Jadne moje, pričajte u svoje ime!

1. Nemo, a ima i ono kad ih zlostavljaju.

2. Imam koleginicu, zna Energija, koja rmba po ceo dan ovde na poslu, odlazi kući, usput vuče kese iz Maksija, kuva ručak na brzaka dok joj muže ne stigne sa posla, stiže da se istušira i presvuče i da ga sa osmehom dočeka. Uvek je doterana, nema nijedne gaće sa pohabanim porubom, u kući nikada nema zrnce prašine, u kupatilu nijednu dlačicu, u krevet odlazi u seksi vešu i s malo parfema svako veče, frizura uvek besprekorna, dete umiveno i pristojno i evo tako već 8 godina braka...ali juče je prsla, kaže mi da niko ne zna kako ona sve to radi s velikom mukom i da hoće da se razvede, jer je on ne razume.
    Eto, to vam je ugrožena žena, vrste kontrol frik, koja je sama sebi napravila pakao od života!

3. Ma parafrazila sam čitavo kukanje oko toga kroz te dve uobičajene fraze.
    Da, za one koji krenu sa ''možda se ti enerdži ne osećaš ugroženo, ali...''- molim vas pročitajte naslov teme. Mene to baš najviše i nervira, ako će da kuka, nek kuka u svoje ime, nemoj mene da svrstava u tu grupaciju! :)

4. Opet, činjenica je da su žene u srbiji ne toliko ugrožene već diskriminisane u odnosu na muškarce, a ne govorim samo o fizičkom zlostavljanju.

Prvo što mi pada na pamet (da preskočimo manje plate, bednije položaje pri zapošljavanju i porodično nasilje), zanimljiv mi je status onih žena koje se usude da posle razvoda daju starateljstvo muškarcu. U obrnutom slučaju, to je jednostavno prirodno, otac-kolac, majka se žrtvuje, rinta i izdržava decu, on plati četri iljade i ispunijo roditeljsku dužnost, bio red i ostao. Ali ako ona odluči da uradi isto i starateljstvo da ocu, ona je jebena kurobeštija sebična koja je otišla da se jebe dok joj muž čuva decu. Btw, ovo sam čuo iz ustiju ni manje ni više nego žene.

5. Мојне лупаш сине. Какве мање плате и беднији положаји? Није ово Камбоџа. Моја кева више зарађује од ћалета, обоје са факсом. Не знам на шта циљаш, али нећеш јебати.

6. Buttino sta pricas, pa ljudi se sude ko ce tu decu da dobije, pa sud u vecini slucajeva dodeli decu zenama. Retko ko DODELJUJE starateljstvo, nije to kanta peska da se tako deli.

7. нећеш јебати.

Овде је свака расправа завршена. :Д

8. Мојне лупаш сине. Какве мање плате и беднији положаји? Није ово Камбоџа. Моја кева

Taj argument moja keva i nije naročito snažan argument. Oče. Mda, Vojvodina je prosperitetniji deo srbije, pa i očekujem da razlika bude manja.

Buttino sta pricas, pa ljudi se sude ko ce tu decu da dobije, pa sud u vecini slucajeva dodeli decu zenama. .

Ja pričam o slučaju kada je žena dala saglasnost da klinci žive sa ocem i noževe na koje ju je okolina dočekala potom.

9. Koliko mi je mesto da pisem na temi koja pocinje sa Jadne moje,hm.
    Kao muzijak uvek se trudiJo da nema tih tripova oko ravnopravnosti i stvarno nikad nisam vodio ozbiljan razgovor na tu temu sa pripadnikom rupicaste populacije.Mozda zato sto sam uvek udovoljavao gde god sam stigao i koliko sam mogao ali bas onako sto bi Alfa muzijak rekao pickasto....sto me ne cima ni malo jel smatram da je to veoma bitna stvar udovoljiti zeni na bilo koji nacin,nego kad se trudis da sve to uradis a ona ne kapira i nebude zadovoljna(pocne razgovor na tu temu) popizdim i gledam onaj cekic velik cekic na terasi
    ( omanja macola ) i smisljam kako da joj nadjem ravnopravni posao ne bi li vec jednom ukapirala da nema smisla ponasati se tako....

10. Pajko, rekla bih da si ti ugrožena vrsta muškog tipa :)

11. Ja pričam o slučaju kada je žena dala saglasnost da klinci žive sa ocem i noževe na koje ju je okolina dočekala potom.

Da, ali isto tako kad deca odu zeni ispadne da ih je otac zlostavljao, gadjao pikslom, tresao pljuge na njih, vracao se svako vece pijan i radio sve te normalne muske stvari koje zene jednostavno ne kapiraju. To je mac sa dve ostrice, naravno da ce cudno da te gledaju jer deca ne zive sa tobom sa razlogom. E sad, ti razlozi tesko da mogu da budu dobri i opravdavajuci.

12. ako će da kuka, nek kuka u svoje ime

Ja ne mogu da kukam u svoje ime, ali mi je jasno da se žene, dakle TAMO NEKE žene bore za ravnopravnost. To može da znači da su "ugrožene" na neki način, ali i ne mora.
    Banalan primer:
    Sati - stari indijski pogrebni običaj da se žena koja je ostala udovica spaljuje zajedno sa mužem.
    Danas je kažnjiv, naravno, ali ŠKK? Šta je sve proizašlo iz toga, kako se razvijao odnos prema ženama od tad do danas, da li one mogu da imaju sva prava kao muškarci?
    Ok, druga kultura reći ćete, slažem se, ali to što nisam deo toga ne znači da ne mogu da razumem da neko pokušava da se izbori za nešto svoje, jebem li ga.

Drugi primer:
    Pre par meseci je u novinama izašao članak da je u Turskoj devojka ubijena od strane bratak, čini mi se, možda i nekog poznanika, zato što se neprimereno oblačila. ?!?!!??!?!?
    ŠK jebeni K?

13. vracao se svako vece pijan i radio sve te normalne muske stvari koje zene jednostavno ne kapiraju.

Kakav vrhunski trol! Obožavam te ♥

14. Pajko, rekla bih da si ti ugrožena vrsta muškog tipa :

draga nisam, bas si me iznenadila.....

15. ali isto tako kad deca odu zeni ispadne da ih je otac zlostavljao, gadjao pikslom, tresao pljuge na njih, vracao se svako vece pijan i radio sve te normalne muske stvari koje zene jednostavno ne kapiraju.

Da, al štono bi lestat rekao-verovatno postoji mogućnost da su žene to zaslužile. Ovo što si ti rekao obično čujem skupa u paru sa-ona ga je izazivala (pazi ti to! ona ga je izazvala da joj slomi ruku, mislem)...Al da ne krećemo opet o fizičkom nasilju.

Drugi primer bi mi bio odnos koji ista ta okolina ima prema prevari kada je počini muškarac i kada je počini žena. Kurva-kurvar? Ne bih reko.

16. Tu se slazem, trebali bismo i muski i zemski da budemo kurve.

17. trebali bismo i muski i zemski da budemo kurve.

Decxko, govori u svoje ime, ja več žigolišem starijoj klijenteli vrste sa ili bez penisa lolo

18. Pazi, ne znam zasto se hvatas za tako neke sitnice, sta ce okolina da kaze i tako to, ne radi se tu nekoj bitnoj, naglasavam bitnoj diskriminaciji, pa da se toliko bune jadne i uplakane zene.

19. http://images.memegenerator.net/instances/400x/9983469.jpg

Tu se slazem, trebali bismo i muski i zemski da budemo kurve.

TO ima neka na sajtu lepa koja bi platila da ima snošaj samnom

20. Pazi, ne znam zasto se hvatas za tako neke sitnice, sta ce okolina da kaze i tako to, ne radi se tu nekoj bitnoj, naglasavam bitnoj diskriminaciji, pa da se toliko bune jadne i uplakane zene.

Pa ni ovo kukumavčenje eh što sam žena nije naročito bitno, onda ni njegovi uzroci ne trebaju biti tako krucijalni. šta hoćeš?

Bitne diskriminacije ima, i tu recimo mislim na firme koje će da ti kroje šta ćeš ti raditi sa svojim telom u narednih pet godina i da li ćeš radjati. Zato što poseduješ vaginu. Posao jebeni, od koga zavisi tvoja egzistencija, a moraš podneti status svoje vagine za narednih pet godina. A posle omaški takvih opuštaju u sedmom mesecu trudnoće. Mislim, ne nije diskriminacija.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.