Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Poslednjih par meseci imamo najezdu i omasovljavanje frestyle definicija (http://vukajlija.com/sta-bi-bilo-da-piter-dzekson-rezira-kosovski-boj?order=time).
Sadržaj ovih definicija je uglavnom ok i zabavan ali se svodi na proizvoljno lupanje autora na neku njegovu lčnu fascinaciju a ne na definisanje pojmova.
Jasno je da iz dana u dan je sve teže pisati definicije i biti originalan obzirom na sve veći broj ljudi na sajtu što je u svakom slučaju dobro, ali ih povremeno treba podsetiti na primarnu funkciju sajta jer se posle dužeg buljenja u monitor ljudi jednostavno izgube.
Izvinjavam se autoru gorenavedenog primera, sadržaj je ok i zabavan ali nije definicija. Ovaj problem bi se možda mogao rešiti (u nekoj bližoj budućnosti) refofmom sajta i podelom definicija na kategorije (poznate ličnosti, narodne mudrosti, vicevi... i svašta nešto) ali za sada će biti dovoljno samo podsetiti autore.
Ma ti samo nikad nisi volela dugacke :P:P:P
E i to :D
Zlocko, da nije ovo peofesionalna deformacija na delu? :P
добра_лоша_зла воли кратко али слатко... :D
Ja sam da zavapim:
"Nemojte da delite sajt, na mudrosti i ostalo, ako Boga znate!"
a za ostalo...i slazem se i ne slazem se...
Volim kratko ali jebitačno!
Apsolutno sam protiv deljenja defki u kategorije.
Whatever, nije sad poenta deljenje nego da se ljudi opasulje i nastave lepo da pišu definicije tipa kurac, Chuck Norris,...
To deljenje na kategorije mi se ne svidja, nem' pojma sto.
A predlazem da se u novoj verziji izbaci ovo "recnik slenga" jer je ovde 5% definicija sleng.
Jos nisam cuo nekoga na ulici da kaze:"Brate, sto si ti neki teski profesor fizickog" ili tako nesto.
Mnogo se odlutalo u kratku prozu sa nagoveštajima slenga.
I šta fali tome?
Nista. Nisam ni rekao da fali. Skoro sve moje definicije su takve.
Samo da se promeni to u nazivu. Jer ovo recnik slenga svakako nije.
Dotični primer je primer nečega što nema veze sa slengom nego je neka vizija autora. Nije definicija! Pre je filmska kritika.
A žalite se što nešto bzvz pišem, uspeli ste da temu o mojem pisanju pretvorite u temu o udaranju i seksanju...
Ja sam baš htio prije nekol'ko da napišem definiciju o tome šta posta Vukajlija, ali ne znam što odustah. Vukajlija je postala rečnik svega i svačega, blog, mjesto za pisanje pjesama, prosipanje fora i tako dalje, naravno, govorim za definicije. Mene je lično nebitno da "definicija" (napisano je pod znacima navoda, jer je slabo šta u zadnje vrijeme definicija) smiješna i da nije kopipejst (vic, preuzeto sa nekoga sajta, novina i slično). Evo naprimer ovo, http://vukajlija.com/guzate/13320, to nije definicija, već vic, ali pošto ga je Gujabar smislio, barem ja mislim da jes', nema potrebe da se briše, njegova je intelektualna svojina. A i sve drugo osim "Dupate." u definiciju bi bilo suvišno, sa jednom riječju je sve objašnjeno, fora je prosuta i plus je dobijen.
Фора је трула, ал' ајде...
Бришем спам са ове теме. ДЛЗ и Рокејнџел, без спама. Следећи пут иде бан.
oket
Nema šta... Vukajlija je počela da evoluira u potpuno samosvesno i samokontrolišuće biće, i pravo je čudo što moderatori uspevaju da održe kakav-takav red...
Čekajte samo, knjige staroslavne kažu da kada Vukajlija dođe do te tačke, da se nezna ko pije, a ko plaća, da će sr na nebu pojaviti znaci, i da će nastanuti poslednje vreme! Tada se mi stari i bezgrešni vukajlijaši moramo skupiti na jednom proplanku, i posle masovnog alkoholisanja i sličnog orgijanja, moramo izvršiti kolektivno samoubistvo, da bismo bili spašeni propasti sveta, i da bi naše duše završile u raju, gde nas čeka obećana nagrada: maksimum od SEDAM definicija dnevno...
Ovo ću jednom da prepišem u def... Jeeeeaaa!
Napisi sad.:D