Prijava

Ja ne spemujem nego samo iznosim mišljenje, pošto sam imao dosta loših iskustava sa osobama koje vole kerove, ali hvala Bogu imao sam sreće da upoznam ljude sa drugačijim, moralnijim razmišljanjem. I manite me tog paorskog slenga "ne pije vodu".

spemuješ,kao što rekoh-imaš temu mačke,pa tamo ih veličaj.
to bi bilo isto kao kad bi neko rekao da ima loša iskustva isključivo sa
horoskopskim znakom - bik npr. i kako je to znak nižeg reda...
vidim da ti znaš gde zeka pije vodu,ups,mačka.

pa tamo ih veličaj.

Ja nikoga ne veličam, zapamti to dobro. Neću se ponavljati, tvoja arogancija i gordost me vređaju, zato ću se povući.
Žene, emancipacija je kao kada vakcinišeš kera.

Ove dve rase isto jako volim iako 95% se zgrozi kad ih vidi....dobro, i nisu nešto mnogo popularni i masovni kao retriveri i stafordi i tako to, pa ih retko ko i sreće:

Napuljski mastif
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/15/Neapolitan_Mastiff_Male_Head.JPG
http://www.canadogs.com/images/NeapolMastiffadult2.jpg
http://www.ironstone.net/images/dog8.gif

i, Bulterijer, koji je posebno omražen...bezrazložno, samo jer ima netipičnu glavu i odma izgleda odvratno nekima, al inače je mnogo zabavan pas

http://petcaretips.net/bull_terrier.jpg
http://www.todopets.com/razas_perros/imagenes/bullterrier01.jpg
http://www.puppyparadise.com/images/Breeds/Bull-terrier_adulte_AT_pf.jpg

@ bebop - rekoh sve što sam imala, nit' nadmeno, nit' arogantno, već u skladu sa tvojim postom. a, ako već postoji tema mačke, ne vidim razlog zašto bi je kačio na temu - kinologija i izvodio nebulozne zaključke o ljudima koji više vole pse.

Imao staforda od 2000. kad sam ga video na izložbi. Nisam ni znao koja je rasa, i u to doba u mom gradu su bila dva staforda, mnogo pre nego što su se klinci naložili na njih gledajući gengsta spotove. Uginuo mi pre dve godine. Uskoro uzimam takodje staforda, od tri godine. Eve ga taj stari

http://i51.tinypic.com/5yvl2e.jpg

a evo ga i novi

http://i55.tinypic.com/2igf3ap.jpg

Doberman i vučjak mi se takodje svidjaju..

A što uzimaš već odraslog psa?
Strašno kako preterana populizacija može da uništi jednu rasu, eto čist primer su stafordi trenutno...više ne možeš da vidiš skoro čistokrvnog staforda zato što su klinci toliko pomamljeni da ih uzimaju, i onda snalažljivi prodavci mešaju sve i svašta i neupućenim klincima prodaju to pod staforde

sećam se staforda jednog još iz devedeset i neke,moja drugarica je imala mužjaka,bež,ogroman je bio,stalno su ga vodili na izložbe.
jako miroljubiv igrali se sa njim,gnjavili ga.

EDIT: isto mislim da bi trebalo da pas odraste uz tebe,tj. da uzmeš štene, ne odraslog psa.

Srna volim te <3

Drug se oženio, a ima 5 pasa kod keve, pa ne može da izfinansira hranjenje i šta ja znam, a jako je miroljubiv, pa sam odlučio ja da ga uzmem. Ne moram da se brinem oko dresure, izbalansirane ishrane, samo da mu kondiciju nabijem i mogu s njim biciklom da idem do okolnih sela :) jeste, u pravu si, previše ih je sad, većina mužjaka liči na ženke, ali klinci brzo odustanu od njih jer ne znaju da ih izdresiraju pa smešno izgledaju kad ih džukac vuče po centru..

Prelepa mi je rasa! Išao sam i u Bg na specijalku sa njim, i na izložbe ovako, ali taman kad je sazreo, otišao sam na faks, redje dolazio, manje bio s njim. Sad sam se vratio, pa mogu ovom da se posvetim :)

EDIT: tačno Maro, ali sam se za ovog već vezao :) biće i za štene vremena, polako..

Imam pekinezerku već 10 godina... Skoro joj bio rođendan.

A volio bih imati čehoslovačkog vučjeg psa zato što obožavam vukove a ovi su isti.

jeste lepa rasa,a ljudi ih ne vole zbog džibera i smatraju agresivnim zbog borbi pasa i eksploatisanjima u te svrhe.
@ bebop - hahah,mwax!

Nisam li pomenuo da osobe koje su neodlučne vole kerove

Generalisanje.

dok je ker tupav i rođen da bude tupav i služi. Ker nije najbolji čovekov prijatelj zato što bi se prodao za mangulicu !

Transfer...
Enivej, volim kerove, evo kod kuce imam jednog pticara. Imao sam dva komada do skoro, rodjena braca, nije se znalo ko je luđi, veoma zanimljivi, i na prvi pogled blentavi, jer samo balave, skaču, ne slušaju, ali sve to samo na prvi pogled. A šta je caka sa njima, ne treba ih šetati gde ima ljudi, jer deluju agesivno, a u stvari su samo puni energije jer imaju retku priliku da se šetaju, pa trče i skaču na sve živo. Dobro je to što ja mogu da ih šetam na otvorenom, van naselja, izvedem lepo to na proplanak i štema zajedno sa njima, daluje kao da ne znaju šta će sa sobom, međutim, sasvim je suptrotno. Kreću se u osmicama oko mene, u prečniku od oko 200 metara, trče do jednog mesta, izvide situaciju, dođu nazad do mene (bez naredbe) pa nastave u suptrotnom smeru,i nikad se ne udaljavaju previse, i ne trče ni za zečevima ni za ostalim avlijanerima bez odobrenja, da stvar bude bolja niko ih nije dresirao.

http://farm2.static.flickr.com/1362/915536045_2fd0f88b22_o.jpg Za ovo bi dupe prodao, pa nek' sto puta ne znam kako da ih čuvam.

Ja imam vojvodjanskog pulina. Kazu najinteligentnija rasa, kad ono glupo ko kurac.
http://i257.photobucket.com/albums/hh238/SLAVONSKI-BROD/nala3.jpg
Nije moj ovaj sa slike, moj je manji. Mislim ker. :D

A volio bih imati čehoslovačkog vučjeg psa zato što obožavam vukove a ovi su isti.

Postoji i Sarlosov vučijak koji je još sličniji vuku. Al ne znam da postoji i jedan u Srb. od te dve vrste.

http://zooberza.poljomasine.net/oglasi_slike/3d561e23-0018-4e3a-853f-2f8eec1fb00e.jpg
moj deda je imao ovakvog kad sam bila mala,sila od psa,vozio se stalno čamcem,sedne na pramac i prvi uskoči,odličan čuvar.

Postoji i Sarlosov vučijak koji je još sličniji vuku.

Draskovicu?