Prijava

Америчка леота, која је квалитетан филм, критикује вредности модерне америчке распале породице.
Овај филм критикује саме основе на којима је то друштво постављено, и то на врло дубок начин.

ti svakako imaš pravo na svoje mišljenje o nesagledivoj dubini kritike toga filma...

У свом домену, значи као нека хорор-фантазија, филм је сасвим добар. Друштвена критика конзумеризма је главна тема, а тако нешто је тешко наћи у том жанру (тренутно ми пада на памет само Dawn of the Dead, ал то је баш зомби филм). Чак и ако је мотив штуро обрађен, самим својим постојањем диже филм на нешто виши ниво од пуке "чу баблгам енд кик ес" зајебанције (мада ни у томе нема ништа лоше). Можда неће заголицати жицу некога који се интересује за ту конкретну материју, али за одређену публику је фин старт.

http://www.imdb.com/title/tt0169547/ evo ti vrhunska kritika npr

Као критика је океј, али је филм натрпан патетиком, и што је најцрње, она га је и прославила (сцена са кесом, наравно). Кад сам био млађи, ликови Торе Бирч и Веса Бентлија су ми били до јаја, а сада их гледам само као два балава тинејџера.

И оно што ме највише збуњује - Тора Бирч каже у филму : "чувам паре да набуџим сисе". Јеботе, има шеснест година у филму и сисурде ко Шива из Мортал Комбата, а ту ми глуми неку несигурност.

Као критика је океј, али је филм натрпан патетиком, и што је најцрње, она га је и прославила (сцена са кесом, наравно).

taj film je u svakom slučaju jedan od najboljih američkih filmova u poslednjih 20 dina. nikako se ne bih složio da je u bilo kom momentu patetičan. film verovatno nije savršen, ali je savršeno ukusan, sve je na mestu, ništa za oduzeti, patos tog filma ni u jednom momentu ne prelazi u patetiku.

Кад сам био млађи, ликови Торе Бирч и Веса Бентлија су ми били до јаја, а сада их гледам само као два балава тинејџера.

mislim da je u tome i poenta, naučio si u međuvremenu nešto, pa između ostalog i da gledaš filmove

mislim da je u tome i poenta

Ал, ето сада, долазим у ситуацију да не могу да се повежем ни са једним ликом. Прерастао сам ово двоје, премлад сам за Лестера, о Анет Бенинг ни не помишљам, једино ми остаје Мена Сувари, коју ајде-де, колко-толко могу да разумем. Смета ми глорификација поменутог двојца и истицање њихове посебности која одише љигавом претенциозношћу. Можда сам ја запао у неку циничну фазу, мада капирам да никако нисам сам. Вероватно једини угао из којег би ми Америчка лепота деловала симпатично, јесте као неки цајтгајст краја деведесетих и освешћивања о појави тинејџ ангста и кризе средњих година код мушкараца из средње класе.

Зашто Валсинарбујеш?

Управо сам га поново одгледао. И даље изува, и то на више нивоа! Један од ретких филмова у задњих 5 година које нисам искључио по протеку првих 15 минута. Врхунско остварење!

III DA RIMEJK OVOG FILMA JE IZAŠAO KONAČNO!!!!1
http://www.youtube.com/watch?v=HInOg12jMiY
Međutim film je golo gomno i nema veze sa They Live, nema veze sa životom, golo gomno obično.

Meni je film odlican... Ovo mi je omiljen film od Karpentera i gledao sam ga vise puta... Omiljen citat(posle ga je uzeo i Duke Nukem):
"I have come here to chew bubblegum and kick ass. And I'm all out of bubblegum..."

http://www.youtube.com/watch?v=Wp_K8prLfso

TheVlajko, svi danasnji holivudski filmovi su gomna. Cast izuzecima poput filmova Kris Nolana i jelte Hobita koji svi iscekujemo... Pre neki dan sam odgledao Prometheus i mogu reci da sam se razocarao... Ridli Skot je isao tom nekom oprobanom formulom koja podseca na onu iz Aliena, ali ima taj neki sminkerski trip svo vreme... Pritom se svi filmovi danas prave za veliko platno i sluze samo da uzivas u VAOOO, EKSTRAAA, VAOOOOO efektima, a prica i sama kompozicija su nula... Naravno, autorski filmovi su skroz druga prica od ovih, jedva cekam Fest opet ili nesto zanimljivo u Domu omladine...
They live je snimljen pomalo smotano kao i ostalom vecina Karpenterovih filmova, ali to mu daje neku posebnu draz... Obozavam filmove iz osamdesetih, ako neko ima neki zanimljiv kultni film koji je u slicnom fazonu, mogao bi da ostavi naziv tog filma...

The Vlajko, ja sam prilično skeptičan u pogledu prikrivene kritike u američkim filmovima. Ne tako davno sam, na moje veliko iznenađenje, saznao da završnu scenu "Lovca na jelene" u kojoj društvo posle Nikove sahrane peva "God bless America", Majkl Ćimino nije zamislio kao ironiju ili cinizam već kao iskreno izražavanje sopstvenih patriotskih osećanja.

Odgledaću ovaj novi film kada budem imao vremena.
Po pitanju prikrivene kritike u ovom filmu, mogu da sigurno kažem da je ovaj film jedna jaka kritika Reganovog doba, koje se razlikuje od današnjeg. Mnogi ljudi povezuju ovaj film sa iluminatima i tim sranjima što nema veze. Vanzemaljci predstavljaju pokvarenu višu klasu. Zato su tako i ružni. Ta viša klasa potiskuje i porobljava običan narod i drži ih pokorene. Naočare su tu zato što je Karpenter rekao da se na TVu prikazuje obično šareno govno, i kaže da bi ponekad gledao TV sa crnim naočarima kao u filmu, i da bi tada sve izgledalo plitko i lažno. Probajte i vi.
Što se tiče estetske vrednosti film ima jednu odličnu scenu ali je ostatak gomno. Mora se uzeti u obzir da su to osamdesete pa je malo drugačije. Jeste da je zajebano urađen ali u tome je i fora.

Gledao sam davno ovaj film i to znam da je na pinku bio svake godine 26og jula pa mi zato ostalo u secanju. Sta znam dobra je ideja filma ali davno sam gledao pa ne mogu se svega setim.

To je i prvi film(barem koliko ja znam) sa idejom upada u neku mrezu i emitovanja piratske emisije sto je lep primer hakovanja iz osamdesetih... Kasnije se taj koncept pojavljuje u par cyberpunk filmova, naravno u Johnny Mnemonicu, u Hakerima, kao i gomili kvazi-filmova iz perioda posle 2000. koji na bedan nacin koriste sve koncepte koji su otkriveni sedamdestih-osamdesetih...
A da, kad sam vec spomenuo Karpentera, moram da spomenem i koji mi je drugi njegov omiljen film - Bekstvo iz Njujorka... To je totalni tres film, ali atmosfera je odlicna... Johnny Mnemonic na trenutke ima delic te atmosfere, naravno i pomalo Bekstvo iz LA...

Jebote ja tek sada provalio da je Rodi Piper umro jebem ti sve.

simpatican filmic

brt..
Ovo je nenormalno..

Bas sam hteo veceras da pogledam ovaj film..

IMA ISTINE U TOME!