KK Partizan

  1. Da je suđen faul nad Lučićem (skandalozna greška ili "greška" sudija) na -4 20-ak sekundi pre kraja, svejedno bi Partizan prošao, siguran sam.

    Bilo je 450 sansi da se resi ova utakmica, taj detalj je nebitan, nije uopste morala biti neizvesna niti napeta utakmica. I bolje da ispadne, pa da se stvari dovedu u normalu (citaj: degazira Jovanovic), nego da se prodje dalje, a agonija nastavi.

  2. :) Доже, од читавог поста си се ухватио за једину реченицу која је била зајебанција.

  3. Ја сам се понадао да је коначно дошло време да Партизан не мора креће од нуле сваке године. Хоћемо ли морати да трпимо Јовановића пет, шест година да би израстао у врхунског тренера? Можете причати шта хоћете, али он није квалитет за тренера Партизана.
    Нико не призива Вујошевића, Партизан је велики клуб и логично је да после овога тренер понуди оставку што до сада није урадио, а какве су му изјаве верујем и да неће.
    Сећате ли се два друга Дулетова помоћника, два Александра, Кесара и Џикића?

    Ради поређења са Јовановићем Човићев тим тренира један Светислав Пешић.

    Reservoir dog слажем се да је ово била једна од најјача група, по мени можда и у историји Евролиге, али то не умањује неуспех Партизана након победа над Макабијем, Реалом и Арманијем у гостима. Шта ли је рекао Пековић после утакмице?

    едит
    Шта је са распоређивањем тајмаута за последњу четвртину, за четвртину која ће усмерити читаву сезону Партизана???!!!

  4. а главна фора на коју се сви ваде је младост, неискуство.

    па са колико је експедиција 1992. године покорила европу?

    да су сви ови млади играчи класа, данас небисмо причали о којекаквим судијским грешкама.

    пре неколико недеља бодирога код тегија јавно каже да данас млади играчи уопште не улажу труд као они. када каже да су они сваки дан шутирали до изнемоглости. како би када буде густО узимали ствар у своје руке. данашњим играчима нема ко да објасни. да се шут вежба, не рађају се већ се стварају. 24 посто за три поенА ЕЕЕЕЕЕЕЈЈЈЈЈЈЈ ТУУУУУГГГГГААА

    менађери који замажу очи похлепним родитељима. играчи се напуне милионима у иностранству и после утону у просек.

    грбовић јуче каже како десет година не избацисмо екстра класу. све су то таленти који имају срећу да их дораде преко. неко успе, неко се врати и игра домаћу лигу.

    изето је све што је вредело у домаћој лиги, а испоставља се да је просек. један велики просек за европу, да не причам даље. ова групација младих играча ће се продати за две године и стагнирати као што сада раде величковић, тепић, бјелица, кешељ, тону у просек. па се после чуде људи где је то отишла кошарка и играчи са њом. битно је да играју у најјачим европским клубовима и да су похлепни родитељи и менаџери подмирени.

    зар стварно људи мисле да се она златна генерација родила и да је богом дана. не, они су само радили више, и давали 150 посто себе на сваком тренингу, на свакој утакмици.

    ДОЗВОЛИСМО да катић обична пилана води центарску линију. вечити таленат радуљица да једва скупља лопте у одбрани.

    даље, каква је то мантра која се провлачи годинама да једноставно немамо плеја већ купујемо странце. зар су тренери широм србије неспособни да праве добре плејеве. очигледно јесу јер их више боли курац да гаје играче који ће их напустити да би играли којекакве јадранске лиге.

    домаћа лига је изнедриле екстра играче. јадранска лига их уништава.

    на тој позицији у репки сем теа, остали су просек просек , медиокритети. зар је толико тешко калити плејеве, који умиру у нашој кошарци.

    нешто систематично не ваља на нивоу целе државе у клубовима од најмлађих категорија па до сениора.

    СИНОЋНИ ДЕБАКЛ ЈЕ ПОКАЗАО ГДЕ ЈЕ НАША КОШАРКА, И ДОМАЋИ ВЕЛИКИ ТАЛЕНТИ КОЈИ ЋЕ ИГРАТИ ЕПИЗОДНЕ УЛОГЕ преко.

    ЛОШЕ СЕ РАДИ ОД КАДА ПРВИ ПУТ УЗМУ ЛОПТУ У РУКЕ, ПА СВЕ ДОК НЕ ОДУ У ЕВРОПУ ЗА УХЛЕБЉЕЊЕМ

    а то тешко да могу исправити томашевић, бодирога и остали у ксс.

  5. YouCantHandleTheTruћ

    :) Доже, од читавог поста си се ухватио за једину реченицу која је била зајебанција.

    Nije mi delovalo tako.
    Jer mogao bih da te pitam ko je to od dobrih igrača izašao iz Partizanove omladinske škole?
    Slobodno možeš da gledaš od Kiće na ovamo (kada i počinje uspon KK Partizan).
    Ako je bila zajebancija ja ti se izvinjavam.
    Ipak, očekujem da vi kao navijači Partizana više nego ja, podržite ove momke.
    Toliko se svi hvale atmosferom u Pioniru (i to Partizanovom, kao da Zvezdini "najvatreniji" navijači ne bi mogli da naprave istu (primer utakmica sa Bajernom)), a onda doživimo da se zviždi (i to ne mali broj prisutnih) Lou (dok izvodi penale) u trenutku kada još postoje realne šanse za prolaz dalje!
    Uostalom, nije on bitan. Podržite srpske mlade košarkaše!

  6. партизан је увек показатељ стања у домаћој кошарци то је вио деведесетих то је био од генерације вујанића, крстића, перовића, то је био од новице величковића, тепића, трипковића, то ће бити сада. прича се наставља.

  7. Reservoir dog што си демагог?
    "подржите ове момке, оставили су срце на терену, млади асови су за једну несрећну лопту испали, подршка у тешким временима, зашто се звижди лоу..."

  8. @RD
    Наравно да је била зајебанција. Можда нисам ставио смајли, али и из своје бурне реакције можеш да видиш да би такав став био у супротности са здравом логиком. А те момке сам подржао после утакмице. Уз још 7000 људи који су остали да их поздраве. Поздравићу их и у недељу. А што се тиче утакмице, оставио сам само један кратак пасус са виђењем квалитета тима за конкуренцију какву смо имали у групи. Зато што и не желим да учествујем у предстојећем ламенту над Партизаном и нашом кошарком уопште.

  9. fck

    партизан је увек показатељ стања у домаћој кошарци то је вио деведесетих то је био од генерације вујанића, крстића, перовића, то је био од новице величковића, тепића, трипковића, то ће бити сада. прича се наставља.

    Nažalost. Jer ako si već zabrinut za stanje u srpskoj košarci kao što si napisao u jednom od ranijih postova, onda shvataš da niujednom sportu za repreze nije dobro kada je sav kvalitet skoncentrisan u jednom klubu.
    Taj jaz je svake godine sve veći jer Partizan ima veći budžet, igra EL svake godine, pa je logično i sve bogatiji, a klincima je atraktivniji, jer nije za njihovu karijeru bitno samo igranje u EL, već i ono što sledi kasnije, potpisivanje unosnijeg ugovora sa inostranim klubovima.
    I tako sada postoji situacija da klinci koji navijaju za Zvezdu, na primer, ni ne pomišljaju da sa njom potpišu ugovor, nego žele isključivo u Partizan.
    To je naravno dobro za one srećnike koji uđu u 12 (ili još važnije dobiju mesto u rotaciji), a šta se dešava sa Bogdanovićem, Miljenovićem...i ostalim biserima srpske košarke? Njih dvojica bolje da su glavna 2 igrača u na primer Hemofarmu, ili Napretku iz Kruševca (i da imaju Louovu minutažu od 37-40 minuta po utakmici).
    Pa nije ni Sale Đorđević bio as prvih sezona u Partizanu, al' su ga "istrpeli" pa je sa 24 godine bio najbolji plej Evrope i sa tada 22 godišnjim Danilovićem činio najbolji bekovski par u Evropi, i doneo svom klubu titulu šampiona Evrope.

  10. Jebem ti, kakv poraz sinoć! Lo je ok plej, ali po meni najgori u istoriji Partizana.

  11. @_AJAX_
    Ovo za zviždanje Lou samo otvaram oči - "najvernijim" navijačima (kakvima sebe grobari proglašavaju). Što ga ne izviždaste u Jadranskoj ligi pa da dobije otkaz pre ove odučujuće tekme sa Armanijem, ili da se bar trgne?
    Ja sam u onoj definiciji koju sam vam linkovao rekao šta mislim o prosečnom srpskom navijaču.
    Po kom osnovu ste očekivali siguran plasman u 16?
    Da su se tamo plasirali, OK je da se nadaš da uđu u 8 (to je navijački), ali ne i da pod obavezno očekuješ da se plasiraju, što je pokazuje se slučaj sa našim navijačima (u ovom primeru navijačima KK Partizan).
    Loua sam kritikovao od prvog dana i čekao da opravda za njega plaćeno.
    Zašto sam demagog?
    Šta treba da kažem:"Zaklinjite se u Veselija!", koji kada treba da se izblamira peva srpske pesme? Što nije i on, kao Pekmen došao da pomogne u prvoj fazi?
    Zato kažem podržite ove momke. Oni su potencijalni srpski reprezentativci i budućnost srpske košarke.
    Očigledno ste vi licemeri koji više volite plasman na fajnal for, pa makar i sa 4 stranca u prvoj petorci, nego ovo što je dugoročno gledano dobro za srpsku košarku, a to je 11 srpskih igrača od 12 (a moglo je komotno i bez tog najgoreg dvanestog).
    Uostalom Penzioner je bar pošteno rekao da više navija za Partizan nego za Srbiju.
    Ja više navijam za Srbiju nego za Zvezdu.

  12. Од свих играча, потенцијала српске кошарке као што кажеш, иако је тим први пут у задњих десет година готово цео састављен од српских играча, играч у правом смислу те речи може да постане само Данило Анђушић. Добро и Мачван.
    Не може се рећи за Чакаревића, Милосављевића и Лучића са по 23, ускоро 24 године да су неки таленат и да је пред њима нека супер будућност у којој ће бити нове бодироге, ђорђевићи, даниловићи... Шта је у њиховим годинама радио Дивац?
    Сећаш се са овог задњег ЕП-а Валенчијунаса? Он је таленат, а не Чакаревић.
    Код нас Цвеле, Недовић, Милутиновић..., у Партизану конкретно Миљеновић, Богдановић, овај словак, можда Бешовић, оно крило из ФМП-а... Само неиграње великих утакмица неће направити од њих играча који ће бити стуб српске репрезентације (без словака, заборавио сам како се звое)

  13. @_AJAX_
    Najpre moram da kažem - mislio sam da si grobar.
    Drugo, poenta i jeste da navijamo za njih jer su naši (pa makar ne bili Bodiroge, Danilovići, Kićanovići...), i bolje nemamo.
    Teško je da procenim šta će od nekoga biti na osnovu toga kakav je sa 23.
    Ne samo Divac, već i Kukoč, Rađa, Palja...su čuda pravili već sa 18 (naiđe takva generacija). Ali drugo vreme je bilo, jer su treneri imali petlju da ih odmah bace u vatru.
    I Dražen je sa 16,17 bio najbolji igrač one ,respektabilne lige, jače od tadašnjeg kupa Šampiona, ali neko mu je pružio šansu.
    Šta misliš da li bi taj Valunčijanis bio tako dobar da je u Ljitevosu pušio klupu?
    Zato treba sve ove mlade momke podržati istrpeti, i što pre "baciti u vatru", a recimo ako imaju šestogodišnje ugovore, zašto ne bi posle 5-6 evroligaških sezona (ako ih klub sačuva na okupu) napali i titulu?
    Drugačije se protiv bogatih klubova ne može! I u suprotnom, čak i ovo se mora shvatiti kao uspeh, koji bi svakako bio još veći da se ušlo u top 16, i napalo zašto da ne i top 8!

  14. хаха јесам Гробар, мислио сам код нас у Србији, не у Звезди. :)

  15. Aaaa, Partizan je svet ;-)))))))))))))))))

  16. Не може се рећи за Чакаревића, Милосављевића и Лучића са по 23, ускоро 24 године да су неки таленат и да је пред њима нека супер будућност у којој ће бити нове бодироге, ђорђевићи, даниловићи... Шта је у њиховим годинама радио Дивац?

    Nikad ne mozes da znas. Evo, za Milosava sam siguran da ce eksplodirati narednih sezona. I to nije neka optimisticka navijacka zelja, vec realna konstatacija zasnovana na njegovim konstantnim napretkom iz sezone u sezonu. Tek je ove sezone dobio priliku da igra neku bitnu ulogu u jednom klubu koji igra jaka takmicenja. I sto se mene tice, dobro se polazao.

  17. Slažem se. Sigurno će biti bolji nego Tripković, koji je 6 sezona u EL bio prva napadačka opcija, a ništa nije postigao. I za razliku od Uroša, Milosavljević je odličan odbrambeni igrač.

  18. Трипковић је један од најбољих тројкаша које је Партизан имао. Глупо га је поредити са милосавом. Слажем се да је Милосав солидан играч, али има 23 године, док је Урош код Вујошевића са 20 био први шутер, а опет није направио неку каријеру.

  19. Ljudi nemojmo o "šuteru" Urošu Tripkoviću k'o Boga vas molim!

  20. а зашто је тако да је сав квалитет скоцентрисан у партизану, јер су вас говеда попут опачића и осталих лопина водили, и због таквих сличних је партизан и постао стожер квалитета, а то се неће променити доласком новог лопова човића.

    урош трипковић је научник за данашње шутере у српским клубовима.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.