Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
усудићу се да кажем да они сада живе своје начертаније.
иначе, дуа липа изгледа као добра српкиња само има оне шиптарске црне, дубоке очи. одлична пичка.
albanci veca bulja od nas, ko sto su oduvek i bili, ali imali period (imaju?) velikog nataliteta, pa sad imaju mladju naciju koja zivi na teritoriji na kojoj zivi i dovoljno je silna i zeljna da oce da bude sa albanijom, dok sa druge strane imas ostarelo stanovnistvo po selima i mlade koji ako nisu vec zbrisali u najblize vece mesto, planiraju to. rezultat je da izgledaju kao neko cudo koje pravi drzave samom sebi i slicno.
ono jeste, dobice oni to sto hoce, ne mozes se babama i dedama po selendrama suprostsaviti demografskom sirenju nekog naroda, al da su bulja, bulja su.
jel mogu uopste po balkanu da se razlikuju narodi likom? ok grci-turci != slovenci, al ovo izmedju?
dobra je picka dualipa, bar na slikama ovo
mislim, da u nekom paralelnom univerzumu izaberemo sergeja za predsednika, kad odu na neki samit sa onim ramom, mesali bi ih
mada vidjao sam i turke, gledam ga i mislim se, pradeda ti je bio janjicar iz hercegovine, ti sa crnog mora nisi
не знам, ја често препознам Албанце по лику, имају неке специфичне црте лица
увек има изузетака, наравно
ono jeste, dobice oni to sto hoce, ne mozes se babama i dedama po selendrama suprostsaviti demografskom sirenju nekog naroda, al da su bulja, bulja su.
а то је то, јеноставно су сад они на реду у игри великих сила као користан фактор у вечном источном (сада већ балканском) питању да их се искористи и они наравно да играју ту игру, зашто да не.
и ти лобији, и криминал и све.
dobra je picka dualipa, bar na slikama ovo
мени буквално изгледа као београђанка са фду- а или фпн- а журналистика, излази цетињска, 20/44 поједе четвртину ексера итд, само те очи су дубље.
жељко митровић будући премијер србије, новак ђоковић председник. тражићу квоту у меридијану.
увек има изузетака, наравно
ево свега ми, мој потпуно чист и чврст утисак је да су им жене из неког разлога далеко лепше од мушкараца. има и момака лепих, али већина су коцкасти и изгледају углавном као шаћири а жене вуку на дуа липу. можда сам се истриповао али баш не верујем.
ovo za turcina, znam jednog starijeg lika, izgleda ko ovaj glumac:
https://img.cinemablend.com/quill/8/6/e/2/7/9/86e2793cbae6b0db20d205cfe42cfc7e80f85b8d.jpg
kaze rodom sa crnog mora. oce kurac, ako ima nesto sa balkana da se raspoznaje to su ove dinaroidne face. djokovic je ima
a za albance ja recimo ne mogu da provalim. moze da bude siptar (mislim ovde u ch ako vidim matorog specenog, da lici da je sa balkana verovatno je siptar), ali isto tako, lici na starije ljude iz srbije, bez nekih velikih primetnih razlika
trebao bi da se napravi kviz sa random facama sa fb srbin-siptar. :)
ја идем често у цирих и тај град и ада бојана су ми практично базени одакле црпим ове утиске о изгледу.
константа ми је да ликови могу да буду баш лепи и то оно црн, зелене очи фазон. значи баш миће или буквално ђердан шаћири мали коцкасти оркови, а жене да су често баш некако сумњиво и превише складне и благих црта лица и карактеристичних, упадљивих очију.
da, definitivno su tamnije boje kose od nas, mi smo malo mesani, pogotovo kad se krene na sever zemlje, ali jebem li ga, ako znam da je siptar, pomislim "da, 100% lici na siptara", ali ako ne, tesko da mogu da razlikujem od tamnoputog bilo kog drugog balkanca kojih ima dosta.
evo ih nasi
https://talksport.com/wp-content/uploads/sites/5/2018/06/gettyimages-859797966.jpg?strip=all&quality=100&w=700&quality=100
evo ih njihovi
https://www.telegraph.co.uk/content/dam/football/2016/01/21/albaniaepa_3521413b-xlarge_trans_NvBQzQNjv4BqpJliwavx4coWFCaEkEsb3kvxIt-lGGWCWqwLa_RXJU8.jpg?imwidth=1200
tupave fudbalske face... ima neki medju njihovima, bas ne bi reko da lice na srbe, al ono ima i medju nasima. aj da kazemo da ima par kod njih sto nisu ko srbi i par kod nas sto nisu siptari, al ako bi trazio nekog od ovih 22 ko najvise lici na siptara reko bi da je stojkovic
malo je sketch jebi ga
слично да, опет јасно је да смо виши и плављи и мање коцкасти, више обли. с друге стране имам утисак као да имају подједнак проценат светлих очију.
иначе добра метода свих ових поређења узимати рандом екипне спортове из датог тренутка и упоређивати.
Јако тешко. Ми сви волимо да се правимо да су Срби Словени, а Грци домороци - и то је то; али истина је да су миграције и асимилацијски процеси били кључни процеси у формирању балканских (наравно, не само балканских) народа. Имаш етничке групе које су данас занемарљиво мале, а које су учествовале у формацији многих народа: тако рецимо Цинцари, о којима данас једва чујеш на вестима, а који су били екстремно важни за историју Срба у Угарској. Тако и многе друге мање групе за које си ти можда и чуо, али већина Вукајлијаша није (Црновунци). Тако и неке нације чак (Албанци).
Бојим се да би се многи изненадили када би могло детаљније да се ради истраживање о породичном пореклу. Није само фраза да су на Балкану идентитети флуидни.
Ja ne znam istoriju najiskrenije ali radio sam na matematickim problemima disperzije populacija... elem, ljudi misle da pre n godina sve bilo izdeljeno kao danas i da su narodi ti koji su danas uvek bili...
Evolucija i jednog naroda je haoticna i kompleksna sa beskrajno bifurkacija, a ne skupa hiljada i hiljada naroda.
Grupacije ce uvek postojati po definiciji, ne samo zbog politickih i ekonomskih interesa grupe, vec takodje zato sto covek kao jedinka bioloski je programiran sa zeljom da se definise po grupnom/kolektivnom identitetu. Implikacija toga je da drustva/civilizacije odbacuju uljeze pod labelima vestac/ludak/psihopata, velike grupe zele da dominiraju male grupe jer su same individue konfliktne po prirodi, et cetera et cetera...
Aj sad malo fizike, kada je model evolucije eksponencijalan, fizika nalaze da je entropija grupe STRIKTNO rastuca, dakle nepovrativ, dakle nerasclanjiv. Car ce me ispraviti ako gresim, istorija je disciplina koja nastoji da sto bolje i sto tacnije opise vremenske snapshot-ove na osnovu dokumentovanih dogadjaja ; svaki dokument ima indeks tacnosti od 0 do 1, striktno manje od jedan, i opada s vremenom. Neki dokumenti su apsolutno neophodni za razumevanje istorije, pa istoricari postuliraju indeks tacnosti od 1 (idealizacija).
Suma sumarum, etnicki diverzitet koji je danas prisutan ili je ikad dokumentovan, nije ni frakcija stvarnog broja i raznolikosti.
bifurkacija
Grupacije ce uvek postojati po definiciji, ne samo zbog politickih i ekonomskih interesa grupe, vec takodje zato sto covek kao jedinka bioloski je programiran sa zeljom da se definise po grupnom/kolektivnom identitetu. Implikacija toga je da drustva/civilizacije odbacuju uljeze pod labelima vestac/ludak/psihopata, velike grupe zele da dominiraju male grupe jer su same individue konfliktne po prirodi, et cetera et cetera...
+1 на све
О овоме је давно опширно писао један твој колега, Коста Стојановић. Нажалост, дело му је остало непримећено и заборављено. То је једна од ретких српских теорија историје, али нисмо ми за то, ми смо више за то да се бавимо коме је Карађорђе опсовао мајку.
Не опада тачност извора нужно са временом, више пута се показало. За постулирање, да, тога нажалост има, али прави историчар ће то избећи.