Kvarovi na računaru

1. Imam neki bag u Frozen Thronu, kada igram dotu. Dakle, kada unistim kulu, onu poslednju pred ulaza u bazu, samo zakoci slika, stane u mestu i ugasi se monitor. Slika kompletno, ali sam i dalje u igri. Cujem zvukove i sve, ali monitor, kao da je ugasen. Zasto to, popizdeo sam vise, majku mu?

2. Imam neki bag u Frozen Thronu, kada igram dotu. Dakle, kada unistim kulu, onu poslednju pred ulaza u bazu, samo zakoci slika, stane u mestu i ugasi se monitor. Slika kompletno, ali sam i dalje u igri. Cujem zvukove i sve, ali monitor, kao da je ugasen. Zasto to, popizdeo sam vise, majku mu?

Jer ti je grafička veće govno nego moja.
    Meni se u FT desi da mi se zakuca komp kada uhvatim na ekranu rušenje skrdžove kule, izbaci mi grafik eror, i smanji mi rezoluciju na 800 puta 600. Slabi su nam kompovi, to je generalni problem, jebiga.

3. Da, komp je sranje jako. Stari se sjebao jer je pretrpan virusima pa moram na ovo caletovo govno, jebiga, dota se mora igrati.

4. Није квар, само мали проблем.

Инсталирам седмицу, инсталирам графику и лан драјвер, конектујем се на нет и остале драјвере комп нађе, али не све. Три кураца ми фале, али не видим шта је, него пише нешто "Base ........ driver". Када идем на опцију да нађе сам комп на нету пише да не постоји. Оне дискове сам погубио па не знам и шта ми фали, не знам да л' да одем на сајт произвођача и инсталирам редом. Комп ми жешће багује, као да нисам ни реинсталирао.

5. Ako ti je stariji komp onda je vrlo vjerovatno da nemas drajvere za te neke komponente, da ih jos nisu napravili ili ih vjerovatno nece ni praviti.
    Trebao si prvo da vidis da li imas sve drajvere za win7 pa tek onda da ga formatiras. A vjerovatno ti fale neki drajveri maticne ploce.

6. Није старији комп, нов лаптоп. Фора је што сам мислио да су ми драјвери остали у бг-у, а кад сам дошао видео сам да их нема, сигурно сам их негде загубио.

7. A da puknes jedan screenshot Device Manager-a, da vidimo sta to zeza. Ako je noviji laptop, jedno 99% imas sve drajvere na sajtu proizvodjaca (samo gugletuj: <model laptopa> drivers). Jedan od ta tri je verovatno bluetooth modul, drugi je mozda USB i sl.

8. Realno odeš na sajt proizvođača, odabereš operativni sistem i skineš drajvere koji ti trebaju.

9. Jedan kvar manje-više fizičke prirode, naime, cimerka je slučajno fenom udarila ekran laptopa (pokušavala je da uzvuče fen iz utičnice, a laptop bio blizu i kako je povukla kabl, zveknula je ekran) i pojavile su sve dve crne tačkice na ekranu. To i nije bio problem, međutim, te tačkice su se spojile i napravile mrlju nasred ekrana, koja se i dalje širi, sad je prečnika oko 1,5 cm. Zna li neko što se to sad širi i ima li nekog rešenja osim novog laptopa? Mislim, ako se proširi toliko da crna mrlja sve prekrije... Kako ovo poslednje sablasno zvuči :) Hvala unapred!

10. Ekran tvog laptopa je u terminalnoj fazi.

11. Nije moj, al' trenutno ga koristim i obaveštavam cimerku da se mrlja širi, jbg... Misliš da tu nema pomoći? Ja se ne razumem, iskreno, al' reko' da pitam...

12. Reci joj da će morati da promeni display, ako je pod garancijom, onda nema frke. Ako nije, debelo će platiti, ali makar neće kao nov laptop.

13. Forget, imam rješenje za tebe.

Pronađi u oglasima prodaje li ko polovan ekran za tvoj laptop, kupi i zamijeni. Ili u servisu plati za nov ekran.

14. Aha... Ne znam za to, znam da ga je fino platila. Dobro, ako joj se to više isplati...

15. Nek ne prihvata da joj rastavljaju monitor i čačkaju po njemu. To reši problem na kraće staze, kasnije će se ponovo pojaviti ta mrlja.

16. edan kvar manje-više fizičke prirode, naime, cimerka je slučajno fenom udarila ekran laptopa (pokušavala je da uzvuče fen iz utičnice, a laptop bio blizu i kako je povukla kabl, zveknula je ekran) i pojavile su sve dve crne tačkice na ekranu. To i nije bio problem, međutim, te tačkice su se spojile i napravile mrlju nasred ekrana, koja se i dalje širi, sad je prečnika oko 1,5 cm. Zna li neko što se to sad širi i ima li nekog rešenja osim novog laptopa? Mislim, ako se proširi toliko da crna mrlja sve prekrije... Kako ovo poslednje sablasno zvuči :) Hvala unapred!

'Вако...
    Те мрље ће да се шире још мало, неће преко цијелог екрана, али не мора да значи, зависи колико оптерећење буду трпјеле, јер ти је на то мјесто пука' екран, зато су се и појавиле те мрље.

Е сад не знам колико су могуће замјене екрана на лаптоповима, тј мислим да пуно коштају иако ти ако нађеш екран можеш да даш некоме да ти то замијени, јер ће ти у сервис то вјероватно скупо наплатит ако уопште раде тако нешто.

17. Уствари не знам да ли је пукао екран, не мора да значи, приближи се и погледај, а те црне тачке су ти мртви пиксели можда, а можда и пукотина

18. Mislim da nije pukao, ovo je unutra, čini mi se... Kad stavim kursor na to mesto, on bude ispod te mrlje, odnosno ne vidi se od nje...

19. Mrtvi pikseli. Nekada crkavaju sami od sebe nekada zbog kvarova a u tvom slučaju zbog preciznog impakta. Moguće je da je došlo do pukotine ekrana zbog toga što si opisala to 'spajanje tačkica i stvaranje mrlje koja se širi'.
    Sve u svemu - mrtve piksele ne vrati bog otac. Tu pukotinu ne poprav bog otac. I jebiga.
    I ja sam jednom slomio ekran i isplatilo mi se da kupim rashodovan laptop iste marke i tipa samo sa ispravnim ekranom. A ugradnja ekrana je relativno jednostavna stvar, nema tu nuklearne fizike. Rasklopi, odvrni, izvadi stari, metni novi, uštekaj pinove, sklopi i eksploatiši.

20. I pretpostavila sam da se sad ništa ne može popraviti... Dobro, ja ću joj preneti kako ste mi rekli, pa neka vidi šta joj se isplati. Hvala vam za pomoć!

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.