Е па сад, зависи коме најпознатија.... Имаш ритере, ландскнихте (који су се нешто касније појавили), цвајхендере и још пун ђаво војника.... Само немој да испадне да су у питању тевтонци, јер то је витешки ред, не војна јединица....
Meni laički zvuči kao vitez(ov)i koji su povezani sa nekom zemljom, ili je poseduju ili je ona u vlasti nekog nadređenog, ali mrzi me da tražim po netu šta stvarno znači. :) Haze, aj postavi, možda se još neko uključi. Ako Gešihte bane, samo prepusti. :)
Ок...
Koja je bila najpoznatija vojna jedinica Svetog Rimskog Carstva ?
Е па сад, зависи коме најпознатија.... Имаш ритере, ландскнихте (који су се нешто касније појавили), цвајхендере и још пун ђаво војника.... Само немој да испадне да су у питању тевтонци, јер то је витешки ред, не војна јединица....
Verovatno čovek misli na ritere.
Гехиште, у праву си мислим на ландсцкнихте... звајхалндер је био више мач, па оно свак' је могао бити звајхандлер...
Zvuci opasno to landscknihte, a verovatno znaci vitezovi bez konja, tj. koji se bore peske.
Meni laički zvuči kao vitez(ov)i koji su povezani sa nekom zemljom, ili je poseduju ili je ona u vlasti nekog nadređenog, ali mrzi me da tražim po netu šta stvarno znači. :) Haze, aj postavi, možda se još neko uključi. Ako Gešihte bane, samo prepusti. :)
Ма то су били сељаци у кловновској одећи који су се борили с двосеклим мачем...
Цареви.
Neka postavi neko od vas dvojice ili neko treći, samo postavljajte bre. :)
Ko je glavni autor američke Deklaracije nezavisnosti?
Tomas Džeferson?
Tačno.
Aj kad već niko ne postavlja evo jedno malo teže - Kojoj dvojci matematičara se pripisuje istovremeno otkriće diferencijalnog računa?
Isak Njutn i neki jos jebem ga.
Hint: Nemac, filozof.
Ma Lajbnicu. A je l' ovaj drugi Njutn ili ne?
Jeste, tačna su oba.
Lupiću, mada je verovatno pogrešno - Kir Veliki, čisto zato što sam gledao nešto o njemu pre neki dan pa su spominjali Ekbatanu.
Да није неко из доба Александра или дијадоха чисто као помоћ?
Nije Kir, Kir je poginuo u sukobu sa nekim divljacima bezveze, da Davide jeste iz tog vremena.
Antigon Jednooki?