Istorija

1. Brt ja sam samo mislio da uznemo lovudzu jebr mi se za nacionalni ponos i ostale picke materine

2. Pseto je delboj u telu rodnija

3. Da, verujem da ti ne bi postupio kao i ja xd

4. То је тај пословни србијански дух

5. Mogao si lepo samo da napises da ne bi mogli i cao

6. Srbin iz Srbije -> Srbijanac
    Francuz iz Francuske -> ???

Francuz iz Francuzke može biti samo peder.

7. cc samo o zaradi mislite srbiyanci

8. Pitanje da li je neko u pravu ili nije moze imati znacaj u istoricarskoj raspravi i o istoricarskoj knjizi, ali posto se radi o udzbeniku prenecemo fokus na pitanje da li udzbenik podstice mrznju ili ne. Nitkov je napisao da onome smeta samo sta pise o turcima, post se odnosio na njega, taj gospodin je formalno kritikovao knjigu ali samo u funkciji socijalne odgovornosti. Ne znam da li smo gledali isti jutarnji program ali koliko se ja secam tema gostovanja nije bila kakav je udzbenik niti se u bilo kom trenutku programa raspravljalo o tome kakav je udzbenik pa mi nije bilo jasno zasto neko postavlja onakvo pitanje.

9. Pitanje da li je neko u pravu ili nije moze imati znacaj u istoricarskoj raspravi i o istoricarskoj knjizi, ali posto se radi o udzbeniku prenecemo fokus na pitanje da li udzbenik podstice mrznju ili ne. Nitkov je napisao da onome smeta samo sta pise o turcima, post se odnosio na njega, taj gospodin je formalno kritikovao knjigu ali samo u funkciji socijalne odgovornosti.

Функција уџбеника историје треба да буде подучавање историје. Форсирање етаблираних друштвених вредности, као што нас историчаре терају данас Савет Европе и органи ЕУ, претвара историју у оруђе пропаганде (било какве) и то је један од разлога зашто су друштвене и хуманистичке науке ту где данас јесу.

Ne znam da li smo gledali isti jutarnji program ali koliko se ja secam tema gostovanja nije bila kakav je udzbenik niti se u bilo kom trenutku programa raspravljalo o tome kakav je udzbenik pa mi nije bilo jasno zasto neko moze da postavi onakvo pitanje.

Биће да нисмо.

10. Код нас се толико инсистира на Немањићима и намерно се користе термини Срби и Србија (први термин без континуитета, други термин непосведочен у изворима) да би ти мислио да твоја нација има континуитет још од тада.

e ovo ne razumem ako je ''istorija Srba'' predmetna odrednica zar nije logično da se traži neki kontinuitet? I ok, moderna nacija produkt 19. veka ali narod je postojao valjda neki srpski i tad i ako ništa drugo ostaju jezik i kultura kao nešto što povezuje taj narod kroz istoriju

11. e ovo ne razumem ako je ''istorija Srba'' predmetna odrednica zar nije logično da se traži neki kontinuitet? I ok, moderna nacija produkt 19. veka ali narod je postojao valjda neki srpski i tad i ako ništa drugo ostaju jezik i kultura kao nešto što povezuje taj narod kroz istoriju

Да ли ти разумеш језик који се говорио у 12. веку и да ли делиш културне вредности са истим?

12. Да ли ти разумеш језик који се говорио у 12. веку и да ли делиш културне вредности са истим?

Izvin`te što se mešam u razgovor starijih, ali zar se ne govori o kontinuitetu? A kontinuitet nije isto što i identičnost, već neprekinuti niz promena (progresivnih ili regresivnih, nebitno) koje slede jedna iz druge. Početak i kraj procesa se svakako mogu razlikovati do neprepoznatljivosti ali međukoraci se nadovezuju jedan na drugi.
    Još jednom, izvin`te, ja to malo od dugog vremena.

13. А да ли имате аргумената да тврдите да су промене непрекинуте?

14. umesto da naucite tu nesto od cara, vi se tu zajebavate...

15. А да ли имате аргумената да тврдите да су промене непрекинуте?

Ja ne. Ustalom, nisam istoričar. Ali to i nije bilo suština moje primedbe već sam samo ukazao da tvoj argument o različitosti današnjeg jezika i kulturnih vrednosti u odnosu na one iz 12. veka nema primenu kada se govori o kontinuitetu.

16. Jebem mu mater, Care. Ja ne delim iste vrednosti sa mojim ćaletom, a često ga i ne razumem šta bulazni, pa je l to znači da nismo u srodstvu?

17. Царе апсолутно ниси у праву по питању континуитета.

18. Ma ima pravo (ako ništa drugo da stvari nisu tako jednostavne ko sto se predstavlja) nego mi odgovor što je dao Nitkovu. Jezik se menja što dublje idemo u prošlost, moral i vrednosti takođe. Voda je mokra.

19. Царе апсолутно ниси у праву по питању континуитета.

Наведи 1 (једну) институцију у српском народу која има континуитет од средњег века до данас.

Jezik se menja što dublje idemo u prošlost, moral i vrednosti takođe. Voda je mokra.

Да ли се развој твог писаног језика наставља на развој српскословенског или црквенословенског?

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.