Prijava

Па добро. У било ком случају Милош Обилић је постојао ако је о томе реч. Можда се звао Драган или Витомир, није ни битно. Поента је свакако да се Мурат није самоубио.
Тако да смо ту највећи шмекери како год да окренеш :)

Sutra imam ispit iz Nacionalne istorije. Hvala sto si me podsetio. :D

можеш ли ми изнети још неке чињенице да је милош обилић измишљен а не само своје субјективно мишљење ? и то да је милош настао тек након косовског боја а пре тога није нигде учествовао ни у једној бици нити некој вечери случајно..

na večeri lololo...narodna poezija je često upravo takav ist. izvor, subjektivan i mnogi likovi iz narodne poezije ili su izmišljeni, ili je pogrešnim likovima data pogrešna važnost...tako da Vuk Branković koji se najduže borio sa Turcima postaje izdajnik, despota Stefana gotovo da nema, a neki sasvim levi likovi, za koje istorija nije utvrdila da su postojali, ili su bili mali oblasni gospodari su postali najveći heroji....

čudno je da je Murat jedan od retkih sultana koji je poginuo u boju, čudno je da je Bajazit imao najveće koristi od Muratove smrti i sl. Nisam ja rekao da Miloš nije postojao, već da postoji mogućnost da nije postojao i da je izmišljen od strane Bajazita da bi ovaj sakrio ubistvo oca.

šta se pržite odmah, i nalazite da vredjam vašu nacionalnu zaostavštinu. previše usko posmatrate ceo dogadjaj.

Jebote, kakav smo mi narod, svađamo se oko toga ko je ubio i na koji način nekog tamo sultana pre petsto godina... Ubio ga je neki naš. U to vreme bilo je rizično biti vladar, pogotovo turski. Koliko turskih vladara su tek Turci ubili, pa ne prave oko toga nikakav vatromet. Uostalom, koliko srpskih vladara su ubili Srbi?
Edit:
http://www.city-data.com/forum/history/526927-kings-who-died-battle.html

Да оживим тему. Треба ми препорука за литературу о српским државама до Немањића.

библија! стари завет... чито сам да се већина ствари одвијала на просторима данашње србије

Лоше си чуо опааааа

хехехе
да мора доживимо ово

al razmisli...Bajazitu je najviše odgovaralo....ubio ga je bajazit, kontaš, nije se samoubio :D

хаха не мора да значи уопште, и никад није син убијо оца него браћа увек међ собом :D

цртани филм :)
http://www.facebook.com/pages/Istinita-Istorija-Srba-od-7500-godina/232035133480759?sk=info

један дан да одемо да их спемујемо да се расправљамо, само га типа питамо одакле му извор да смо потомци ванземаљаца из сазвежђа орион, а написо лик да имају изворе лоло

trolčina dogovorena :D

јел ово истина? има тај псеудонаучни призвук до јаја. ја се не сећам у тој причи никаквог српског патријарха, а поготово о овом погубљивању руског.
http://srbin.info/2013/02/kako-se-nekad-branilo-pravoslavlje/
и доле у коментарима нешто лик додаје.

Na šta se poziva autor teksta?

Naša istorija ima dovoljno velikih, tragičnih, govnarskih i ostalih momentata koji čine dobru priču, a pritom su istiniti.

па ево видиш, он не наводи ту никакве савремене изворе колко видим само прича.

има, има није ништа искључено, али се не сећам овога кад сам учио, спомиње се само марко евгеник из ефеса да је направио проблем и то да једини он није потписао унију. ни речи ни о каквом србину, мислим да се ни код острогорског не спомиње. а то би сигурно било истакнуто.

Ma oću reći da u zadnjih 20 godina izmišljamo istoriju u industrijskim razmjerama. I mi i svi naši susjedi.

аха. али свакако, није немогуће ово, баш зато не одбацујем него проверавам, знаш, није оно типа срби са проксима кентаури пре 18 хиљада година.

Знам да су Византијци ишли да преговарају са Католицима, и знам да је то био зајебан један скуп највећих могућих буџа, дакле лоодило једно. А како су се Срби понашали, заиста не знајем. х)

*Погледати: Византија - Изгубљено царство.