Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Meni juče da ne bi dvije particije, pukao bih pare na novi hard.
А и да је црк'о маш тихе и брзе хардове са великим капацитетом за релативно мале паре. . .
Resio sam jebeni problem sa laptopom sto sam stavio na pre nekoliko strana. Jednostavno sam ocistio neku resetkicu kod kulera jer vazduh od mnogo prasine nije mogao da izduvava iz laptopa. Jebeno mi je bilo zbog neke nalepnice koja mora da se prekine da bi otvorio laptop, a ako se prekine gubim garanciju. Kad ja pogledo, ona vec prekinuta. Verovatno su slepci u servisu prekinuli kad su mi menjali kuler, a zaboravili da nalepe drugu. Ko ih jebe... Bitno je da meni sljaka komp odlicno i ne greje se vise. Pre mi se pregrevao pa se sam iskljucivao.
P.S: Hvala ljudima koji su mi preporucili neke programe za ciscenje registra i ostalih kuraca.
Ајој људи, да л' ми има помоћи... Пре пар дана тако ми увече остане упаљен комп, ја легнем да спавам, ујутру устанем - нестане струје. Кад је дошла, да га упалим, он ми избаци нека срања да бирам (колико се сећам, притиснуо сам Ф2) и од тога момента, кад год га палим, процедура паљења иде нормално, али стадијум до ког стижем је да све на екрану буде црно, нема ничега, само стрелица. Е сад, кад одстоји десетак минута, и то се промени, па дође оно плаво: Уиндоус из стартинг ап, и тако сатима стоји, не мрда одатле. Да ли неко зна шта може бити, и шта да му радим?!
Pandrkno
Е до курца. Значи, својеручно му ништа не могу?
едит: Осим да га однесем на поправку? :Д
Možeš da ga sjebeš načisto, ako mu gurneš šrafciger u kućište dok radi.
Verovatno je otišao hard kad je nestalo struje, dešava se. Nađi onaj skup alata za dijagnostiku HirensBootCD na netu, skini ga i proveri da li je hard ispravan. Mada ako prikazuje onu Welcome poruku još radi, tako da možeš da probaš da odradiš Repair ako imaš Windows na cd-u.
http://www.hirensbootcd.org/download/
Ни то не помаже.
Ма зајеби, мислим да имам це-де, али нека, однећу га за неки дан на поправку, до тад се сналазим како знам и умем. :Д
Ja sumnjam da ti je riknuo hard, ipak boot-uje sistem. Probaj ti njega da dignes u safe-mode-u. Cuda moze system restore katkad da napravi. Ja kada bih morao da nagadjam rekao bih da je Windows nesto upisivao u sistemske fajlove, pa je naglo prekunut u tome i sada je zaglupljen nelogicnim zavrsetkom datoteke. More bit da je popravljivo, a more bit i da nije, zavisno od slucaja...
Ја, ја. Па јебавала та струја више пута, ја да га упалим, оно опет пресече.
Стварно, море бити, можда му је помогло што је ишчупан стајао пар дана, пробаћу после да упалим. :Д
Ako imaš loše napajanje, kupi UPS. Loš napon zna da sjebe računar.
Onda je veovatno to tebe urnisalo. Meni se 3 puta desavalo, u razlicitim stadijumima paljenja.
Jednom je radio system restore i sve bilo OK.
Drugi put je radila reinstalacija Windowsa.
Treci put se iz nekog razloga normalno palio u Directory Services Restore mode-u, ali drugacije nije teo nikako.
Stojanje tesko da je pomoglo, ali eto...
Гарант.
Па откуд знам, не једе леба да пробам. :)
Evo sad ironije..
pre par dana glumim neko jaje ovde kako mi komp sve lepo radi i to
i sad se nesto sjebade pa neam pojma sta da mu radim.
Izgleda da je otporan na sve moje magije i spellove!
Ovako gledano nije spor, ali odredjene procese izvrsava sporije od onog prvog kompjutera na svetu.
Recimo sad po netu kad surfujem..sve je full, isto i kad ovako nesto cackam po kompu.
Ali recimo ako krenem nesto da brisem, premestam, ili ko zna sta to obicno traje po 10 minuta za manje fajlove a po pola sata ili vise za vece.
Counter Strike redovno koci...znaci igram sve lepo, i odjednom zakoci i stoji tako par sekundi ( ponekad i desetak ) i onda se otkoci i nastavljam sa igrom ako me neko do tad nije zakl'o.
U "Portal" kad udjem redovno zabode na kraju levela i samo mi bleji ono "Not Responding", ako ocu da sacuvam isto se desi.
"Portal 2" izbacuje...znaci udjes, igras, i posle odredjenog vremena ( svaki put se razlikuje ) izbaci i kreces od poslednjeg save-a.
Nije do igrice, isprobano je na drugim racunarima.
Gratis sto mi koci Icy Tower.
Ajd' sve ostalo ali to kad sam video, zamalo da nauci da leti.
Ono, ide fino u pocetku al kad predjem desetinu florova pocne da JEBENO KOCI!
Znaci nenormalno.
Cak sam i eye-candy stavio na najmanji nivo, al opet ne pomaze.
Konfiguracija :
RAM - 4 GB DDR3
CPU - i3 @2.13 Ghz
Graficka - Ati Mobility Radeon 5470 1GB
Sistem - Windows 7 SP1 ( ne reinstalira mi se, smucilo mi se u poslednje vreme ).
Pre nije pravio probleme.
Pisem sad u nadi da ce se nac' neki haker-madafaker da mi ulepsa zivot i skrati muke.
Ocisti od prasine. I nabavi neki dobar antivirus.
+1 i +bih ja radikalno oborio sistem. . . ko ga jebe. . . to je lek za sve softverske probleme. . .
+1
koristim lap top tako da rasklapanje nije preporucljivo, plus gubim garanciju ( koja mi doduse i ne znaci nesto mnogo) a i ne verujem da je do toga.
Antivirus - BitDefender redovno updateovan..evo sad cu da skeniram pa da javim ako resi.
A sto se tice reinstaliranja, ne mogu pa da me jebete sva trojica.
Jebo ga kurac, pa ako ne mozes da ga otvoris zbog garancije, to znaci da ista jos uvek nije istekla, sto opet znaci da imas pravo da ga odneses u servis i trazis otklanjanje kvara, ako nisi ti direktno kriv za njega... ;)
Jel ti se greje mozda?