Izbor fakulteta srcem ili razumom?

1. Nije problem u arheologiji, vec u drzavi, kao sto si sam i rekao.

Археологија у Србији има невероватно потенцијала... Пре десетак дана сам била на три археолошка ископавања на Руднику и само размишљам шта би Немци радили да нађу тако нешто... Они уложе милионе у рестаурацију делића Лимеса пронађеног негде у Немачкој... И то им се кроз туризам и врати... И нама би се без сумње вратило, само што никога не занима...

2. Ja poslao PVT, Celte ako već i hoćeš da me zajebeš, samo mi sredi papire za Irsku i smatram da smo kvit :)

3. Haha, Celt će da te zajebe i obogati se na tvojoj ideji, Brus!

kako da ne, sve sam zapeo.
    vise bi hteo da probam da nadjem gde je to vec smisljeno, ili zasto nece da radi.
    da budem kvarisa... mora neko da radi to svim idejama ako oces da uradis nesto sa njima :)

4. Filantropofob, nisam siguran za to sljuskanje da si u pravu. imaju i stan i kola, neki cak imaju i vikendicu, dzaba. koji ce mu sve kad nema vremena da ih koristi!!!
    Cale mi je jedan od tih majstora. Od masina, samo sa softverom je u svadji, sve ostalo moze da opravi. Al da ima fakultet, i dalje bi imao svoju firmu, Nebi pizdeo svaki put kad dodje sa posla u 2 am, a treba da krene opet u 6 am. Nije imao nikakvu zelju da zbog posla ide u Nigeriju.

5. da budem kvarisa...

Pa opet ništa dobro. :))

6. Ma više me muči da saznam da li je moguće ili ne. Opseda me ta priča kao kad imaš dobru ideju za defku, a ne možeš da sročiš. Neću više da spamujem temu, banovaće me neki mod :)

7. Џими, не радим више у школи, радила сам пар година али само на замени. Слажем се са тобом, то јесте велики проблем. И, да, тај проблем се јавља као лош одговор државе на потребе за кадровима. И рецимо, на пример, они који данас студирају или у средњој школи у Србији уче о информационим технологијама, док заврше све ће то бити застарело...
    Колико нам правника у Србији треба? По глави становника? Места и смерови се код нас на факултетима не отварају према захтевима и потребама већ према броју заинтересованих...

8. Што се тиче тих одлазака у пизде материне азијске и афричке ради посла, то је кул, али је многима неизводљиво, јер нису тикве без корена. Ја кад не бих имао никог овде, не би ми био проблем да запалим ни у југоисточну Азију да радим годинама. Знам неке људе који су то урадили, али су овде били без неких веза - неудати, без породице... НА факсу смо имали Американку која је тако годинама тумарала по свету док није дошла у Београд (сад је отишла даље), али јој се тачно види да никакав живот у Америци није имала пре тога, па јој се могло. Ако ти се ради у иностранству (на дуже време), или се сели са све породицом, или раскидај постојеће везе у Србији.

9. И рецимо, на пример, они који данас студирају или у средњој школи у Србији уче о информационим технологијама, док заврше све ће то бити застарело...

Е, да, и то. Ретки су наставници информатике у Србији који се разумеју у градиво боље од свих својих ученика. Можда једва 10% по средњим школама. Данашњи клинци свашта знају с рачунарима, треба изаћи на крај с тим.

10. Џими, to da, sto se tice svoje porodice, zena deca i sve to. Ali neko ko nema zenu, decu ili nesto sto ga usko vezuje za zemlju, koji ce moj ovde? A takvih ima ko govan, koliko znam...

11. Upisah ETF. Kapiram da je to ono što mi ide i što volim. Razmišljao sam se i o medicini, da se specijalizujem za dijagnostičara. Iako bih sa medicinom verovatno stekao i veće ime i stigao do baš, baš zavidnog nivoa, jer imam odlične preduslove za tako nešto, izabrao sam ETF. Generalno gledano, sa ETF-om takođe imam dosta potencijala, verovatno i dobar posao, sa tim što sam razmišljao racionalno. Medicina mi je bila trenutni hir, pitanje kako bih prošao tu, a za ETF sam znao već par godina.

12. Realno, mnogi od nas se vežu i za samo mesto i grad. Nije lako napustiti mesto gde si odrastao jebiga, tako je.

13. Treba završiti i tražen fakultet da bi se negde otišlo. Ne verujem da će filolog, pravnik, ekonomista, sociolog naći posao bilo gde. Ako neko ode, radiće najverovatnije neki deseti posao, osim ako nije završio nešto traženo (programeri, mašinci).

14. Razmišljao sam se i o medicini, da se specijalizujem za dijagnostičara. Medicina mi je bila trenutni hir.

Priznaj da si u tom trenutku gledao House :)

15. Jok, kum mi je dijagnostičar, ima svoju ordinaciju koja je jedna od jačih na Balkanu, a možda i u Evropi, kod njega bih imao praksu, a i on traži nekoga kome može da veruje i da mu samo prepusti posao, mrzi ga da radi više. :D

16. Xantas, ma ima i za njih mesta, u vecini africkih zemalja je sve golo govno tako da ima posla za sve. Makar ih samo ucili sta da rade...

17. ljudi oni koji su upisali faks srcem su za mene previše nezreli ljudi, osim ako to nije neki faks tipa ETF-a, građevina :) ili slično...

ja sam bio u situaciji kad sam upisivao da se odlučim, i kontaam istorija ili nešto drugo... istoriju volim, ali od toga se definitivno ne hrani porodica i odem na građevinu, dakle totalna kontra... iu međuvremenu zgotivim to... bio sam sad i mjesec dana na poslu u struci i dobro mi je bilo...

a i svaki posao ma koliko ga volio, zgadiće ti se ako ga radiš za DŽ, ili ćeš bilo šta koliko toliko zavoliti kad znaš da imaš zbog čega ići raditi...

takoda fakultet birajte RAZUMOM, a srce ima đe birati... ako i tamo nije ponekad loše uključiti zdrav razum

18. ljudi oni koji su upisali faks srcem su za mene previše nezreli ljudi, osim ako to nije neki faks tipa ETF-a, građevina :) ili slično...

ja sam bio u situaciji kad sam upisivao da se odlučim, i kontaam istorija ili nešto drugo... istoriju volim, ali od toga se definitivno ne hrani porodica i odem na građevinu, dakle totalna kontra... iu međuvremenu zgotivim to... bio sam sad i mjesec dana na poslu u struci i dobro mi je bilo...

a i svaki posao ma koliko ga volio, zgadiće ti se ako ga radiš za DŽ, ili ćeš bilo šta koliko toliko zavoliti kad znaš da imaš zbog čega ići raditi...

takoda fakultet birajte RAZUMOM, a srce ima đe birati... ako i tamo nije ponekad loše uključiti zdrav razum

Što volim ovakve ljude,racionalne.

19. al ga rece buri, sa sve ovim na kraju :)
    upravo tako.

20. takoda fakultet birajte RAZUMOM, a srce ima đe birati... ako i tamo nije ponekad loše uključiti zdrav razum

buri romantik :D

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.