FK Crvena Zvezda

  1. bombas da li znas ko je bio prvi kapiten u istoriji tvog kluba?

  2. Zaista nemam tu informaciju, cak mislim da je to bilo drugacije tad. Ono sto svi znaju jeste da je Matekalo bio najbolji strelac i uz Bobeka najbolji igrac.Prvi nezvanicni da tako kazem trener u osnivanju je bio Franjo Glazer, a prvi onako zvanicni Iljes Spic. Prvu utakmicu smo odigrali protiv CSKA iz Moskve, doslo je 7+ ali se ne secam koji rezultat bese. Kao sto vidis, legenda do legende i u danasnjim okvirima. I sto je bitno, prva utakmica po zavrsetku rata protiv CSKA iz Moskve, dok je Crvena zvezda prvu odigrala u toku probijanja sremskog fronta protiv selekcije Albanije u Tirani.

    Ako si hteo da insinuiras nesto na nacionalnoj osnovi, potpuno pogresno, jer grobari i Partizan u srzi ne dele ljude po krvnim zrncima poput nekih. Ajde da kazem cetnika sever ciji je osnivac i legenda ubio Drazu. Poput onih koji se busaju Kosovom, a rade sa gazdom na njegovoj izdaji. Dugacak je spisak.

    Sretna slava uzgred majstore.

  3. I sto je bitno, prva utakmica po zavrsetku rata protiv CSKA iz Moskvedok je Crvena zvezda prvu odigrala u toku probijanja sremskog fronta protiv selekcije Albanije u Tirani.

    Нетачно.

    Звезда је прву утакмицу играла против Првог батаљона Друге бригаде КНОЈ-а, на дан оснивања 4.3.1945.
    Прву утакмицу после завршетка рата је Звезда играла са комбинованим тимом Беграда на дан завршетка рата, 9.5.1945.
    Прву међународну утакмицу Звезда је одиграла 11.3.1945. против Тима британске војне мисије у Југославији.
    Прву међународну утакмицу против неког клуба је Звезда играла против Вашаша у Суботици, 14.10.1945.

    Партизан је своју прву утакмицу играо против Земуна 6.10.1945.
    Прву међународну утамицу је играо против репрезентације Словачке војске у Чехословачкој, а прву међународну против неког клуба 6.12.1945. против ЦСКА (тада ЦДКА) у Београду.

    Што се тиче утакмица са Албанцима, Звезда је 28.3.1945. играла са репрезентацијом Албаније, а са селекцијом Тиране, а 22.4.1945., у Тирани.

    Не разумем шта хоћеш са тиме. То што сте основани када је рат званично завршен, а ми док је само део Југославије био ослобођен, не мења чињеницу да сте основани у Загребу, да су вам окосницу тима чинили бивши репрезентативци НДХ и да је Динамо 1946. основан из два разлога: као компромис због вашег пребацивања из Загреба у Београд и као компромис са усташама пресвученим у партизанске униформе јер су усташама били угашени Грађански, ХАШК и Конкордија. Ми јесмо играли са Шиптарима Енвера Хоџе, али нама Шиптари и усташе нису играли у екипи.

  4. jbt ovde se neki stvarno ponasaju ko da imaju 16, a ne 40 godina

  5. Fender zaključao.

    EDIT: Ipak nije lock, šalio sam se :)

  6. https://www.youtube.com/watch?v=_hUNtPUPMcs

    Bombas, evo ti navijanje iz Salzburga, pa kazi da se nije pevalo Uefa Mafija, Kosovo je Srbija...Imas na 18:24

  7. posto su nas osnovali hrvati i crnokosuljasi, usadjeno nam je da mrzimo cigane vise od hrvata. ovaj fenderov post to i dokazuje. jebote je l moguce da se polivate govnima oko toga ko je osnovo titove blizance i ko je s kim igro prvu tekmu, koga boli kurac. lopovi su u upravi oba kluba, s tim sto je zvezda sad bolja jer drzavni vrh podrzava istu

  8. FK Crvena Zvezda
    kiki partizan, pre 11 minuta

  9. izmisljene utakmice protiv nepostojecih protivnika, eto kako je Fender zakljucao temu, ovo je u rangu onog da su hteli da nazovu tim plava zvezda pored crvenih pobednika rata, ko moze u to da poveruje.

    jedina istina koju je rekao jeste datum utakmice protiv albanije, to jeste prva utakmica zvezde i to dok su Srbi krvarili na frontu, oni se provodili sa albancima

  10. Ali sta objasnjavati coveku koji veruje da su Koca Popovic, Tempo i Ratko Vujovic pocetkom oktobra 1945 odlucili da bi bilo pametni da iz svojih novouseljenih vila na Dedinju otputuju na neko vreme u Zagreb, tamo ga osnuju, a zatim prebace u Beograd. Pretpostavljam da se Fender grozi dokumenata i knjiga i da ceni informer, verovatno nema ni arhiva u Cupriji, ali eto, ako nekad bude u Beogradu neka vidi osnivacka dokumenta Partizana, u njima lepo pise 4. Oktobar 1945, Beograd.

  11. југославија више не постоји друшкане каћете мењате име?

  12. zasto, da stidimo se i falsifikujemo svoju istoriju? nikad, to je odlika nesigurnih i frustriranih bednika koji se stide sami sebe i pokusavaju se predstaviti onim sto nisu, ali svako malo iskoci neki Krcun (Drazin ubica), Sloba (hej hej delije ajmo svi u glas, Slobodan Milosevic jedan je od nas), Arkan (tovari taj zamrzivac delijo) i Vucic (moramo se razgraniciti sa Kosovom) da ih podseti ko su ustvari. Neprijatelji srpstva, izdajnici i najveca sramota koja je egzistirala na ovim prostorima.

  13. Српско Спортско Друштво Партизан није лоше не знам што не промене то. Можда вам крене гледај како ФМП-у иде од како се зове Црвена Звезда...

  14. што онда вам прва гарнитура није плаво црвена?

  15. Bomb, ako svoju porodicu voliš upola ko što voliš partizan - blago njima:))

  16. Ne bas, tradicija i kontinuitet je sve. A to srpsko, zvuci veoma ograniceno i idiotski... zamisli ozbiljan klub sa zapada da tura nacionalni prefiks u sekularnom, multikulturalnom i multietnickom drustvu, sto je i Srbija uostalom.

  17. Profe, to su dve razlicite stvari, postoje razlicite i neuporedive vrste ljubavi, mozda to nisi znao.

    A vi slobodno srbujte, to vase srbovanje na nacin na koji ste ga zamislili vidimo gde nas je dovelo. Da li ste jebeno svesni da su plate u Ugandi vece nego u Srbiji? Samo napred braco, ja se na sledecem popisu izjasnjavam kao marsovac.

  18. Југославија је један од великих симбола дивоте мултикултуралности аха

  19. ako nije Jugoslavija pa ko je onda jebeno, ahaha Deku gluplji si nego sto izgledas(a ne delujes bas briljantno)

  20. Ја свима кад одем преко причам ма шта се цимате видите Југославију мултиетничку шта јој фали

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.