Ajde i par ovih generičkih sa lopticama i tasovima pa da idem da spavam.
Znači priča je sledeća, imaš određen broj loptica među kojima je jedna falična, i imaš onu vagu sa tasovima. Treba iz određenog broja merenja da pronađeš tu faličnu, i evo su primeri:
12 loptica, jedna je teža od ostalih, 3 merenja.
9 loptica, jedna je teža od ostalih, 2 merenja.
9 loptica, ne znaš da li je jedna lakša ili teža, 3 merenja.
I ovo ako rešite za jedno veče, popušim vam kurac:
12 loptica, ne znaš da li je jedna lakša ili teža, 3 merenja.
Prvi dan:
Pera vidi da Mita i Žika imaju zelene oči.
Mita vidi da Pera i Žika imaju zelene oči.
Žika vidi da Pera i Mita imaju zelene oči.
Drugi dan:
Pera misli da će Žika i Mita da izvale da su samo njih dvojica i da će da zapale, međutim oni dolaze i trećeg dana iz čega se može zaključiti da ima još neko sa zelenim i da je to Pera.
Ma šta se gubite, ta zagonetka je nerešiva ili joj fali nešto, u stvari sigurno fali neki bitan deo koji se izgubio u prevodu, garant dok sam prevodio sa srpskog na srpski sam nešto prebacio.
Pa kad meriš recimo ovih 9 i ako znaš da je teža ti podeliš na 3x3 i uzmeš prvih 6 i meriš, i kad ti ispadne da su teže ove desno onda meriš od njih, a kad ne znaš da li je teža ili lakša onda je zajebano.
Pa kad meriš recimo ovih 9 i ako znaš da je teža ti podeliš na 3x3 i uzmeš prvih 6 i meriš, i kad ti ispadne da su teže ove desno onda meriš od njih, a kad ne znaš da li je teža ili lakša onda je zajebano.
Па лепо. Делиш увек у три групе. Измериш 2 пута, испадне исто и оно што остане једно по једно - то ти је више од три мерења.
Prvo merenje ti je 3 i 3, jednaki su, prelaziš na ostalih 6, ponovo 3 i 3, jedno je teže, ostaje ti 3, sada staviš 1 i 1, ako su jednaki znači da je ona jedna preostala, a ako nisu znači da je jedna od dve izmerene teža.
Ajde i par ovih generičkih sa lopticama i tasovima pa da idem da spavam.
Znači priča je sledeća, imaš određen broj loptica među kojima je jedna falična, i imaš onu vagu sa tasovima. Treba iz određenog broja merenja da pronađeš tu faličnu, i evo su primeri:
9 loptica, jedna je teža od ostalih, 2 merenja.
9 loptica, ne znaš da li je jedna lakša ili teža, 3 merenja.
I ovo ako rešite za jedno veče, popušim vam kurac:
12 loptica, ne znaš da li je jedna lakša ili teža, 3 merenja.
Prvi dan:
Pera vidi da Mita i Žika imaju zelene oči.
Mita vidi da Pera i Žika imaju zelene oči.
Žika vidi da Pera i Mita imaju zelene oči.
Drugi dan:
Pera misli da će Žika i Mita da izvale da su samo njih dvojica i da će da zapale, međutim oni dolaze i trećeg dana iz čega se može zaključiti da ima još neko sa zelenim i da je to Pera.
I ja skapirao dok sam pisao hahahah.
Ma šta se gubite, ta zagonetka je nerešiva ili joj fali nešto, u stvari sigurno fali neki bitan deo koji se izgubio u prevodu, garant dok sam prevodio sa srpskog na srpski sam nešto prebacio.
Podeliš ovih 9 loptica na 3x3. Staviš 2 grupe na tas. Ako su jednake znači da je teža među ove 3 koje su ostale, tu staviš jednu i jednu i kraj.
12 loptica podeliš na 4x3 i sve dalje istim principom kao malopre.
Ih te easy nivo, ajde ovo kad ne znaš da l' je lakša ili teža...
Нетачно, Манчестере.
Ne kapiram foru sa tim. U čemu je razlika tačno lololo?
Šumom ide a ne šmrče?
Kako netačno?
Па лепо. Делиш увек у три групе. Измериш 2 пута, испадне исто и оно што остане једно по једно - то ти је више од три мерења.
A da jeste, jebo me otac ludi.
Prvo merenje ti je 3 i 3, jednaki su, prelaziš na ostalih 6, ponovo 3 i 3, jedno je teže, ostaje ti 3, sada staviš 1 i 1, ako su jednaki znači da je ona jedna preostala, a ako nisu znači da je jedna od dve izmerene teža.
А то тас. Аукурац, ја мислио вага обична. лоло
Znate ono za šibice i tibetanskog sveštenika?
Da, bilo u šišanju!
A je l' i rešenje bilo a?
Nije, al ja ga znam :)
Koja je zagonetka sad aktuelna?