Prijava

Amar Gegic dosao, s obzirom da je na 3 godine nije lose moze pokrpiti na 1 i 2 dobar u odbrani bar sto sam gledao reprezentaciju BIH i dobre fizikalije imamo sasvim ok tim, ali Cedevita i 12312 stranca ako se uklope osvajaju, Mornar jak, Buducnost jaka, czv nista specijalno bice klanja za plejof

Izgleda da i Jankovic iz czv dolazi...

Sa Jankovicem se prica vec dve nedelje, ali postoji veliki otpor njegovom dolasku, jeo je nesto govna, velicao limenkare i tako to, takp da sumnjam da ce Ostoja stisnuti muda i dovesti ga preko ovakvih kao sto sam ja.

Uzgred, postoji prica za jednog mladjeg limenkara za kojeg provereno znam da je nas, prqvi grobar, panker i antinaprednjak, knjige cita dosta, e zbog njega ce ubica premijera pojesti muda. Necu o imenima.

Da li i jankovića dovodite pacovskim kanalima koje dule pominje?

Ja se evo sad čuo sa ostojom kaže baš mu je teška situacija, sviđa mu se janković i uklapa se u koncept mlade ekipe jako dobro ali ne zna da li sme zbog bombaša...

pusti ti Jankovica, njega coravac nije placao na vreme i ja licno ne bih voleo da ga vidim u Partizanu kao i mnogi drugi. Njegov za sad jedini kvalitet je pozicija, cetvorka je retka za domaceg igraca, cak je i stranca retko i tesko naci na tom broju. Kad imas domacu cetvorku u reketu, otvara ti se dosta drugih mogucnosti. Inace igracki, nista specijalno, barem za sad. A nije da je nesto mlad.

Inace tacno je da ga Ostoja hoce, imacemo priliku da vidimo koliko je mocqn i uticajan u i oko Partizana.

Covjeku je posao da igra kosarku, ne treba ga vredjati i ako dodje...sta znam on se meni ne svidja nesto posebno kao igrac, ali ako dodje jbg red je ga podrzati

Пргава глава, качио се често са Новицом и нешто кењао. На 4 сад имамо Новицу руину, може и Пецарски ту ал танак је још, може на 4 и Банџа, евентуално Загорац. Танано.

Jer da ne bude samo Zvezdina tema aktivna

napredno govedo nema dva petka u klubu i vec bi da menja grb. Sikter olosu

Tegi objavljuje feljton o srpskom sportu, pa da počenmo

1. Deo

Da li bi i Crvena zvezda otišla u TOP 8 ili čak F4 Evrolige, da su država Srbija i grad Beograd, koji su prethodnih 6 godina vodili (poput Kokeze u FSS) partizanovci - Čović, Vesić i Mali, imali više sluha i manji animozitet prema klubu ?
Ko zna dokle bi došla Zvezda da su joj omogućili, kao Đilas i Tadić Partizanu 2010.godine, da kupi skupe, prekaljene internacionalce, poput Stefana Sinoveca, Aljoše Mitrovića, Strahinje Miloševića, te Vraneša , Božića, Rašića i Kecmana, ili vec tada iskusne startere 19-godišnjeg Veselija i 18-godišnjeg Đekića (u odnosu na sada mlade 20-godišnje junoše, Simanića i Radanova). Uz sve to Partizanu je doveden u januaru, centar NBA kalibra, Stevan Milošević, umesto povređenog epizodiste u timu, Aleksa Marića, pa nije ostalo novca u državnoj kasi ne za F4 u Beogradu, vec ni za trenažnu salu iznad Pionira.

Zvezda je morala da se snalazi sa strancima bez evroligaškog pedigrea, poput Ročestija, Feldina ili Antića, da dovodi Omića i Srbina Enisa, dok je Partizanu omogućen i Australijanac Marić iz slavne Granade, gde je sa 6 minuta na parkeru u proseku bio lider i nosilac. Pa Mekejleb iz čuvenog turskog Evroligaša Mersina, a u oktobru i Roberts, posle sezone koje nije "produžen" u Zvezdi.
I ako je Crvena zvezda = Srbija, jasno je da je državni projekat ipak KK Partizan. (SUTRA NASTAVAK).

2. Deo

Nedavno je predsednik vicešampiona ABA javno pitao, a potom i armija navijača Zvezde i FMP me zasula komentarima, zašto se ćuti o "guranju" Partizana od bivše, ali i aktuelne vlasti, te KSS ?
Sateran uza zid, nisam imao kud (figurativno, ne kao Anđus), morao sam da priznam neke stvari, bez prostora za kontraudarac (figurativno, ne kao Dzajjić) pošto spadam u onih, 20% manjinske Srbije. Objektivan nisam, priznajem, jer ne navijam za Zvezdu što je glavni preduslov,, a nisam član ni jedne partije.

Elem, KK Partizan je posle 5.oktobra uz pomoć države i grada imao i "vetar u leđa" iz košarkaškog saveza. Od svojih kadrova, predsednika Dragana Kapičića, posebno njegovog naslednika i imenjaka Đilasa, te "genseka" Kleuta (ubačenog i za direktora FMP, KK CZ pa onda i FK CZ, dok nije razotkriven kao Kokeza). Inače i deceniju iza, odlučivali su takođe Partizanovci, Predrag Bogosavljev i Zoran Radović, u eri dominacije "crno-belih". Opet, KK Crvena zvezda, samo zato što je simbol opozicije i ravnogorske Srbije, još od 1945. nije bila u mogućnosti da iznajmi i kuću na Savskom vencu, poput nedavno posle 73 godine Partizan, pošto je par stotina kvadrata u njenom vlasništvu na Kaemegdanu, nedovoljno za potrebe kluba. Partizanu se čak dozvolilo i da iznajmi balon za treninge na Dušanovcu, dok se Zvezda uz Pionir, "razvlači " u još tri privatne, ali opozicione sale. U Železniku iz SPS doba , te dve "Dosmanlijske" na Čukaričkoj padini.

Uz sve Partizan je kao jugoslovenski i hrvatski klub, oduvek težio ABA ligi, uslovljavajući čak i bivši FMP, a posebno Zvezdu, da moraju igrati po regionu, ne obazirući se na klupsku maksimu "Zvezda Srbija - Nikad Jugoslavija ". (SUTRA POSLEDNJI DEO)

https://i.imgur.com/fpqdr72.jpg

Slikar: Bojan Otašević, Kraljevo
Slika: Silovatelj limenke

ko je pisao ove feljtone?

Делује да не знамо ништа на припремним утакмицама.

Setimo se reči velikog generala Duleta - nije nam cilj da budemo šampioni pripremnog perioda.

Sutra uvece protiv Barselone. Veceras dobili rerezentaciju Angole.

pa kapiram ja što je crko forum, nema bombaša.