Зашто бијеш жену?

1. Pročitala sam ovo što ste pisali o strahu kao glavnom pokretaču nasilničkog ponašanja i slažem se. Već sam to napisala na temi, ali postoji li neki podatak koliko muškaraca koji biju svoje žene potiče iz porodica u kojima je otac tukao majku? Sećam se da sam iz razvojne psihologije pročitala da u porodicama gde se fizičko nasilje ne osuđuje, odnosno gde roditelji tuku svoju decu ili muževi žene, gde se fizičko nasilje smatra jednim od efikasnih metoda vaspitanja, deca usvajaju takav model ponašanja kao normalan u određenim situacijama i kasnije taj model primenjuju. Gde postoji negativan odnos prema nasilju bilo koje vrste, šanse da dete, kad odraste, postane agresivno su mnogo manje. Deca sve opažaju i upijaju, neke scene im ostaju urezane u sećanju, tako da tu porodica igra veliku ulogu.

2. Drugo je vaspitanje deteta, nemoj to da uvlačiš forget me not, to su druge stvari, tu treba ćuška, red rad i disciplina, ali udariti odraslu ženu nema potrebe, jer njeno vaspitanje je odavno završeno.

3. Pročitala sam ovo što ste pisali o strahu kao glavnom pokretaču nasilničkog ponašanja i slažem se. Već sam to napisala na temi, ali postoji li neki podatak koliko muškaraca koji biju svoje žene potiče iz porodica u kojima je otac tukao majku? Sećam se da sam iz razvojne psihologije pročitala da u porodicama gde se fizičko nasilje ne osuđuje, odnosno gde roditelji tuku svoju decu ili muževi žene, gde se fizičko nasilje smatra jednim od efikasnih metoda vaspitanja, deca usvajaju takav model ponašanja kao normalan u određenim situacijama i kasnije taj model primenjuju. Gde postoji negativan odnos prema nasilju bilo koje vrste, šanse da dete, kad odraste, postane agresivno su mnogo manje. Deca sve opažaju i upijaju, neke scene im ostaju urezane u sećanju, tako da tu porodica igra veliku ulogu.

Мислим да то игра доста велику улогу, али није пресудно. Нешто слично као у породицама где родитељи туку децу - та деца најчешће туку и своју децу. Углавном, не мора породица да буде пресудан чинилац. То може да буде и средина. Има вероватно породица у којима се не упражњава, нити се одобрава насиље, али се рецимо генерално одобрава у средини у којој деца расту, па онда усвоје те вредности.

4. Drugo je vaspitanje deteta, nemoj to da uvlačiš forget me not, to su druge stvari, tu treba ćuška, red rad i disciplina, ali udariti odraslu ženu nema potrebe, jer njeno vaspitanje je odavno završeno.

Čekaj, ok je udariti dete koje je apsolutno nemoćno u ubeđeno u autoritet i nema nikakva prava da se brani?
    A ženu ne treba tući, jer je slabija?
    ????????????????????????????????????????????????????????

Ne kažem da ženu treba tući, ali kakva je ovo analogija?

5. Никако ударати децу!
    Само психичка тортура долази у обзир. :P

6. џими ај закључај ово леба ти

7. Mene je bila devojka jer sam joj prskao po ledja...sva sreca da zau picku ne zna lolololo

8. Mene su udarali, meni su ostajale masnice, pa nisam agresivna osoba, niti ne znam ja bilo šta. Dete mora da se nauči disciplini, i samo tako može kada je malo, da se osloni na pravi autoritet, i ne treba da ima prava dok ne dokaže da je sposobno da zrelo razmišlja i rasuđuje. Dok ženu, čoveka preko 20 i kusur godina ne možeš menjati, samo pogoršavati stvari nasiljem. Samo najjači opstaju u ovim vremenima, svaki čovek želi negde da pripada, svaki čovek će se boriti u očajanju sa golim rukama, i prolivati krv da bi tom poplavom svoje krvi zaustavio invaziju na njega samog.

9. DylanDog

Mene je bila devojka jer sam joj prskao po ledja...sva sreca da zau picku ne zna lolololo

Ово је ЛОЛЧИНА од коментара :Д УМрех! чоололол

10. џими ај закључај ово леба ти

Што? Шта је било?

11. немам појма, истриповао сам да се само свађате по коментарима лолол :Д

12. Dobro, mislila sam na nasilje u porodici uopšte, gde muškarac bije ženu i decu iz ko zna kojih razloga. Njegov sin, recimo, kasnije kad bude imao svoju ženu i decu, može se ponašati kao i njegov otac. A možda hoće da prevaspita svoju ženu, on misli da to može, da ima pravo...

Džimi, svakako da i sredina utiče. Ako dete više vremena provodi van kuće, ne toliko sa roditeljima, usvajaće modele ponašanja te druge sredine...

13. BeboP, to je dresiranje, ne vaspitavanje. Nikoga ne menjamo agresijom. samo mu stvaramo strahove koji mu ne dozvoljavaju da pokaže svoju pravu prirodu. Medveđa usluga, to disciplinovanje.

14. немам појма, истриповао сам да се само свађате по коментарима лолол :Д

Много ти нешто трипујеш, дечко!

15. gde roditelji tuku svoju decu ili muževi žene, gde se fizičko nasilje smatra jednim od efikasnih metoda vaspitanja, deca usvajaju takav model ponašanja kao normalan u određenim situacijama i kasnije taj model primenjuju

Slažem se.

Ali to može krenuti samo u 2 smera. Ili će dete videti to kao dobro vaspitavanje, te na isti način "dresirati" svoje dete, ili će uvideti grešku u fizičkom kažnjavanju i pokušati da uspostavi bolji, komunikativniji, bliži odnos sa svojim detetom.

16. Nikoga ne menjamo agresijom. samo mu stvaramo strahove koji mu ne dozvoljavaju da pokaže svoju pravu prirodu. Medveđa usluga, to disciplinovanje.

Причај ти шта оћеш, батина је из раја изашла.

17. Previše mekano razmišljanje u ovim vremenima, ali ga poštujem. Naše roditelje su batinali prutovima u školama, pa su uspeli da osnuju stabilnu porodicu i poslove, naravno nevolje se dešavaju, menjamo osobe umerenom agresijom, ali umerenom, i tom veštinom treba ovladati.

18. U normalnim (da tako kažem) porodicama, uglavnom su majke strožije, viču i tuku decu, dok se ćale trudi da bude ortak i ne meša se mnogo u vaspitavanje. Ne kaže se džabe otac-kolac.
    Ipak je to bolja situacija nego kad ćale "vaspitava".

19. To nije lepo da se bije zena ako oces da bijes nekog idi pred zadrugu i reci jebo vas slobo neradnici ili reci knin je nas decki pa da vidis sta je batina,elem ne razumem kolika picka treba da budes da bi udario zensko,nisam neki kurcevi pacifista al jbg nije ok kao sto nije ok da npr tebe neko pljuje na ulici iz cista mira....Svasta se desava,malo pa citas u novinama ubila muza sekirom ili jos gore bacila se sa terase zlostavljao je muz i tako to..

Cak i da zateknes curu na gomili,castis lika pivom okrenes se i odes...

I da,psihicka tortura deco no no fizicka psi hi cka

20. Не правим разилку између мушкараца и жена, ко је ђубре и нападне ме, без проблема бих могао да га забодем, женско, мушко, небитно.