Prijava

pobogu, opšte je poznato da su srbi došli iz indije, nekih deset iljade godine pre nove ere.

Po bi vi revizionisti i plaćenici voljeli, zar ne? MI SMO DOŠLI ASTRALNOM PROJEKCIJOM IZ ASTRALNE RAVNI DRAKO, PRIJE NEGO ŠTO JE VRIJEME POSTOJALO!

На овој теми је строго забранјено писање на латиници! О дубију!

Another key issue was papal primacy, which involved the universal and supreme jurisdiction of the Bishop of Rome over the whole Church, including the national Churches of the East(Serbian, Greek, Wallachian, Bulgarian, Russian, Georgian, Armenian, etc.) and nonreligious matters such as the promise of military assistance against the Ottoman Turks. Some perhaps feeling political pressure from the Byzantine Emperor, accepted the decrees of the Council. Others did so by sincere conviction, such as Isidore of Kiev, who suffered greatly for it. Only Bishop Mark of Ephesus, however, refused to accept the union and became the leader of opposition back home.

опет се само марко евгеник спомиње као једини који није потписао.

е сад, даље је могуће да се србин није ни појавио, као што вероватно није, али ништа о томе више се не каже ни на овом чланку изгледа.

али ови са србин.инфо опет кажу да се он једини није појавио и да једини самим тим није потписао од свих православних поглавара поред евгеника. то је сад сумњиво. било би истакнуто свуда то.

Па постоји могућност да нико није ни приметио да нас нема. лолоол
Ал озб, били смо и сад смо небитни, а и 'вако и 'нако сад је све што би закључили нагађање јер немамо неки озбиљни историјски документ. А овима са србин.инфо не би поверовао ни за датум. :Д

Ja sam duboko uvjeren da ništa od toga. A i to je u Vizantiji propalo zato što im umro patrijarh koji je pristo na to. Pitaj Cara.

хахаха немој да кењаш енеми, тад смо били фактор политички, у њњ1 смо фактор, а камоли тад. а озбиљни документ постоји само сад треба неко ко зна да каже извор. а ништа нисмо ни закључили осим да се свуда спомиње марко евгеник као једини који није потписо, а њикипедија прећутно саопштава да су сви остали ортодокс пристови пристали, тиме што опет једино издваја апокавка а србе и остале цркве ставља у исти кош.

едит: пропале су и претходне уније и кад су цареви хтели. стално је пат позиција, виз оће помоћ а папа тражи унију, а цар не може унију да обезбеди а овај не може помоћ. вероватно је и смрт тог папе допринела, и шта мислиш да није?

не апокавк него евгеник.

Ма не, не кажем да смо толико небитни него довољно небитни да основна историја која не иде у детаље таквог догађаја (даклем она што се јавља на дискутабилној википедији) заборави на неки такав догађај, који је нама вау, а њима је оно у фазону: види их ови паори, немају пара за возну карту.

Мене исто занима, ал не верујем да ће нама смтницима неко овде рећи који документ да погледамо. :)

па пази јесте, овако уопштено гледано, неће он много да залази, али опет, ако истиче једног лика који није потписао сигурно би истакао и другог пошто сваки од тих епископа су равноправни у том законском смислу. можда се појаве цар или канамет са извором. мисим знам ја који су извори за то време отприлике то је онај лаоник халкоходнил, критовул са имброса итд ал не знам шта и колко пишу.

Који је то резон сад: није доказано да нисмо то били ми, значи постоји могућност да смо били ми. Ура за нас... Могао је то да буде и патријархпокрштеног племена Атлантиђана, по том принципу.

у њњ1 смо фактор, а камоли тад.

Велики плус за индуктивно и дедуктивно размишљање и извођење валидних закључака :)

објасни се лепо не могу ја сад с тобом да расправљам на основу тих полуизјава. лепо све ту имаш горе објашњено шта је могуће шта није. ако ти није јасно реци шта.

Могао је то да буде и патријархпокрштеног племена Атлантиђана, по том принципу.

Pa po tom principu to smo opet mi.

Не могу да отворим овај линк, ал' по коментарима после контам да је прича о Марку Ефеском. Е сад, читао сам давно аргументе да ово није баш 100% истинита прича. Али с друге стране, има доста извора који ово тврде. Е сад јебем ли га, нисам се бавио толико овим догађајем, но погледаћу у скорије време.

nisam mogo sve da čitam, ali kolko se ja sećam ruski patrijarh nije išao, išao je mitropolit kijevski koji nije imao podršku Moskovskog kneza lololo tad je Vasilije II raskinuo zavisnost od Carigrada, pa mu je patrijarh slao ono pismo u kom kaže da ima jedan bog i jedan car i jedan patrijarh taj neki rad, ima i kod Dvornika i kod Ostrogorskog, mrzi me sad da tražim. Tako da nešto u ovom tekstu ne pije vodu :D A nešto se ne sećam da su Aleksandrijski i Jerusalimski patrijarsi bili u Firenci, čak mi se čini da je neki od njih bio ozbiljno protivan...

lol Isidor je ipak bio moskovski patrijarh i bio je tamo a ja sam nešto izomašivo

nešto kontam, kako naš patrijarh da ide, i ko da nas pita kad je to vreme prvog pada despotovine...kontam da su svi mislili da je s nama svršeno

Koliko sam ja čitao, nisam video da se zna ko je bio patrijarh posle Nikona još nekih petnaest godina?

Nešto u tom tekstu smrdi na rakiju...

Nešto u tom tekstu smrdi na rakiju...

To ti je od profilne slike :)