
    definicije koje eksplicitno vređaju neku religiju ili su jednostavno toliko prizemne da nemaju svrhu se brišu. ne briše se svaka defincija gde se pominje neka religija, pročešljaj sajt, videćeš.

prototip neke defincije za brisanje je: "budista - jebena ustaška budala"
    to se briše i neprikladno je ovde.

to što je isus, zordon ili al kapone pričao kako će neko biti ismevan ovako ili onako neznači da to treba i ovde da se radi.
    molio bih te da ovde ne započinješ priču o religiji pošto i sam znaš gde se to ili bi moglo da se vodi.
    (tema religija)
    ;-)

3. Che-vu
    Nemam ni najmanju nameru da izigravam savest čovečanstva. Jednostavno me zaprepašćuje bahatost kada su takve teme predmet definicija.
    Ne spadam u one koji bi uvodili bilo kakve cenzure i skidali stvari ‚‚na mišiće‚‚ jednostavno, upravo je to zadatak moderatora da stvari koje prete da izađu iz okvira dobrog ukusa diskretno skrenu u neki neutralniji tok. Tako bar mali Mikica zamišlja ulogu moderatora. Složićeš se da su neke od definicija poprilično morbidne, crni humor OK, morbidarije nad humkama??????
    Recimo, razumem da je nekome bio smor poseta Šumaricama, i jeste sigurno, pogotovu kako se to radilo u neka vremena. To je rađeno ‚‚da se ne ponovi‚‚ ali se ponovilo i to žešće i ostrvljenije. Žig toga će nositi i naši praunuci, za ceo Balkan je sve to jedno stravično upucavanje autogolova, a mi i dalje učimo pogrešne lekcije!
    -U jednom trenutku se slučajno dogodilo da su na listi defova bile Šumarice a među slikama Bulevar Ratka Mladića.?????? I tu sam puko!
    Kad matorci ‚‚uvate banku‚‚ od mogućih pet reči sedam im bude ‚‚poučno‚‚ izgleda da i ja malo padam u taj šablon.
    Golim je okom vidljivo da Vukajlija znatno utiče na formiranje stavova kod mlađih članova. O tome treba voditi računa.
    Zašto ne reći da je kompletan Lubardin memorijal posvećen i doniran (sa svim autorskim pravima i tantijemama) upravo Šumaricama, . Zašto ne reći da je prevod Krvave bajke, (R. Kujić) zvanično najlepši prepev na svetu.
    Ovo je ono što znam, šta će Bošnjaci uraditi možemo samo da nagađamo!

Jako bih voleo da vidim šta bi Jevreji uradili da neko krene da definiše Osvjenćim ili Dahau...

4. Dragi ujka vanja, ja se slažem 100% sa tim, ali prvo, ionako nas napadaju članovi da previše brišemo. Drugo, šta tek reći za definicije o Amerikancima, o ovima, o onima? Ili je zezanje na svačiji račun ili nije ni na čiji. Preterane, besmislene i prostačke definicije se naravno brišu, ali pokušavamo da ne preterujemo u brisanju, jer palac dole onda gubi smisao ako mi pobrišemo sve što je glupo/neukusno i slično...

Meni recimo jako smeta korišćenje prideva "retardiran", "idiot", "debil" za opisivanje jadnika kao što su npr. Kursadžije... Ti mentalno zaostali ljudi su tako nezaštićeni od svačijeg prozivanja da mi nekad dođe da plačem... Ali šta bi bilo kad bih brisala svaku definiciju gde se to upotrebi?...

Hoću da kažem, sve je to ogledalo naše (ne)kulture.

5. Nisam znala da li da ovo stavim u predloge ili moderaciju, ali ljudi, pobogu, daj rijeshavajte vec jednom neki kakav-takav pravilnik ovdje!!!
    Pa svaka treca definicija je ili grafit ili vic ili citat ili neshto-shto-je-moj-drug-marko-rekao-na-kosharci!!!
    Ovo je postalo besmisleno!

6. rešavamo :) strpi se još malo.

7. Jeeeeeeeeeeeeeeeee....... :D

U stvari, shta cu onda ja raditi? Koga cu proganjati...? :D

8. to pitanje nije zamerka na moderaciju :PPPP

9. oko arhive?
    mislim da trenutno nije prioritet...

jel si je video uopšte?
    http://vukajlija.com/arhiva/pregled

meni je sasvim zgodno i ovako da gledam stare defove. mislim, ja odatle to radim...

10. Imas dole, do kontakta... Poz.

11. GOSPODŽO!!

Nisam mislio na brisanje, pogotovu ne sada kad tu ima i nekih palčeva ali diskretno proklizavanje defova dok su u toku.
    Što se ove dezorijentisane dečurlije tiče, delom sam tu i zbog njih. Imam gadnu grižnju savesti (grizodušje) zbog različitih mladosti.

Uzgred, ko će od nas dvoje da disertira purizam.

P.S. Hoću u fenomene, 40 dana, Hall of Fame, 60 godina. Gde to još ima osim ovde. Da, ne bi tebe mog prvog dana na sajtu ne verujem da bih ostao, zato se nekad šalim MENTORKO moja.
    Šitaj pa briši ili da brišem ja.

12. Ujka Vanja za fenomene i rekordere se obracas meni na temi http://vukajlija.com/forum/teme/414 ili se sam predlozis na toj temi i onda ide glasanje.Ako te izglasamo onda ces biti fenomen.
    Hvala

13. Dobro bre, ja tebi onake slike a sad nemam ``vezu``, nepravdaaaaa.

14. Ja ne mogu sama da te proglasim za fenomena nego mogu samo da te predlozim a ostali da glasaju.Ali mogu ti reci imas sansi.:D

15. Ne primam ni mito!:D

16. Neko se primio i nakokao minuse, nema veze, pasjaluk. Ja sam se samo nešto sam sa sobom izazivao. Povlačim se u miran život!

17. Ujka vanja, mislim da je gospodza u pravu. Sto ne znaci da si ti u krivu. Slazem se 100% sa tvojom etikom. Ali ostajem pri tome da su morbidni komentari o Sumaricama, Jasenovcu i Ausvicu RECI. Samo reci, nista vise. Nije dosla grupa nemackih vojnika na tvoju gajbu da te vodi na streljanje, gde bi ti jedina, verovatno uzaludna odbrana bila da pokusas da ih ubijes golim rukama. Ovde se odbrana vrsi recima, pa ko je recitiji pobedi, a niko ne nastrada. Kao takav, ovaj vid komunikacije bas na taj nacin otvara mogucnost spominjanja i diskutovanja tabu tema, a nema nista lepse od rasturanja tabua. Razmisli: tebi se nije licno svidela neka definicija i sad se molis svevisnjem moderaturu da brise. Kad bi svi imali takav pristup, ovaj sajt bi bio zesca politicki korektna smaracina.

18. Хвала Лија-Вујак :), мени само није јасно зашто је то написано у замеркама на модерацију, ал ајд' сад... не контам шта бисмо ми конкретно требали да предузмемо, ако није брисање? Сугестије увек добродошле за ваљаније обављање посла...

19. Dok se ne napravi neki pravilnik etike, nemoguce je a ne izazivati veoma podeljenja misljenja o ovome. A pravljenje koda etike bi bilo tako trulo...
    OK, pokusacu da budem konstruktivan...
    Chesh-cses

20. Etika je uvek bila zamršenija od Ajnštajnovih vijuga...

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.