U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
starac na samrti ostavio familiji u amanet da podijele 39 magaraca koje im je ostavio. i kaže da najstarijem sinu pripadne polovina magaraca, srednjem cetvrtina a najmladjem osmina. a kako je imao i jednu kcerku, da ne bi i ona ostala bez nasljedstva naredi da ona dobije desetinu magaraca. i umre.
krenu da dijele magarce ali ukapiraju da nece dobiti cijeli broj magaraca već određeni broj cijelih ali i komade od magaraca sto nije dobro jer pola magarca ima osobinu da stalno pada po basti. zato odluce da odu do seoskog mudraca koji je na svojem magarcu obilazio nahiju i rjesavao sporove. i taj im pomože. kako?
ajte, lako je, napisao sam tako da odmah ukapirate.
Posudio im svog magarca izračunao im dijelove i vratio svog magarca sebi.
tačno tako
Alka, Brod, Vremeplov, Gtug, Krak. Odredi za svaku rec zasto narusava povezanost ostalih reci.
alka-ne završava na suglasnik
brod -
vremeplov-nije četvoroslovna
gtug- nema značenje?
krak-nije na D
?
Jeste.. Jos samo provali za Brod
a ne znam,jebeš mu mater
brod je vlastita imenica?
Ne. Nije tesko :)
Jedini nema početno i zadnje slovo isto
pu!
Glavni-majstor :)
Vidra je odradila posao...
A jebem li ga... Ja jedini ovde postavljam nesto. Vise nemam ideje
A,B,V,G...
Дафак, није ни остало на д.
To sam i ja pomislio, ali onda sam uvideo da reči počinju na A,B,V,G...
Ријечи су ишле по азбучном реду. Једино је крак био на "к"...
Samo da javim da za ovo ne postoji resenje.
У затвору се налази 100 затвореника. Стражар одводи затворенике једног по једног у собу која поседује само један прекидач. Прекидач има две позиције ("горе" и "доле"). Док се налази у соби, сваки затвореник има право да промени позицију прекидача или да изговори реченицу "Сви затвореници су били у овој соби." Оног тренутка када неко изговори ову реченицу, игра се завршава. Уколико је реченица тачна, сви су слободни. Уколико је нетачна, сви бивају убијени.
Стражар има уређену тајну листу по којој затворенике води у собу са прекидачем. Сваки затвореник се налази бесконачно много пута на тој листи. Међутим, стражар има слободу да распореди затворенике на овој листи како год он то жели. На пример, он може да води затвореника X милион пута, па тек онда да води остале. На тај начин стражар може да збуни затвореника X и наведе га на помисао да су сви већ били у соби.
Пре почетка игре, затвореници имају право да разговарају и направе стратегију. Стражар је присутан током овог разговора и уколико стратегија има несавршености, стражар има право да то искористи на штету затвореника. Оног тренутка када игра почне, затвореници не виде једни друге и једина комуникација коју имају је преко прекидача.
Доказати да сви затвореници могу бити спашени ако знају да је у старту прекидач у стању "горе".