Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
I ja ponavljam, po ko zna koji put - centri. Onomad nas Peković skoro sam nosio u pobjede. Evo večeras jedan RAŠKO JEBENI KATIĆ nosi pobjedu FMP-u. Ne, nije Rakočević već Katić.
Nemamo centre a igramo na centre.
I ko je sad tu lud?
Kako je Lučić odigrao? lolo
Mene on najviše zanima zato što sam (jedino) u njemu video talenat
Samo centar, samo centar tipa Entoni Jednaobrva Dejvis, čovjek koji ne zna da zabije ali može da skoči. Jebem ti centarski par kad u 3 navrata protivnička ekipa ima skok u napadu na promašeno bacanje, neprihvatljivo.
Ekipa je talentovana, Zapato ne znam jesi ti jeo neke bunike ili šta.
Bogdan odličan.
Bertans/Vesterman isto tako odlični, ta tvoja priča šta će nam igrač ako će za tri sezone da ode ne pije vode, pošto ma koje naši igrači nacionalnosti bili, oni odlaze čim vide keš. (čitaj: Marić, Veličković, Tripković, Tepić, Peković, itd itd)
Svi oni odlaze nakon tri, četiri sezone, niko ne ostaje da osvaja titulu evrolige sa Partizanom.
I da, uz centra jedan stariji lisac, to bi bilo odlično. A kad bi došao neki centar tipa stariji lisac to bi bila odlična kombinacija. U svakom slučaju Musliju i Gagiću treba kupiti kartu u jednom pravcu za Madagaskar.
EDIT: Lučić nije talenat, ali može podići nivo igre za bar 3 stepenika gore, sad je na jedno 5/10.
Немамо центра. Мада да имамо класичног центра (а немамо), контам да би нам знатно успорио игру, што не би ваљало. А Ловрењу и Муслију што мању минутажу, нек миша Тумбас игра центра, ефикаснији је са слободњака од Муслија.
Samo crnac. Srpska košarka je mrtva. I nisam jeo bunike, neku sarmu od prekjuče, možda je do toga.
Konačno smo igrali napad i odbranu. Zadovoljan sam utakmicom generalno, izgledali smo odlično 25-30 minuta. Onih 6 bacanja su odučila utakmicu. Ne bi mogla Zvezda da se iskopa iz tog minusa.
Konačno je Bertans imao slobodu u napadu, na šta kukam cele sezone. Dečko je odgovorio Vujoševiću na najbolji način. Valjda će to uvideti, pa će početi da mu daje 10ak šuteva po tekmi. Bogdanović konačno gleda koš, Vesterman je bio dobar (10p6as).
Ali, naš najveći problem je rezervni plej, i centar. Gordić je katastrofalan. Organizacija igre mu je nula, tehnika šuta 0.. A Musli je drvo. Katić je svršavao po njemu kako je hteo. Gagić možda i uradi nešto od sebe, mada malo je verovatno.
Zvezda je pojačala odbranu u drugom poluvremenu, Rakočević proigrao, Savović prelomio sa trojkama. Iskusniji su, ali se nadam da će pasti već sledeću protiv nas. Skautirali smo ih odlično, jedina greška u vođenju utakmice je zona 1-3-1 kada je Savović bio na parketu, i pogodio one trojke. I možda što je izvukao Bogdana kada je ovaj ušao u seriju. Sem toga, Dule je odlično vodio utakmicu.
Zaslužena pobeda Zvezde, mada ova utakmica uliva dosta nade pred završetak sezone.
Ja da sam sad u Beogradu našao bih Muslija i odrao ga od batina, toliko sam ljut.
Gordić je govance ono malo Bosansko. Podseća me na neku životinjicu koja nesrazmerno puno sere u odnosu na veličinu svog tela.
Заборавих и Гордића, дечко је ретко лош играч.
Može neki centar/crnac/iskusan, to bi možda radilo za nas.
U svakom slučaju sam optimista, iskreno se nadam da će ovih 25-28 minuta, kada su igrali kao drogirani, u narednoj sezoni prerasti na redovnih 33-35 minuta po utakmici, pa da se vratimo gdje je mjesto. :)
Ajmo vako.
Iz postovanja prema onih 11 titula, ko zna koliko kupova, 5 ABA liga i podosta pobeda nad velikanima evropske kosarke - NEMOJTE PLJUVATI EKIPU I NABIJATI NA KOLAC NAKON PORAZA!
Jesmo li najlosiji u poslednjih 10 godina - JESMO!
NEMOJTE BRE TE CIGANSKE FORE , PUKNEMO PA PLJUJEMO! NEK SMO GOVNA , AL IMAJMO OBRAZA.
Svi smo strucnjaci kad je tekma zavrsena. Mozemo da igramo sa ovim FMPom koji svi dizu u nebesa. Mozemo i da ih pobedimo!
Veceras smo ih imali u saci,al nismo ih finisirali. Da su Milosav, Westerman i Lucic pogodili barem po 1 , ili ukupno 2, od onih 6 bacanja, sve bi bilo druga pesma.
MUSLI JE DEGENERIK, a i Gordic ga polako stize. Verujte, zna Dule mnogo bolje od nas gde skripi. Jel treba na pola sezone nesto menjati - NE!
Pa kako biste se vi osecali da ste recimo Gagic, i dodje Dule na trening i kaze " OD DANAS NE IGRAMO NA CENTRE". Nisu nama ni bekovi sjajni. Napad je nas najveci problem, a bekovi bogme ne umeju da improvizuju nego muljaju i gube lopte.
i da, bio sam na cosku izmedju njihove dve grupacije. Ljudi, mi smo za njih gospoda. Pa oni imaju toliki strah od kljakavog Partizana da to nije normalno. I ono malo pesama sto su pevali (kad vode naravno) je sadrzalo u sebi rec Partizan. ONI SE NAS I DALJE PLASE, i PLASICE NAS SE JOS DUGI NIZ GODINA.
Ako oni znaju da vrlo lako mozemo opet da ih dugo karamo, onda necemo valjda mi da sumnjamo u to?!
Sad je cilj F4 ABA lige. Nece biti lako,al ko da je nesto IKAD bilo lako, osim karanja komsinice pre gasenja! Ceracemo se mi sa njima jos, al verujte - iako smo mnogo manje kvalitetni od njih, tas na vagi ne pokazuje ni jednu stranu. Da mi imao onakav tim, ne bismo ih pustili sa manje od 30 razlike, oni se sa nama muce. OK, dobili su nas 3 puta. Jednom lagano, drugi put svi znamo kako,a treci put vrlo gusto (iako to rez bas i ne pokazuje).
MI VOLIMO , MI BODRIMO , SAMO JEDAN KLUB NA SVETU CELOM
MI PEVAMO , SVAKI DAN
SAMO NAPRED PARTIZAN!!!!!
Gordić- koliko treba da budeš lud, nadrogiran, u manično-depresivnoj epizodi, sumanut da dovedeš takvog igrača.
Siguran sam da bi šporet bio produktivniji od tog smrdiše malog.
Gazimudo, meščini da je debeli konačno prolup'o načisto...
To sam ja odmah rekao - toliko su para spičkali da bi se mučili sa šakom tinejdžera?
To je znak da možemo učiniti nešto.
Pa zar oni remiji sa jednom BARSOM i gigantom, ali gigantom CSKA ne govore ništa?
Alo, ljudi, pa Krstić i Teodosić skupa imaju više utakmica nego komplet naš tim :D
Opet, FALI NAM CENTAR!
Tipa Aleks Marić. Neki anonimus koji može biti MVP svega :D
Sto se tice Duletovog vodjenja utakmice, nemam zamerki.
On je postavku igre dobro uradio,e sad sto ne uspemo da ostvarimo sve sto zacrtamo to je druga stvar. Al kako smo izgledali u prvom delu sezone, ovo je BANJA!
Ljudi video sam da je Kurajber to već spomenuo na ovoj temi, ali ću ponoviti - Vama fali jedan iskusan igrač koji može klince da da usmeri na pravi način kada krene neizvesna završnica. Neko ko će na terenu da uradi ono što Dule radi sa klupe. Raško bi vam ove sezone tako legao, kao kec na deset.
Jebiga, fali nam centar koji nece praviti faul kad nas kapiten zakucava, koji ce moci da pogodi obruc kad izgradi poziciju, koji ce moci da baci loptu beku u ruke, i koji ce smeti da sutne sa slobodnjaka u sred akcije.
Al posto to nemamo, necemo sad da razglabamo sta bi bilo kad bi imali, nego da od ovog sto imamo pravimo nesto sto nemamo! Radili smo to 20 godina, mozemo opet.
Тај рад гонзо, један Кецман/Божић.
Ladno, jbt, što naši centri ne šutaju sa linije slobodnog? Što bi rekli polu-distance.
Odlično se izvuče, dobije loptu, okrene se, sam stoji 3 seknude, okrene na pivotiranje i onda traži bekove o_O
Do tada ima čovjeka na leđima a i svi ostali imaju čovjeka na sebi.
Idioti.
Зато што знају да нумеју да погоде.