Kviz - ''Istorija''

1. Potomak koje evropske dinastije je bio jedini monarh na čelu trogodišnjeg Meksičkog carstva, čija se vladavina završava 1867. godine?

2. Хабзбурга, Максимилијан Трећи

3. Ovo je bilo brzo, skoro mi neugodno i što sam pitao. Tvoj red

4. Најпознатија Клеопатра у историји без сумње је она седма. Који редни број иде уз најпознатијег Александра?

5. Onda tri, tako je nešto, nije dva sigurno

6. Ja baš mislim da je treći... Ali dok se sijalica ne oglasi ne zna se..

7. трећи, терајте даље

8. у ,,политици" аристотел каже да је монархија добар облик владавине, када се извитопери постаје тиранија и то је лош облик владавине. он наводи још два оваква случаја, тј. два добра облика који се извитоперују и постају лоши. који су?

9. demoktarija, jer Milorad Dodik

10. Тиранија и олигархија?

11. тиранију сам написао у примеру и она је парњак са монархијом

12. олигархија је парњак са нечим и постоји још један пар.

13. možda demokratija i oligarhija? jbg ako lupam, nat maj erija.

14. А да није то она као војна држава, не сећам се како се то назива? на п нешто

15. монархија - тиранија је један

нађите пар овима:

република -

и

аристократија -

16. аристократија - олигархија
    република - базилеја, ал то је монархија у суштини, ма немам појма, сећам се нечег за филозофије, ал није ово

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.