Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Pre neki dan sam gledao Muslijevu statistiku sa početka sezone, ono i ovo sad k'o nebo i zemlja.
Čitao sam neki intervju sa Lovernjom skoro i pitao ga novinar što ne pokušava više za tri jer je ranije pokazivao da ima dobar šut, a on reko da više pažnje posvećuje igri pod košem jer misli da tu ima najveću prednost zbog predispozicija. A možda i kenja, nego ne sme da kaže "e Dule mi ne zabranio da šutiram".
Можда је човек укапирао једну просту ствар. Лакше је дати кош кад си ближе.
Ne žalim ja toliko za Gordonom. Čovek je bio naš najslabiji defanzivac. Odbrana "perimetra" i "on ball defense" ravna 0, lateralne kretnje za neku slabu dvojku, preko njega su nas napunili na dosta utakmica. Da ne pominjem njegovo loše kretanje bez lopte u napadu, i dovlačenje igrača našim centrima u post. Ono što mi smeta je sledeće:
Sa Milosavom, Bertansom Lovernjem i Milutinovim, mogli bi da razvučemo ekipe na trojku, da ostane reket prazan za Gordića (Vesterman ne ide dole koliko ovaj), međutim, Dule ne dozvoljava Lovernju trojku, a Milutinovu šut sa polu - distance (kako se već piše).
Igramo tu "udarim-glavom-u-zid" košarku, gde nebitno od ljudi na terenu, lopta MORA da ide u post, pa da se odatle kreira akcija. Da Dule ima više mašte u napadu, i da momci trče tranziciju kao da imaju 20 godina (A IMAJU SVI PO 20-22), niko nas ne bi dobio. Ne igramo na naše vrline, igramo pozicione napade i Duletovu košarku.
Има смисла то што причаш. Мада не знам баш да нас је неко напунио преко Гордона. Нахбар, рецимо, али не памтим још некога.
Ako mogu da se umešam kao sekundarac lololo, ovo je najveći problem Partizana od početka sezone, osim mladih igrača.
Играмо на интелигенцију. То нам је главни проблем. :)
Hahaha idi truće ukurac.
http://www.sportske.net/vest/kosarka/partizan-jos-mladji-u-superligi-121604.html
Ко је овај Андрић, није ми познат?
Ako mogu da se ubacim...
Crno, slažem se sa tobom u svemu što si napisao. Gordon je realno gledano celu sezonu u grču proveo, a imao je dosta veliku minutažu.
Pročitah i ovu vest od dusana i zaključio sam da Partizan pravi mnogo ne logičnih poteza. Žele da napadnu i domaću ligi i ABA ligu, a kako mi se čini, najveći problem je na četvorci i petici. Đekić i Lovernj su ostali kao izbor za četvorku. Đekić celu sezonu presedeo, Lovernj se još nije dovoljno uklopio, tako da će verovatno Gagić igrati četvorku, što je njegova prirodna pozicija. Zbog toga će Partizan igrati samo sa dva centra (Milutinov i Musli). Tako da će u našoj ligi, i u F4 ABA lige, imati malo više problema sa centrima, ali nadam se da će sve ispasti kako treba. :)
A sa druge strane, posto preostala dva takmicenja nemaju nikakav takmicarski znacaj, sasvim je onda logicno da se isprobavaju kojekakve kombinacije jer prakticno posledica nema, a moze da se dobije mnogo ..
Sto po mom misljenju i nije nelogican potez :)
Tesko da ce Gagic na cetvorku.. Nema on skoro nikakav sut sa poludistance i distance, tako da bi prakticno samo gubili lopte.. A i trenutno mu sasvim dobro ide na petici..
Biće ovo Švicarska, biće zemlja snova....
ABA liga nema takmicarski znacaj?
Dobro jutro. Sto da nece mozda EL da pusti Radnicki ili Igokeu da igraju?
Мислио је на то да већ имамо пролаз у ЕЛ, што је и даље дискутабилно, али у сваком случају, ово:
осим што пара уши нелогичношћу, просто није тачно. Домаће првенство не може да нема значај. Победник тог такмичења постаје првак државе. Је л' то није значајно?
Серија мора да се настави! Мени је домаћи плејоф увек био занимљивији и значајнији од јадранског, зато ми је и толико криво што су квалификације за ЕЛ пребацили на Јадранску лигу.
http://www.sportske.net/vest/kosarka/vujosevic-gordon-ucenjivao-partizan-to-ne-trpi-121701.html
Хахаха, значи Гордон је тражио новембарску и децембарску плату унапред?
Kakav retard...
Да, тако Дуле каже!