Књига РАДЕ ЛАЦКОВИЋ

1. Овако, да не би спемовали на теми о Радету, нека се овде праве планови за израду књиге. Ко би да учествује, како, идеје, организација...пишите...

2. Грешком сам направио две теме, нека неко закључа ову другу

3. Ja sam za i bih da učestvujem,ali samo ovako virtuelno,jer sam u Nikšiću. Prvo je potrebna selekcija svih pjesama i priča ili da sačekamo da se još nakupi.

4. Грешком сам направио две теме, нека неко закључа ову другу

Obriši post brzo dok neko drugi ne postuje, i obrisaće se tema.

5. ja rekoh, otvoren sam za saradnju, treba sačekati da se nakupi još kvalitetnih priča, pesama, predanja i poslovica o Radu! Taman će proći ispitni rok! Onda da se dogovorimo da vidimo ko je iz kojeg grada, da se organizujemo, ako je moguće nađemo ljude sa Vukajlije iz svih oblasti koje su nam potrebne za štampanje knjige... Onda lepo iskeširamo svi po 300 do 500 dinara ištampamo i ukoričimo knjige, svakom po primerak... a Radu specijalni sa pozlaćenim koricama predamo na prvom nastupu u Srbiji!

6. ja rekoh, otvoren sam za saradnju, treba sačekati da se nakupi još kvalitetnih priča, pesama, predanja i poslovica o Radu! Taman će proći ispitni rok! Onda da se dogovorimo da vidimo ko je iz kojeg grada, da se organizujemo, ako je moguće nađemo ljude sa Vukajlije iz svih oblasti koje su nam potrebne za štampanje knjige... Onda lepo iskeširamo svi po 300 do 500 dinara ištampamo i ukoričimo knjige, svakom po primerak... a Radu specijalni sa pozlaćenim koricama predamo na prvom nastupu u Srbiji!

Amin!

7. Најпре треба да се изврши селекција прича. Значи, одредимо десетак људи који ће поделити странице на оној теми, исправити граматичке грешке ако постоје и пребацити у Ворд.

8. Наравно...није ништа хитно...таман ће се написати још која прича :)

9. Најпре треба да се изврши селекција прича. Значи, одредимо десетак људи који ће поделити странице на оној теми, исправити граматичке грешке ако постоје и пребацити у Ворд.

Kad počnete,javite,mogu ja ovo.

10. to se radi po principu copy-paste... Samo se srede margine, prelomi stranica i moze na stampu... Mislim da je manji posao da svako sredi svoje priče, pa da jedan čovek, gramatički najkompetentniji sve to pregleda, nešto kao lektor... Ipak sam ja najkraće među Radovcima, prepustiću vama da odlučujete.

11. Ja bi bi dao čitavih 50 dinara za to!

12. I ja sam za, ali normalno kad prođe ispitni rok... Što se anegdota tiče tu nema nekih velikih grešaka, možda samo ponegde u kucanju, svi smo pismeni, a i brate ne pišemo delo za Nobelovu nagradu pa da sve bude pod libelu, biće dovoljan tu copy-paste uz sitne korekcije što može relativno brzo da se završi i menjanje iz ćirilice u latinicu ili obrnuto. Što se drugih stvari tiče i ja sam razmišljao kako priča o Radu može još više da zaživi, davio sam drugare anegdotama, izbacivao na fejsu, i nekima je to bilo interesantno, ali ne kao nama jer ovo je ipak neka vukajlijaška interna zajebancija pa zbog toga i mislim da to ne bi toliko zaživelo, možda kad bi se poslalo nekom humoristi ili ovim ludacima sa TDI radia jer onaj Pop koju god foru da provali to zaživi, a možda bi to njima bilo interesantno... Opet na kraju krajeva i da ne zaživi sve to ja bih voleo da imam tako nešto pa jednog dana da sednem i da se smejem svemu tome... Kao što rekoh na prošloj temi ja sam kontaktirao Radetovog sina, i poslao mu nešto, on mi je obećao da će da mi javi kako je Rade reagovao, ali još uvek mi ništa ne javlja, pošto je tinejdžer mogla bi to neka dobra riba da nam završi ako se neka javlja dobrovoljno, daću joj link njegovog profila, cenim da bi pre ćaskao sa njom nego sa nekim od nas...

13. Vaistinu oduvek sam raspoložen za književne projekte gde mogu da ostavim svoje viđenje veličanstvenosti Radeta...

14. Može. Ja ću da vam pružim prvo moralno podršku, a za kasnije se dogovaramo.

15. Пружам вам и ја свесрдну моралну подршку, дабогда књига доживела седмо издање, али већ постоји једна тема о овој особи. Тако да - катанац.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.