FK Crvena Zvezda

1. druze, kad dzvedza igra protiv kluza ili paćo protiv santa klare, ne tučemo se s austrougarima na ceru, nego đeca igraju lopte s vršnjacima i ako navijaš za neki strani klub ili si neutralan u tim situacijama nisi upravo otkrio austrougarima vojnu tajnu, ergo nisi antisrbin, kapiraš

2. Čak štaviše, dobijaš permanent bonus na srbstvo ako želiš apsolutnu propast titovim blizancima i grobarima srpskog klupskog fudbala u svakom aspektu njihovog postojanja, u šta spadaju i utakmice u evropskim takmičenjima.

3. Тежак си буквалиста, заиста тежак. Зато јебена исландска фудбалска репрезентација постигне више јер нема императив да се докаже. Oh, wait...

4. Čak štaviše, dobijaš permanent bonus na srbstvo ako želiš apsolutnu propast titovim blizancima i grobarima srpskog klupskog fudbala u svakom aspektu njihovog postojanja, u šta spadaju i utakmice u evropskim takmičenjima.

Иако је чак штавише плеоназам (опростићу ти то, јер нисам ја Спајдермен, хехе, шмех, шала, шега), могу да се сложим са овом твојом констатацијом. Иронија је да су Титини малци потребни исто онолико колико су... токсични, непотребни... Али, не могу да не навијам за било кога од њих против странаца ако се деси да гледам текму.

Иначе, тежак је бедак што је Чукарички онако прошао, а и Воша. Но, сами су криви што су дозволили себи да прођу како сус прошли (превише је сумњив резулат којим су и једни и други изгубили).

5. Šta? Ne kapiram kontekst ovog spominjanja islandske reprezentacije (znači ne klubova), ali kad si ih već spomenuo, ono što su oni uradili na pretprošlom evropskom prvenstvu, naša reprezentacija može samo jebeno da sanja, pogotovo kad se uzme u obzir broj stanovnika, aktivnih profesionalnih fudbalera, i nivo profesionalizma islandskog klupskog fudbala.

6. Тај одговор није био намењен теби, већ Севастократору. Док сам га куцао, твој нови пост је већ био објављен, а ја свој (везан за Исланђане) нисам могао да изменим, тако да делује као да сам га теби упутио, иако нисам.

ЕДИТ: Поменуо сам њих јер сам сигуран да на својих 200К становника сигурно имају (процентуално) подела колико и свака друга нација када се дође до фудбала, али да су свесни да на неком вишем нивоу морају бити уједињени.

7. Nije to pleonazam, u ovoj konstrukciji reči 'čak' i 'štaviše' funkcionišu u svojevrsnoj simbiozi, pojačavajući efekat jedna drugoj.

8. jeste pleonazam, al ispravljati to na polumrtvom forumu u stilu "nije kao da je bitno, svi smo nasi hehe, ali evo ipak cu ti pokazati da sam pismeniji od tebe" se vrlo lepo uklapa u kvaziintelektualni vajb ostalih ciklonovih komentara

9. pojačava kurčinu u tvojim ustima

10. али да су свесни да на неком вишем нивоу морају бити уједињени.

Na reprezentativnom, sa čim se slažem, mada ako ćemo iskreno, naš fudbalski savez je barabar sa komunjarskim blizancima po kriminalu, ali drugo je to kad ti igra reprezentacija, tu je zastava, grb, himna jebiga. Na klupskom evropskom nivou, samo maksimalan hejt za udbašku i armijsku kopilad.

11. У праву си, Севастократоре, сасвим си у праву. Тешко је мерити се са интелектуалном громадом као што си ти. Громадом која на полумртвом сајту покушава да надјебе неког. Успео си, заиста си успео, громадо.

12. pa to ti pokusavas veceras od prvog komentara ovde

13. Na klupskom evropskom nivou, samo maksimalan hejt za udbašku i armijsku kopilad.

Твоје је право да имаш такав став, свакако.

14. pa to ti pokusavas veceras od prvog komentara ovde

Не, не покушавам, поготово не са тобом, а и тај мој први коментар није теби био упућен иако си се (из ко зна ког разлога) нашао прозваним.

15. Nije pleonazam jbg, definicija reči 'štaviše' ne mora uvek da se poklapa sa definicijom reči 'čak'. Štaviše se najčešće koristi kada ono mišljenje ili tvrdnja koji slede u rečenici odudaraju od neke prethodno izrečene tvrdnje, npr. neko kaže 'Ja mislim da mi je kurac mali.', na šta neko može da odgovori 'Ne bih se složio sa tobom. Štaviše, mislim da ti je kurac veliki.' U ovom kontekstu reč 'štaviše' ima više sličnosti sa npr. rečju 'zapravo'. Reč 'čak', sa druge strane, ne mora da ima tu konotaciju neslaganja sa nečim što je prethodno izrečeno, npr. neko kaže 'Ja mislim da mi je kurac mali.', na šta sagovornik može reći 'Tako je, baš je mali. Čak bih rekao da može da se nazove i mikropenisom.' Dakle reči 'čak' i 'štaviše' MOGU da imaju isto značenje, ali ne moraju, što omogućava da budu upotrebljene jedna za drugom kako bi njihovo značenje bilo dodatno naglašeno, bez pleonastičnosti.

16. Koja bumercina + bilde ovaj циклон, sjebo zabavu. Navijati protiv zvezde uvek i kad igra sa strancima i ako su to albanci, talibani ili ustase je moralna obaveza buduci da je ta ista zvezda sinonim unistavanja ovog drustva i drzave pod vucicevim rezimom. I partizan nije nista bolji sa glavama kao vucelic, bjekovic, zecevic, djuric al posto navijam ko klinac za jna, uvek mu nekako oprostim.
    Smrt zvezdi

17. De je vucicu pederu veceras, e to je ta razlika izmedju NAS, AVANTGARDE I VAS, TELETABISA CIGANSKIH

18. Zasto mislis da moraju da imaju isto znacenje da bi bio pleonazam? Kad kazes "mala pticica" to je isto pleonazam, ali "pticica" i "mala" nemaju isto znacenje.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.