Za koga glasate na predsedničkim izborima

  1. Prosto rešenje zcurcicu, vataj se motike i u poljoprivredu.

  2. Od toga i živim. Imamo 15 ha zemlje. Plus sam zaposlen na oplemenjivanju šećerne repe. Sada sam na dve strane i prilično je naporno, ali bliži se kraj prolećne setve, a bogami i prikupljanja potpisa, pa ću onda na zaluženi odmor sa bebicom.

  3. Prasence poenta je da današnji političari mogu (ne mogu al ajd da pretpostavimo) da napišu i savršen program da izvade državu iz kurca oni opet ne znaju (čitaj neće) da ga sprovode.Ne vidim poentu u čitanju gomilu laži koje su napisane čisto da bi mogli da kažu "imamo program" kad svi znamo da se na tome ne dobijaju izbori.
    Možda ti smatraš da je korisno trošiti vreme tako što ćeš čitati gomilu laži ja to smatram gubitkom vremena.
    Ajde kad si tako načitan objasni nam čiji je program najbolji

    Po treci put: nije uopste poenta u tome, vec u tome sto ne bi znao da prepoznas (potencijalnu) razliku izmedju dve stranke i kad bi procitao program, bio on los, ili manje los, ko ih sponzorise, cije interese brane... bilo sta konkretno i bitno sto bi mogao da im zameris. Bitan je koks, neobavestenost, zveri, picka, stiropol i ostale postapalice koje izmisljaju da bi se medjusobno tovarili.
    Tako dodjes do toga da npr. ove iz nopo-a gadjas obradovicem. Mozes misliti o njima sta hoces, ali obican odlazak na sajt pomenute skupine bi ti pokazao koliko briljiras takvim postupkom.

  4. A čekaj, šta je tebi sad tu problem?
    Ako ne možeš ili ne znaš da se baviš poljoprivredom onda ti izgovor nije da država treba duradi nešto. Šta očekuješ, nov traktor, mašine, repromaterijal i zemljište da ti daju ili šta?

  5. Za Seselja. Em je vojvoda em je kul. Realno od 2000 je proslo 12 godina nista nisu uradili osim sto su unistili drzavu (prodali drzavna preduzeca, banke, jos ovo ukidanje carine za robu iz evropske unije.... Sto rece Velja da kraduckate pa u redu ali da neko toliko ocigledno jebe drzavu nije mi jasno). Zasto za Seselja slazem se sa celom ideologijom majku im zapadnjacku. Ako nista malo cu se vise smejati. Za 12 godina niko osim radikala ne pokazuje muda.

  6. kilervrgrm, ja bih bez zaebancije glaso za njega,al nema leba od toga, nije tu, i teško da će se ikad vratiti:(

  7. Nesko, koliko ograniceno posmatranje...

    Curcicu, da li vam fali kontrolora u NS-u? I da li kontrolor mora biti neko ko ce glasati za vas, posto ne planiram to, ali mi treba kinta?

  8. kilervgmmm čitaš mi misli.samo da se vrati Šešelj.onda ćemo lako.

  9. A čekaj, šta je tebi sad tu problem?
    Ako ne možeš ili ne znaš da se baviš poljoprivredom onda ti izgovor nije da država treba duradi nešto. Šta očekuješ, nov traktor, mašine, repromaterijal i zemljište da ti daju ili šta?

    Nije to tako prosto, prvo seljaka izadje proizvod 200 dinara a uvozi se iz EU za 150 dinara. Prosta racunica. Pitaj u maksiju dal ima nesto domace i koliko kosta i umesto da se voce i povrce kupuju na pijacu kupuju se u maksiju. Sami smo krivi.

    Realno jedini koji je nesto radio 12 godina je Ljajic.

  10. Nemam ja problema sa poljoprivrednom proizvodnjom sada. Bilo nekada dok smo držali 100njak svinja, pa kada cena ode na 50 din/kg, a nema robnih rezervi da interveniše. Smisao oko tržišta polj. proizvoda je stabilnost. Tu stabilnost treba da obezbedi država, jer je ona u interesu, kako proizvođača, tako i potrošača. Kada cena svinja varira od 85 do 160 dinara, šta misliš ko tu najviše zaradi. Naravno nakupci. Najbolja varijanta bi bila da je cena negde oko 130 dinara i da ide gore dole 10 dinara. Kada dođe do povećane produkcije svinja i cena krene da pada, robne rezerve pokupuju višak. Za par meseci će sigurno doći do manje proizvodnje i počeće cena da raste, tada robne rezerve prodaju to meso i stabilizuju cenu. Ovo je potpuno normalna pojava pri uzgoju svinja i ti ciklusi nisu novina. Ono što je dobro kod proizvodnje svinja, jeste kratak reproduktivni ciklus. Tako da za par meseci sve može da dođe u normalu, a ako treba i da se poveća proizvodnja.

  11. Samo da odgovorim nekome ko mi se obratio za srpski jezik i sisanu latinicu i da napisem jos koju rec uopste.

    Sisanu latinicu koristim iskljucivo na kompjuteru. Naucio sam slepo da kucam na sisanoj, i sad me potpuno mrzi da oducim ovo da bih naucio slepo kucanje na latinici.
    Uzivo sigurno necu napisati s umesto š, niti cu pobrkati dva pisma.
    kao sto mi uzivo nick nije Gazimudo nego imam svoje ime i prezime i potpisujem se njime a ne kao gazimudo.
    A posto volis da ispravljas, nesto ne vidim da si se angazovao kod onih sto pisu KACAM, NEVERUEM itd (istina namerno i iz fazona,al je to poprimilo tolike razmere da mislim da ce za koju godinu poceti da se predaje u skolama). To ti ne smeta,al ti je moja sisana latinica zasmetala.

    Dolazimo do zakljucka - SVI SU ISTI svi su govna. Recimo da je tacno. Al ako DS krade od 2000, a pre njih su krali vadikali, i ko zna sve jos, ja se vodim logikom da dodju dveri na vlast da bi i oni nesto ukrali. Zasto moraju stalno jedni da kradu? ja se zalazem za to da se ravnopravno krade. I opet nisam nista manje u pravu od vas koji se zalazete da ti isti i dalje kradu.
    Nikog ne ubedjujem da glasa za dveri, al kao sto neki mene smatraju umnim midzetom jer glasam za dveri, ja dobijem transfer blama kad vidim da je neko toliki evropejac i toliko urban da mora da se glasa za evropu (nebitno da li u vidu tadicija, tome, cede i ostalih).

    Svako ima pravo glasa i slobodu da sam izabere koga ce (ovde se ne racuna ona grupa koja dobija novac da glasa, i ne smatra to nicim losim jer je svejedno). Nek pokazu izbori koga narod voli, a onda nek vreme pokaze koliko nas vole.

    Ae svako dobro, ne brinite za moje srBstvo,ja cu da polupam koji izlog u ime SRBSKE SVETE ZEMLJE, vi budite urbani pa idite za novu godinu u prag,bec, amsterdam i duvajte legalnu marihuanu u urbanom amsterdamu, organizujte gay parade u svojim gradovima, sirite ljubav, i zickajte od te evrope da izgradite mos' od 7 metara.

  12. Realno jedini koji je nesto radio 12 godina je Ljajic.

    Pa normalno kad je svih 12 bio u vlasti. Tu je negde i Dinkic.

  13. za ja jedem prase
    Ako nisi drugome dao podršku, možeš da dobiješ posao, jer još nismo popunili kvotu za kontrolore (bar ne sa potpisanim izjavama, jer je i to jedan od uslova). Treba prvo da se prijaviš na sajt www.kontrolori.org i potom popuniš izjavu da nas podržavaš da učestvujemo na izborima (dobio bi obaveštenje gde i kada skupljamo potpise). Naravno da ne mogu da utičem na to za koga ćeš glasati, ali računam da ako si dovoljno pametan nema šanse da glasaš za ove likove što se smenjuju više od decenije na vlasti.

  14. Jeste, ljajić je nepromenjen sastav svake vlade. Jadno je to što iskorišćava svoju nacionalnost kao kvalifikaciju za ulaz u jagnjeću brigadu.

    Nisam ograničen, znam šta pričam.
    Nerviraju me te tako priče kada nadri-poljoprivrednici krenu da izvaljuju a zadnje što su uložili u svoj posao je krpljenje gume od traktora pre 3 godine kod lokalnog vulkanizera.
    Dok ostatak sveta unapređuje svoja tehnička sredstva, naši poljoprivrednici i dalje oru sa plugovima od pre 30 godina i traktorima od pre četrdeset i samo znaju da država treba DURADI nešto. Ako ti proizvedeš proizvod koji zadovoljava sadašnje svetske standarde onda ćeš i imati tržište da plasiraš ali ako ti posluješ sa gubitcima i to svesno onda stvarno i treba da propadneš.

  15. Teško da iko posluje sa gubicima u ratarstvu poslednjih par godina. Ne smem ni da napišem koliko se zarađuje u poljoprivredi. Šta mislite zašto jedan ha u okolini Novog Sada ne može da se kupi za manje od 10.000 evra?
    Inače problem predstavljaju uglavnom nepovoljni krediti, koji su uzeti za novu opremu. Ipak to je problem tih velikih. Moje gazdinstvo nema problema sa zaduženošću. Sada pokušavamo da se orijentišemo na turizam, jer imamo salaš na dobrom mestu, pošto više nema jeftine zemlje za kupovinu.

  16. Nisam ograničen, znam šta pričam.

    Nisam ni rekao da si ogranicen, vec da posmatras tu sitaciju iz mnogo ogranicene/uske perspektive. Od drveca ne vidis sumu.

    Dok ostatak sveta unapređuje svoja tehnička sredstva, naši poljoprivrednici i dalje oru sa plugovima od pre 30 godina i traktorima od pre četrdeset i samo znaju da država treba DURADI nešto.

    Da si imalo upucen u tu tematiku znao bi koliko druge (razvijene) drzave subvencionisu sopstvenu proizvodnju s jedne strane, a apeluju na ostale da liberalizuju proizvodnju i trgovinu. Sto si i sam naveo, samo nisi svestan toga, izgleda.

  17. Naravno da ne mogu da utičem na to za koga ćeš glasati, ali računam da ako si dovoljno pametan nema šanse da glasaš za ove likove što se smenjuju više od decenije na vlasti.

    Oni svakako nisu opcija, nego me zanimalo da li postoji neka obaveza kontrolora da glasa za onog za ciji racun kontrolise. Ne znam, nisam nikad to radio.

  18. Nema obaveze. Nismo mi od onih što daju papire za zaokruženim brojem i traže da izneseš prazan.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.