Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Jok... Subotai je bio poražen od Persijanaca jedanput, ovo je baš ko nikad nije bio poražen u bitci.
Da onda to znači da ni Suvorov nema mesta tu.
Da nije mozda Scipion Afrikanac?
Jeste Aleksandar Makedonski i Scipion, još dva :)
Pa, dodaj samo ove ostale sto su naveli ostali, i ukoliko to kompletira listu neka tjera neko dalje sa kvizom. :)
Al' ih nisu naveli... ova zadnja dva se slabo kod nas pominju a trebalo bi...
e, ja stvarno nisam u tome, niti sta mnogo znam oko toga, za Scipiona sam lupio, ali sada bas gledam i prema nekim izvorima tu su jos Dzingis i Suvorov kao sto je vec navedeno... Ne znam koju verziju klasifikacije imas...
Ja bih tu mozda jos pokusao sa nekim, ne znam sad, ali recimo: Viljem Osvajac, Serman, Fridrih Veliki, Grant, Velington... Ima ih vjerovatno jos koji su mozda jos izgledniji za tu poziciju nepobijedjenih ali mi nista bolje trenutno ne pada na pamet...
Evo da se javim posle dužeg vremena, da nije neko od naših vojvoda, Mišić možda? Ili je izgubio neku u Prvom svetskom a da ne znam
Онај бре енглески лорд-протектор што је привремено укинуо монархију у Британији, на вр' ми језика ал' не мерем да одапнем.
ЕДИТ: Кромвел, јеб'о га ја.
ЕДИТ2: И беше онај Француз, Даву. Ваљда и Александар Македонски (или, што би рек'о Деретић, "Александар Карановић").
ЕДИТ1414325: И Сципион.
A što su išli u grčku? Na ljetovanje?
Hmm... aj' ovako, ta dva dodatna su Jan Žižka - vođa Husitskog pokreta koji je zamalo uništio Nemačku koliko ih je razbijao, on nikada nije izgubio bitku uprkos tome što je bio stalno nadjačan, a drugi je Muhamedov general Kalid ibn-al Valid koji je uništio Sasanide i osvojio pola Vizantije...
Neka neko sledeći pita...
ЋУТИМО, А!?
Napoleon
Не.
Citao sam skoro nesto kao da je po njegovom misljenju Karadjordje bio jedan od najboljih vojskovodja svih vremena ako ne i najbolje ne secam se tacno pa sam pomislio...
Misliš na Heteru ?
E na njega mislim!
Оман'о си у имену, ал' на исте мислимо.
Pa diskutabilno je da li ih je bilo samo 4(bolje reci besmisleno), od rimskih ja bih iskljucio Cezara koji je izgubio kod Gergovije (ne njegovom krivicom bas) i Dirahijuma (uprkos porazu dobro je prosao kako je mogao), Scipion Africki i Aleksandar Makedonski ostaju, Lucije Licinije Lukul takodje nikada nije izgubio bitku kao ni npr. Marko Porcije Katon stariji, samo je fazon sto se Katon borio u par pohoda samo, onda Scipion, ali Emilijan sin Emilijana Paula koji je unistio Kartaginu i Numantiju, pa i sam Emilijan Paul itd.