Језичке недоумице

1. Ne razumem na koje pojave i inovacije u sinhronom stanju mislis :)

2. ma na ovo što sam pokazivala jovičiću da postoji i DANAS, a da se ne mora mijenjati oblik riječi (u navedenim primjerima)

3. Veznik..

Ako je zavisni veznik. :)

hvala

4. Ima li razlike između "ako" i "ukoliko" ili je "ukoliko" samo proseravački način da kažemo "ako" ?

5. Ima li razlike između "ako" i "ukoliko" ili je "ukoliko" samo proseravački način da kažemo "ako" ?

Mada ima značenje isto kao "ako", ima i drugo značenje, gde se ponaša kao veznik "što" npr.: "Ukoliko ga budeš više tukao po nosu, utoliko će mu nos jače krvariti." Isto kao: "Što ga više budeš tukao po nosu, to će...".

6. СумЊиво или сумЉиво?

7. ali osumLJičen za banovanje. po kaizenovom pravopisu :)

8. osumLJičen za banovanje

:)

9. ahahahah! kako podsvijest izbija, to je čudo!

10. osumLJičen za banovanje

i preventivno pretučen :)

11. Знао сам да је са њ ал сваки дан гледам јебено осумЉичен за курац палац, зато сам и питао.

12. Eeeee, da, aj neka mi sad još neko kaže da je pravilo napisati 10-Tak, znači sa sve T ispred crtice, iako broj deseT sadrži t, a ovo sve češće viđam, pa rek'o aj da proverim kod stručnjaka, da nisam ja malo dezinformisan, možda se stvarno tako piše jebote. :D

13. Nije pravilno. Nego, kad napišeš "desetak", upotrebio si samo jedan znak više nego kad napišeš "10-ak", ali si sto posto siguran da nisi pogrešio.

14. i preventivno pretučen :)

jašta, bolje spriječiti. :)

valdemare, po cijenu da opet fejlujem danas, kako to da "10-ak" ima samo JEDAN znak manje nego "desetak"?

15. valdemare, po cijenu da opet fejlujem danas, kako to da "10-ak" ima samo JEDAN znak manje nego "desetak"?

Čovek gore napisao 10-Tak, a ja sam se zeznuo. Sa T ima jedan manje, bez T ima dva.
    EDIT: Kako te nije mrzelo da brojiš? :)

16. није ме мрзило, јер имам тај проблем са уочавањем броја слова, слогова и уопште са словима итд. ОКП, не бих о томе :)

17. Striming versifikacija :)

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.