Popis stanovništva 2011.

1. Ma i to pitanje nacije će pre ili kasnije postati ništavno, prvo ćemo svi da se izmešamo ko bosanski lonac, puna je velika britanija arapa u čalmama i crnaca s dredovima koji se izjašnjavaju kao englezi ili škoti. Sin mog brata od tetke je upisan kao nemac a oba mu roditelja srbi, cigani i kinezi se izjašnjavaju kao srbi i uzimaju prezimena stojanović i popović. Sloveni su preimenovani u ko zna šta, ono što je ostalo od maja, inka i asteka isto, indijanci se većinom izjašnjavaju kao amerikanci a da paradoks bude veći jedini na to i imaju pravo. Mnogo veće i starije nacije od nas su nestale i to je proces koji ne prestaje. A ionako to je sve kurac od ovce, kad se desi taj treći svetski rat u kojem će tri četvrtine da nas izgine oni koji preteknu neće ni znati šta su i gde se uopšte nalaze. Ljudska vrsta je ostavila iza sebe mnogo stvari koje su je definisale u svoje vreme, jednom će i pojam nacije da bude smešan kao danas robovlasničko društvo.

2. Без увреде, али због таквих ставова као што су твоји, нама су границе овакве какве су...

Bez uvrede, ali u doba najvećih pomjeranja granica nikad više VELIKIH SRBA nije bilo.

3. Те форе са џедајима су масонско-ватиканска завера да се затре православље и Црква, да се народ незнајући одрекне учења светих отаца.

трололололололо

Без увреде, али због таквих ставова као што су твоји, нама су границе овакве какве су...

http://vukajlija.com/zbog-takvih-kao-sto-si-ti

Значи, да Клингонци ЗАИСТА постоје међу нама, ви их не бисте прихватили?

4. Warner von Latinsche
    Само не знам шта ћу рећи за верско опредељење, јер га немам.

Pa reci da se ne izjašnjavaš. Tako sam i ja. Ja se ni za šta nisam opredelila. Odrasla sam u pravoslavnoj porodici, moji slave slavu, poste sve postove. Ne mogu da kažem da sam vernik, moja mišljenja se kose sa mnogim stavovima crkve. A opet ne mogu da kažem ni da sam ateista, zbog porodice i vaspitanja, a i:
    "I have no problem with God, it's his fan club I can't stand"

Lepo se ne izjasniš i šta njih boli briga...

5. Taj rad, ne moraš da se izjasniš.

6. Зајебавајте се ви колико хоћете, ја само констатујем да је национална свест у нашем друштву на катастрофалном нивоу. Не кажем да сви треба да буду нацисти, који ће да мрзе сваког ко је Хрват или муслиман, али мислим да свако треба да се поноси што је Србин и православац. То су две најлепше ствари које човек може да добије рођењем.

7. Bez uvrede, ali u doba najvećih pomjeranja granica nikad više VELIKIH SRBA nije bilo.

To je ono što sam pisao gore, ide ovako nekako:

NACIONALNA MANJINA:
    - svi koji nisu srbi
    - evropejac (rođenjem srbin ali bio bi sve osim toga, gadi mu se sve što ima veze sa srbijom, jedva čeka da ode i nikom neće nedostajati)
    SRBIN:
    - stari srbin (srbin od davnina i ne vidi u tome ništa posebno)
    - bivši jugosloven (stari srbin s pauzom od '45 do '90 i neke)
    - posrbica neke nacionalne manjine ili nekog drugog nebeskog naroda (ovaj je često bivši jugosloven neke druge balkanske nacije koji je ovde proveo doba komunizma i ništa ga više ne veže za zavičaj)
    - potajni srbin (ne izjašnjava se ali će da se bije ako dođe do gustog zbog rodbine i prijatelja)
    VELIKI SRBIN (podvrsta srbina sa sopstvenim podkategorijama)
    - veliki patriota (voli srbiju i sve što je serbsko, koristi glagoljicu)
    - veliki četnik (srbin s bradom i nelegalnim naoružanjem u podrumu)
    - veliki navijač (misli da je patriota, tako kaže vođa)
    - veliki političar (najveći srbin od svih dok mu to odgovara)
    - internet srbin (od svih podkategorija najglasnije laje a najslabije ujeda)

8. Pa reci da se ne izjašnjavaš. Tako sam i ja. Ja se ni za šta nisam opredelila. Odrasla sam u pravoslavnoj porodici, moji slave slavu, poste sve postove. Ne mogu da kažem da sam vernik, moja mišljenja se kose sa mnogim stavovima crkve. A opet ne mogu da kažem ni da sam ateista, zbog porodice i vaspitanja, a i:
    "I have no problem with God, it's his fan club I can't stand"

Lepo se ne izjasniš i šta njih boli briga...

Тај стајл. Ја сам крштен као католик, али нисам хришћанин, нит' верујем у икаквог бога, не славим ни славу, ни божић, ни ускрс и сличне ствари. Али нећу да кажем да сам атеиста, јер је и то верско опредељење у неку руку.

9. Dve najlepše stvari koje možeš da dobiješ rođenjem su čisto srce i plemenita duša.

10. свако треба да се поноси што је Србин и православац

Без увреде, али ово је дискриминишуће.
    Значи, Србин је аутоматски предодређен да буде powerславац. Значи, сви остали као да нису Срби и треба их сматрати нижим бићима.

11. Зајебавајте се ви колико хоћете, ја само констатујем да је национална свест у нашем друштву на катастрофалном нивоу. Не кажем да сви треба да буду нацисти, који ће да мрзе сваког ко је Хрват или муслиман, али мислим да свако треба да се поноси што је Србин и православац. То су две најлепше ствари које човек може да добије рођењем.

Фејспалм кроз кому ЛООООООООООЛ

12. Без увреде, али ово је дискриминишуће.
    Значи, Србин је аутоматски предодређен да буде powerславац. Значи, сви остали као да нису Срби и треба их сматрати нижим бићима.

Ко је то рекао? Рекао је дечко да се требаш поносити ако си православни Србин. Није рекао да остали треба да се стиде.
    Шта је тебе навело да кажеш како су остали нижа бића, он то није рекао.

13. Зајебавајте се ви колико хоћете, ја само констатујем да је национална свест у нашем друштву на катастрофалном нивоу. Не кажем да сви треба да буду нацисти, који ће да мрзе сваког ко је Хрват или муслиман, али мислим да свако треба да се поноси што је Србин и православац. То су две најлепше ствари које човек може да добије рођењем.

Могу донекле да разумем да се неко роди као Србин, али откад се људи рађају са верским опредељењем (осим ако не мислиш да имамо суперкогнитивне способности да размишљамо о томе пренатално)? И које су основе за нацију? Територијална припадност? Верска? Генетска?
    Колико би онда нација требало један Србин/Хрват/Бугарин/курац да има?

14. А како би ти дефинисао то православље? Јел си отишао можда некад у цркву или се овде молиш, не разумем?

Коме је ово било упућено?
    ЕДИТ:

Могу донекле да разумем да се неко роди као Србин, али откад се људи рађају са верским опредељењем (осим ако не мислиш да имамо суперкогнитивне способности да размишљамо о томе пренатално)?

Па ако су ти сви преци православци, тешко да ћеш по рођењу бити "крштен" као будиста...

15. Baš bi voleo da imamo ovde pod rukom prosečnog janjičara da ga pitamo koliko mu znači srpstvo i pravoslavlje koje je "dobio rođenjem".

Ne dobijaš ti brajko ništa rođenjem, da si kao bebac usvojen u kazahstan sad bi bio kazahstanac i ponosio se kazahstanstvom koje misliš da si dobio rođenjem i kojom god religijom da tamo koriste.

To je sve u tvojoj glavi, država je tvorevina koja služi da bi mogao da postoji određeni broj ljudi koji živi a ne radi ništa, a nacija je samo nešto što ti treba da bi napravio državu.

16. А и симпа је што ти је ник Сварог, а поносан си на православље. :))

17. neverovatno, ali NEVEROVATNO glupa pitanja. jeva cekam da mi dodju pa da ih zena i ja ispickaramo. u stvari, necemo ih pickaramo, nisu ti mucenici krivi... svidjami se ono sto je onaj dzimi reko da ce da kaze, to cu i ja - da sam deista. ili to, ili da sam pravoveran. jos cu razmislim.. samo da ne dodju dok sam na poslu, ako im ova moja bude davala odgovore, sve ce mucenica da istrtlja.

18. А и симпа је што ти је ник Сварог, а поносан си на православље. :))

Значи треба да мењам ник у Свети Петар, зато што је Сварог бог у словенској митологији?

19. Није рекао да остали треба да се стиде.

Ко год ми је рекао да треба да се поносим ако сам православни Србин, истовремено је мислио да треба да се стидим ако нисам православан. Јебига, надам се да бар овде људи мисле мало другачије, жао ми је што сам формирао такав став, али и ја сам се са оним што сам навео сусретао целог живота.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.