Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
pa i muškarac bez šešira ako je narcisoidan ima da namesta šulju ili šta god na 2 min... ovde je reč o odevnom objektu koji je zapostavljen.
Ma, kažem ti, to je subjektivno. Meni jednostavno pozerski izgleda šešir ukoliko nije zbogradi da ne pokisne ili zbog vetra i taj rad, ali sigurna sam da se neke retro pičoke lože na to.
Не разумем. Ако кул сам себи изгледаш са шеширом, онда треба да га носиш. Какве то везе има с позерајем и ретро пичокама. Ваљда носиш одећу због себе. Или грешим?
Dzimi ne pije ti to vodu. Ja sebi izgledam kul u koznim pantalonama.
http://d3uwin5q170wpc.cloudfront.net/photo/93541_700b.jpg
Већина због овога.
(не знам да л' је била слика, нисам читао све)
Не пије, наравно. И ја сам себи кул у кожним тангама, па и даље не идем напоље у њима.
Па, шта те онда спречава да их носиш? :)
Ne nosim sesire, niti bilo sta mecem na glavu. Kape nikad.
Ne zbog izgleda, nego ne volim.
Eddie, in medias res.
Misliš, ako nosiš odevne komade koji su ti apsolutno nepotrebni (tipa štap i šešir), to nosiš...zbog sebe?
Што да не? Не кажем да нема позераја, али неки људи једноставно воле шешире и штапове и прија им да их имају уза се, односно на себи.
Колко људа знаш који то воле? Ал искрено?
Ја мислим да се то више не носи, јер је неки баја са парама и медијском моћи реко да то више није ИН, а народ ко народ, полако то прихватио, као и све остало што прихвата, само је питање кад.
Искрено, са штаповима не знам никог. Али знам пар људи који воле да носе шешире. Не због позераја, већ се лепо осећају са шеширом.
Реално. Исто тако је пре тога баја с парама рекао и да треба да се носе. Е, онда кад је речено да не треба да се носе, наставили су да их носе само они који су из заиста волели. А онда су се појавили и горепоменути позери и тако укруг.
E, sada si opisao upravo tip ljudi koje ja ne razumem. To mi je u rangu s onim modelima na koje turaju kaiševe od četiri metra i košulje sa rupama oko sisa i to nazivaju modnim kolekcijama. I kao, to sad treba da se nosi na ulici, to je moda i u tome se prijatno osećaš. Mislem, ako je vama prijatno, oke.
Па, не. Лоше ме капираш. Ја не причам о моди. Ако носиш нешто из моде, Е онда си позер. Носиш да би се то свидело другима. Ако носиш нешто зато што се теби свиђа, онда је океј, па макар то била кошуља са рупом на брадавици.
Ево, на пример, ја никад не бих ставио кравату. Нема те силе која би ме натерала, осим да имам рецимо МНОГО ДОБРО плаћен посао који би то захтевао. Иначе, непријатно бих се осећао с њом. Ето, кравата је, као што си већ поменула, непотребна, па је људи носе много више од шешира. И они сад као нису позери, а ови са шеширом су позери?
Ja bih uzeo neko odelo, sa sve kravatom i aktovkom, i tako isao jedno vreme.
Onako poslovno.
zemljak razjasnijo.
Iskreno, meni su i jedni i drugi pozeri. To što je nepraktično je uglavnom i pozerski.
Ali sumnjam da ima ljudi koji se iskreno dobro osećaju sa košuljom bez bradavica. Dok ne upoznam nekog takvog, sumnjaću unapred da postoji zrnce pozeraja, hipsteraja i narcisoidnosti u svemu tome.
Ako tako gledas u svemu postojo zrnce pozeraja.
Možda imam previsoke standarde, jbg. Ali jopet, ne pričamo o umetnosti, pričamo o jebenoj svakodnevici.
Molim ja tebe, što je šešir nepraktičan?