U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
takodje kings and generals, historymarche, baz battles
Sta ce mi Car kad znam da je srednji vek sranje nema sanse da me ubedi u suprotno,ako pokusa smatracu ga nekim Dereticem.
srednji vek je nazadniji period u gotovo svemu sem ratovanja
Tako je.Nije trebala crkva da ih plasi paklom,mogla je samo da ih plasi da ce vecno ziveti tako kako su ziveli,to bi bilo dovoljno.
Ceo dan kopas krompire i primas dandare od nekih turaka i vlastelina ili kojih vec kuraca.
Pa cak i ti vlastelini su ziveli ko govna,mislim da samo kraljevi nisu ziveli ko govna.
Nisu ali su na nekim dvorovima jeli recimo mnogo bizarnije stvari nego recimo u starom veku
recimo persija i rim (cursus publicus) su imali razvijeniji princip dostave poruka nego bilo koja drzava u srednjem veku
citave zakone su o tome imali napisane
Srednji vek je bio razvijen za Kinu,Indiju i u Americi indijanci su bili razvijeni ali u Evropi samo suv cemer i jad.Pa da raspadom Rima je i pocelo to,nisu znali sta ce,Vizantija je bila kao ok,ali daleko od antickih vremena.
Rim je bio kao neki tatica i kada je umro ostavio samo bebe za sobom kojima je trebao ceo milenijum da krenu da rastu.
I bez majke.
Cela istorija je glatko isla sa napredovanjem i onda dodje srednji vek i usere sve to pa mora onda opet napredovanje.Da nije srednji vek bio kakav je bio i da nije toliko jebeno dugo trajao bi mi sada leteli svemirom.
ili bismo prenaselili planetu jos ranije pa bismo morali da brinemo i o tome da ne izginemo svi, ne mozes tako da posmatras istoriju
https://www.youtube.com/watch?v=QgydTdThoeA
ceo ovaj jutub kanal, kvalitetan sadrzaj upakovan blesavo
Ajde jel smes da nastavis raspravu,glupane?Posto si morao traziti ban za mene da bi prestao ukazivati na gluposti koje pricas.
napisao sam u prolazu banujte ovu debilcinu otprilike nisam isao direktno da se zalim niti sam mislio da ce te banovati iko
dovoljna ti je cinjenica da su pre velikih bitki u anticko doba formacije bile formirane satima da skapiras da je moguce da su postojale pauze gde borba prestaje na odredjeno vreme radi reformiranja linija, izadji iz jebenog 300 filma idiote
a i naveo sam ti jedan pisani primer gde je dokazana moja tvrdnja citatom tako da mozes da ga duvas sa svojom teorijom haoticne borbe gde se svako bori za svoj zivot kao zivotinja
Hahahaha
A NEW (old) CHALLENGER APPEARED
зар вас историја наша није баш ништа научила
ma debilko prica nesto kad bih mu stavio grcki bronzani oklop i slem ili segmentatu i stit da ne moze da dise posle desetominutnog trcanja video bih ga koliko bi mu funkcionisalo makljanje celi dan
Pa upravu je glupan, u svakom ratu to ima. Cak i sada kada imas snajpere koji te pogode na drugom kraju grada, bude obustava vatre i ljudi to postuju a u anticko doba nisi bas imao ni crossbow da nekog preciznije gadjas jedino ti ostaje ako vec zelis da ispadnes cmar i ne ispostujes pauzu, da uzmes bagavo koplje i bacis ga 20 metara pa bolje i tebi da odmoris