U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Обратите пажњу на то да ће сваки од затвореника бити одведен у собу бесконачно много пута, то је важно за решење.
Pa moze na primer, prvi zatvorenik da spusti prekidac. Ostali kad to budu videli nece nista da urade vec ce sacekati da prekidac bude bio na dole. Kad ponovo dodje vratice prekidac i to ce uraditi isto i sledeci. Ovo je samo ideja..
Шта је то лако као перо, али не може се дуго држати?
Dah.
Браво Мутно...
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/574572_309437752501747_1729811261_n.jpg
1
Neka ćuti ko zna fazon.
Na prijemnom ispitu na Likovnoj Akademiji, pred kandidate su postavljene tri slike:
a) IZGOREN HLEB
b) UDAVLJEN COVEK i
c) TRUDNA ZENA
Zadatak je bio pronaci (samo) dve reci koje su karakteristicne za sve tri slike.
Ispit je polozila samo jedna osoba, napisala je: ???
zakasnela reakcija
Malo preciznije ali može i to...
kasno izvađen, to je ta poenta, nema druge, nego oće li iko dati rešenje za one zatvorenike, mozak me boli :)
Je l' za ove moje?
I mene zanimaju zatvorenici sa prekidačem.
Могло би овако. Један затвореник буде задужен (зваћемо га редар) да окреће прекидач на доле. И он кад уђе први пут окрене прекидач. Онда први следећи који види да је прекидач на доле он га подигне. Све стоји док редар не дође поново. Он тада окрене прекидач на доле и запамти да је прекидач окренут једном. Тако иду даље на исти начин само што они затвореници који су окретали прекидач не смеју више да га дирају. Када редар изброји да су сви били у соби и окренули прекидач на горе, он онда то и каже и каже "пу спас за све нас".
С обзиром да већ два дана ломим главу око овог проблема, пријатељски бих ти препоручио да прихватиш ово решење. Поздрав.
Ja sam prošle noći sanjao da rešavam ovaj problem. Ne mogu s ljudima normalno da razgovaram, jer ne mogu da se usredsredim na razgovor rešavajući ovo u pozadini.
Inače, ovo:
Могло би овако. Један затвореник буде задужен (зваћемо га редар) да окреће прекидач на доле. И он кад уђе први пут окрене прекидач. Онда први следећи који види да је прекидач на доле он га подигне. Све стоји док редар не дође поново. Он тада окрене прекидач на доле и запамти да је прекидач окренут једном. Тако иду даље на исти начин само што они затвореници који су окретали прекидач не смеју више да га дирају. Када редар изброји да су сви били у соби и окренули прекидач на горе, он онда то и каже и каже "пу спас за све нас".
mi liči na moguće rešenje (tu sam se negde i ja petljao), pogotovu obzirom na podatak da će svaki zatvorenik biti uveden beskonačan broj puta, tako da će pre ili kasnije biti ispunjen potreban broj paljenja i gašenja.
Šta je to ima tri kile, zeleno je, visi na grani i peva?
Velika žaba se istripovala da ptica
ja ufatio šarana, obojio u zeleno i obesio na granu. lol
Da sam stražar, pod ovim uslovima bih proizvoljnu dvojicu (ili devedeset devetoricu) naizmenično vodio do prekidača, dok svi ne pocrkaju.
Jeste truć u pravu si! :)