U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Samo da vam čestitam na zasluženoj pobedi, pošto nema smisla pisati iole ozbiljan post na onoj temi za prozivke :)
Gledao sam meč kod druga koji je Grobar (nije Kurajber u pitanju) i definitivno je po meni presudio kriminalan šut Zvezde za tri. Ispucavali su se kao pavijani, a vola u dupe nisu mogli da ubodu, dok ste vi tu bili znatno racionalniji. Bacanja ne bih posebno istakao jer smo mi promašili 10, a vi devet tako da tu nije napravljena razlika.
Mislim da su utakmicu presudila loša rešenja Zvezde u napadu tokom svih 40 minuta, što naravno povlači i da je Partizan za razliku od većeg dela ove sezone odigrao dobru odbranu i definitivno Gordić koji vam je realno u poslednjoj četvrtini maltene i jedini igrao (valjda je čovek ubacio 17 poena, ispravite me ako grešim).
Dva momenta utakmice, jedan u najmanju ruku ogavan i jedan sad već uobičajan - prvi je onaj krelac koji je Duleta gađao loptom. Vidim da svi spominju da je u pitanju onaj kvazinovinar iz Kurira, ali nisam siguran da je on gađao. Ko god da je treba mu prebiti ruke i noge, a onda dodatno ispendrečiti. Drugi trenutak je Duletova reakcija posle pete lične Vestermana. Posle onolike salve psovki i uvreda direkto upućenih sudiji nema sile da trener završi taj meč na klupi. I za manje se dobijaju tehničke, ali iz nekog razloga kod nas sudije izgleda imaju zent da mu zalepe jednu, pa ako nastavi i drugu tehničku.
U svakom slučaju nije to imalo uticaja na rezultat, ali je meni jednostavno upalo u oči. Vestermanov lakat ne bih komentarisao, to su valjda svi videli.
Još jednom čestitam na zasluženoj pobedi, 'ebaćemo vas u booolju sledeći put :)
A po tebi su ona 4. i 5. lične greške? Onaj sramni flop Cvetkovića i zatim čist faul u napadu? Pa kako bi ti reagovao?! Ja sam obično taj koji pljuje Duleta na ovoj temi, ali tako bi postupio svaki trener, moraš zaštititi svoje igrače. (gledam već minut u ovo zaštititi čudno mi lololo)
Gonzo, faul Bertansa je nesporan i tu nema price.
Ali meni je kljucna stvar u toj situaciji reakcija igraca. Covek ni u jednom trenutku nije krenuo na nekog igraca,ali su zato to uradila 3 FMPova igraca.
Prednjacio je Braun , koji je uz Gagica, takodje trebao da dobije iskljucujucu gresku.
I sad stvarno ozbiljno pitanje. Koliko sam skapirao, Bertansu je dosudjen faul u napadu. Iskljucen je po jedan igrac sa obe strane. Nijedan igrac, niti klupa nije dobila tehnicku gresku. ZASTO JE ONDA FMP IMAO 2 BACANJA I NAPAD?
Crno nemoj bez veze da ulazimo u raspravu. Vesterman je popušio faul u napadu samo zato što je koristio (i to veoma očigledno) lakat, a Cvetković ume da se za to izbori. Što se tiče pete lične valjda je toliko bilo očigledno da se kretao.
Samo da ne razvodnjavam, pošto si citirao odrećeni deo mog posta. Znam, ja jako dobro kako postupaju treneri da bi zaštitili igrače (bio sam i sam igrač dugo godina), ali ono jednostavno nije to. Kamera ga je dovoljno dugo imala u kadru i nije njega bilo briga za Vestermana nego za sudijinu familiju. Surovo, ali je tako. Kao što sam već napisao, ne mislim da je to imalo bilo kakvog uticaja na meč, samo je problem što će ne sankcionisanje nečega što je očigledna tehnička, Duletu standardno dati gas da takav bude na svakoj utakmici, ali sada opet odlazim od suštine, a to je da ste sasvim zasluženo pobedili.
Dobio je Vujošević tehničku grešku zbog ulaska na teren. Ne sme niko sa klupe (trener, asistenti, rezerve) na teren kad je frka. To je bilo striktno poštovanje pravila, recimo da je moglo i bez toga, jer je čovek smirivao, ali nije ništa mimo pravila.
Crno nemoj me jebati, nisam ja nijednog trenutka spomenuo to oko smirivanja. Dule se tu odlično poneo i šteta je što neko nije jebao milosnu majku onom što je Duleta gađao loptom (spominju da je to onaj kreten iz Kurira, mada ja nisam siguran da je bio on).
Gonzo nemoj paranoisati, ne jebem te, odgovorio sam Gazimudu, ti si postavio post dok sam ja kucao. :)
Ni ja nemam nameru da se raspravljam. Svako ima svoje viđenje, ja poštujem tvoje mišljenje često, jer si objektivan lik i uvek si dobrodošao na ovoj temi. Ovaj put se ne slažemo, i neka ostane na tome. Možda nekad uz pivo rešimo "Duletovu sagu".
Ako su ono bili faulovi Vestermana ja sam Majkl Džordan lično. Kakav lakat i kakvo kretanje nemoj da se zajebavamo, pogledaj snimke ponovo. To je bilo i više nego očigledno navlačenje sudija. Mislili su da Gorda ne zna da jebe al on jebo još jače nego Leo lololololo
Dule večeras nije kriv uopšte i glupo je pominjati ga.
Izvini Crno ne videh post od Gazimuda, a za pivo sam uvek raspoložen.
Ali meni je kljucna stvar u toj situaciji reakcija igraca. Covek ni u jednom trenutku nije krenuo na nekog igraca,ali su zato to uradila 3 FMPova igraca.
Prednjacio je Braun , koji je uz Gagica, takodje trebao da dobije iskljucujucu gresku.
Pa ne znam koliko je Bertrans trebalo da bude lud pa da još krene na nekoga posle namernog faula laktom (ovo je moja tvrdnja za nameru), a reakcija je čini mi se ista kakva bi bila da su uloge bile obrnute (razumeš šta hoću da kažem).
Gazimudo koliko znam Braun je dobio isključujuću grešku, kao i Gagić.
Koliko sam ja video, a cini mi se da jesam, i Gagic i Braun su igrali posle toga.
Mada u kaficu je bila prilicno uzarena atmosfera..
I sad sasvim ozbiljan post. Tim kome Cakar da kos, a Musli da dvojku sa poludistance - MORA BITI POBEDJEN!
Dobio je Vujošević tehničku grešku zbog ulaska na teren. Ne sme niko sa klupe (trener, asistenti, rezerve) na teren kad je frka. To je bilo striktno poštovanje pravila, recimo da je moglo i bez toga, jer je čovek smirivao, ali nije ništa mimo pravila.
U pravu si, evo pogledah sad na sajtu KLS.
PAR 44 Bertans Davis izgubljena lopta (faul u napadu sa loptom)
PAR 44 Bertans Davis faul nad 7 Subotic Bojan
CZV 7 Subotic Bojan faul nad 44 Bertans Davis
CZV 14 Savovic Boris ušao umesto 7 Subotic Bojan
PAR tehnička greška treneru (klupi)
Upravo si mi izbio sve adute iz ruku, činjenice su na tvojoj strani :)
I da dodam, tim kojeg napuni Gordić, ej bre Gordić :)
Pazi, Gordic je po mom misljenju mnogo bolji u realizaciji nego u organizaciji napada,tako da me nije iznenadilo njegovo izdanje (dobro jeste,al ne kao ostatak sveta lolo), pogotovo posle pete licne Westermanu.
Nisam mogao lepo da uživam u pobedi zbog jebenog dortmunda koji je imao brdo 100% šansi a ni jedna jebena lopda da uđee.
Evo malo da prenesem moju zakasnelu reakciju na pobedu.
Vlade Divac i Danilović, Žarko Paspalj i Sale Đorđervić, Veselin Petrović, Goran Grbović, Mića Perić, Haus, Milos Vujanić, Lotar Mateus, Nenad Bjeković West Taribo i Bata Mirković, Savo, Mijat, Ilić, Ćirković, Kezman Mateja, Žarko Zečević, Haris Brkić, Drobnjak, Rebrača, Mance, Mandić i Kralj Ivica!
Gledao sam ja Partizan ove sezone nevezano za utakmice protiv Zvezde, ups izvinjavam se FMP-a lololo, i nije mi se nešto dopao Gordić kao igrač. Ok, ali ništa spektakularno. Ovo večeras ga je dobro usralo i pitanje je kad će sledeći put.
Pa dobro, odigrao je odlicno,al daleko od toga da je bio savrsen. Imao je on i izgubljenih lopti, i nekih promasaja,al su njegovi poeni bili u bitnim momentima i prakticno odrzavali Partizan. Zato je valjda toliko izbio oci svima.
Podsetila me njegova partija na neke Raskove ove sezone.
Mada bi mozda najbolje poredjenje bilo - grobarski Vuk Radivojevic :D
Mene Gagić i Lovernj oduševili, ljudi pojeli limenke u reketu. Gagić mnogo napredovao, dobio na samopouzdanju i sad JEBE. Svud ga ima, 7 skokova, 4 ukradene lopte i 3 asistencije. Koliko se Musli ukopao toliko se ovaj uzdigao. Lovernj zver, u odnosu na Gordona igračina, mnogo školovaniji igrač, ima odličan pregled, ne ispada u odbrani i odlično se uklapa u naš stil igre. Premija što smo uspeli njega da ugrabimo.
U pravu si Mlatoni. Imali smo bolji skok u napadu jer Gordon je životinja i stesaće ga neko pa će biti ozbiljniji nego što jeste, ali kao što sam ranije napisao te njegove skokove nismo realizovali posle i to uglavnom zbog njega, lika koji zicer ne može da pogodi. Kažem, stesaće ga neko i biće odličan igrač, a Lovernj je za sada dovoljno pokazao da nam podgreje nadu kako imamo jednog budućeg vrlo ozbiljnog košarkaša u svojim redovima. Verujem već spremnog da pruža još bolje sledeće sezone.
Sledeću utakmicu ću gledati da li će Gordić nešto uraditi na toj utakmici, tačnije, da li će malo više šutirati, a malo više zavlačiti glavudžu pod koš tamo, što je radio cele sezone i nervirao nas. Mislim da je prvi put od kad aje u Partizanu šuterski odigrao. Hoću da vidim da li će opet i da li će mu uspeti.
Po meni je čist faul u napadu bio nad Vestermanom i onaj pokušaj izazivanja incidenta i podgrevanja atmosfere je smešan jer jeste napravio faul i to laktom u glavu Bertans, ali to je basket, nije odbojka pa da je tu nešto čudno. On stoji, neće incident, a ovi se zaleću na njega. I to onaj glupi crnac, koji ne bi mogao da igra ni za Car Konstantin. Jedan njihov mali pokušaj dobijanja utakmice na incidente, u dugogodišnjem nizu istovetnih pokušaja da tako pobede osokoljeni najboljim navijačima na svetu i svetskim šampionima za 2013. u brzom pražnjenju hale.
Na stranu od tog detalja, dobra utakmica. Očekivao sam pobedu jer sam očekivao da će biti pune tribine efempeovih navijača, a igrači iz Železnika malo ponekad ne umeju da reaguju na publiku kako treba i bolje odigraju gostovanje nego pred svojim navijačima. Tako je i bilo. Malo im se svežu ruke.
Opet se pokazalo, ako stane Rakočević nema rešenja i gube utakmicu. Katić uvek jedini još malo to drži, ali ako on izađe nema ko umesto njega da igra. U narednim duelima treba obratiti pažnju na taj detalj i probati da sa naša tri centra koje imamo probamo što brže da Katića napunimo ličnim jer nakon toga su značajno oslabljeni. Žrtvovao bih Muslija odmah u te svrhe jer nam ne treba.
Nama su slobodna bacanja ozbiljan problem, a inače pobeda je mogla da bude i veća jer je efempe imao ozbiljno loš šuterski dan, što je veliki razlog za našu pobedu, pored onoga što se meni čini subjektivno, da je Partizan imao veću želju da prekine njihov niz od tri pobede.
Sve u svemu meni je ovo bila dobra tekma. Bilo je igre, uglavnom je rezulat bio tu negde 4-6, malo tenzije, što i mora da ima samo da se ne pretera, mi bolji i zasluženo pobedili.
A da, zaboravih:
http://farm1.staticflickr.com/39/104108837_2ede9fe4ca.jpg
Друже Рајо, јеб'о те Дортмунд! Па зар због Шваба ти да не славиш победу к'о човек? ПАРТИЗАНЕН СЕРБИШЕ БАНДИТЕН!!! ОООООООО
Druže Rajo kakav sto komunista kad nivijaš za švabe!!!