Prijava

и национализам није нацизам и фашизам, лепо је рекао

"значи опорезивање банака не људи, шта није јасно"

Дигнеш њима порез, они то надокнаде преко дизања цене својим купцима.
На крају се сведе на опорезивање људи.

Стварно, немојте више да мешате национализам и нацизам, децхко.

A sad vec nemamo najvece kamatne stope u evropi?

A kad se podignu stranim bankama porezi, a nase imaju nize poreze,onda ce nase banke moci da ponude bolje uslove od stranaca.
A onda,ako stranac hoce da opstane, ponudice iste ili cak bolje.
To se zove konkurentno trziste. S tim sto naravno strancu mora biti teze (skuplje) da poslje kod nas, od nasih banaka.

не може то тако, они дигну цене, не питају се само они у свему томе, држава нормална то контролише разним законима и ограничењима, а ти за то време опорављаш домаће банке као и привреду преко забране увоза којечега и ствараш фонд и националну развојну банку у рукама саме државе. а и није нико ретардиран мајку му па не може он толико да диже цене а да ти настављаш да идеш код њега, дај не зезај

Ja ću glasati za Pokret građana i seljaka. Mislim, kako da ne glasaš za nekoga kome je skraćenica "PRS"?

Ne verujem da će preći cenzus, a ako pređu, onda će to biti baš lepo. Prvo me je oduševio sam naziv - Pokret građana i seljaka. Tako jebeno obećavajuće. A, kada sam video onaj njihov umobolni promotivni spot, moja odluka je postala konačna.

Pročitao sam njihov plan i progam na brzinu, jer ono š'o pišu je sve tako... pa, dosadno. Nisu konkretni previše ni tamo gde se trude da deluju konkretno. Ali, draže mi je da glasam za njih nego za ostale.

Štono je rek'o Bora Čorba krajem osamdesetih: "dok na ruci imaš PRS', ne mora da bude čvrs'!"

"A kad se podignu stranim bankama porezi, a nase imaju nize poreze,onda ce nase banke moci da ponude bolje uslove od stranaca."

Прво, ако не важе иста правила за све, то се не зове конкурентно тржиште. Друго, ако само то буде била државна мера, "наше" банке ће само понудити исту цену као и стране и покупити вишак кајмака себи. Ако се спречи муљање у тој области, није потребно оптерећивати банке порезима, јер ће у том случају цене њихових производа пасти уз исте намете.

"држава нормална то контролише разним законима и ограничењима"

Види претходно, под 2.

"а ти за то време опорављаш домаће банке као и привреду преко забране увоза којечега и ствараш фонд и националну развојну банку у рукама саме државе."

Није то тако једноставно.

"а и није нико ретардиран мајку му па не може он толико да диже цене а да ти настављаш да идеш код њега, дај не зезај"

Него код кога ће? Наравно да неће дизати цене у недоглед, али неће ни држава дизати порезе на тај начин. Кад се предузетја не понашају као поштени учесници на тржишту, као што је то најчешће случај, цех плаћа купац. На одређеном нивоу пореза ће можда почети да се кољу међусобно науштрб сопствених профита, услед пада тражње, али ће тај пад тражње анулирати то.
И још ту има неких механизама.
Све у свему, само дизање пореза није чаробни штап.

PA naravno da ne vaze ista pravila za sve kada se gleda pozicija stranca i domace banke.
Pa ne moze valjda strana banka imati manji porez od domace?
Svuda u svetu strana banka ima veci porez , ne vidim zasto bas mi moramo da budemo izuzetak.
kada bi nasa centralna bankra radila nesto drugo osim sto glumi najvecu menjacnicu , vrlo lako se to da srediti. Izmenjena monetarna politika za par godina moze doneti veliki boljitak. Ti kazes " nije to tako jednostavno", ja kazem da nije ni tako komplikovano.
niti smo mi jedini koji imamo strane banke u svojoj zemlji, pa da nemamo na koga da se ugledamo,niti smo toliko neobrazovani da nemamo 5 strucnjaka iz te oblasti.
Ne kazem da cemo ti i ja da menjamo i regulisemo to,al da nas strane banke ovoliko pljackaju je nenormalno. Uz to, ako se ne varam, trenutno kod nas na trzistu postoji samo jedna domaca banka, tj dve (agro banka i nacionalna stedionica), sve ostale su strane. Tako nije bilo oduvek, to se promenilo u zadnjih 10 godina.

добро ти си сад решио да то не може.... ево ја нисам економиста, већ могу само да кажем да читава прича има смисла, све заједно са осталим мерама за опоравак економије које сам написо... у сваком случају такво деловање не може бити горе од не рађења ничега, само добро може да донесе.

"PA naravno da ne vaze ista pravila za sve kada se gleda pozicija stranca i domace banke.
Pa ne moze valjda strana banka imati manji porez od domace?"

"Svuda u svetu strana banka ima veci porez"

Грешиш. Много.

"kada bi nasa centralna bankra radila nesto drugo osim sto glumi najvecu menjacnicu"

Чини ми се да ти није најјасније шта је сврха те установе.

"Ti kazes " nije to tako jednostavno", ja kazem da nije ni tako komplikovano."

Усудио бих се да кажем да је истина ближа мојој позицији, ако дозволиш.

"niti smo toliko neobrazovani da nemamo 5 strucnjaka iz te oblasti."

Имамо и више. Раде у страним банкама.

"добро ти си сад решио да то не може...."

Нисам ја ништа решио, већ вам говорим да су те приче на нивоу Мркиних 100 км аутопута за 2 месеца. Изводљиво, али не у његовој смени. Нити у смени многих других.

"у сваком случају такво деловање не може бити горе од не рађења ничега, само добро може да донесе."

Уз правог доткора све је могуће.

Као што рекох, није све тако једноставно као што се вама чини.

GM, ja bih te zamolio da mi nadjes jedan konkretan primer gde domaca banka ima veci porez od strane! Ili bar jednak! Znaci konkretno zemlja i imena dve banke.

EDIT: Evo ja dajem jedan konkretan primer. U americi svaki gradjanin koji ima racun u stranoj banci placa porez na taj racun, dok taj porez ne placa ukoliko ima racun u americkoj banci.

Правиш ли ти уопште разлику између банака у страним земљама и код нас, са страним власницима и домаћим, банака у државном и приватном власништву?
Шта ти је уопште "страна" банка, а шта "домаћа"? Имаш банке у мешовитом власништву (страно-домаћо + приватно-државно (наше и страних држава)? Како њима одређујеш порез? И та Агробанка је само 20% у власништву државе.

Какав бре "порез на рачун"? За свако предузеће регистровано у једној држави важе исти услови. Нешто си се ти збунијо.

За Тому Николића. Он је најбољи предводник којег наша држава може да има.

Ау јадна држава где је Тома најбољи.

када имаш јаку државу тј. мурију у служби државе могу да ти попуше сви

pffff

и да додам, укидање региона

PFF

укидање статута војводине

PFFFFF

интеграције са реп. српском, спречавање сепаратистичких тежњи у рашкој

рашкој

ovo nazivaš ozbiljnim programom?

ако ош да раговарамо мораш да образложиш своје пфове, а ово друго је врло озбиљна ствар и захтева неко деловање, и шта ту није озбиљно

ЕДИТ: У ствари сви сте ви само скептични и цинични и не допуштате себи уопште да и узмете у обзир нешто и пробате да сагледате као неутрални, него све као неки горди став како не може ништа да се уради, како нема сврхе, како је то нереално, како је то превара, како је то тешко изводљиво, компликовано, ња ња ња... значи најбоље да не радимо ништа и пусти да све иде како иде.

Лик је натпаћинио Паћина.

Мош то да се види из ког је филма узето?