Prijava

Ovako, imam komp iz 2004., giga rama, procesorom od 2.08 gigaherca. Koristim XP i okej me služi. Čuo sam da Ubuntu nema mnogo zahteva i da može na starije kompove, da bolje šljaka i da izgleda baš do jaja. Šta mi savetujete?

ja bi ipak koristio XP, čisto jer je poznatiji i koristi ga ceo svet. a i ima verovatno više programa i sve to kužiš...

Pa ono, hteo bih i ovo da probam. oću da čujem od nekog ko se baš razume u te oblasti

Ja koristio Ubuntu neko vreme. Morao da se prebacim na XP nazad samo zbog igrica, mrzi me da se jebem sa svim onim što je potrebno. Ako neš digraš igrice Ubuntu, ako oš digraš igrice XP.

Igrice su mi zadnja rupa na svirali lololo

Onda se prebaci na Ubuntu slobodno, moš i sa njega da igraš, ali treba da se igraš sa nekim čudima, a mene mrzelo, pa sam se prebacio nazad na XP.

joj ima onaj neki jad što prebacuje sve .exe fajlove na .tar čini mi se, ono instalira ti bilo koji exe na linuxu... Ne znam kako se zove program, pogledaj na rapidserbia tačka com.

Pa to. Svi fajlovi su ti drugačiji. Nema .exe, već moraš preko Wine-a ili nekog drugog programa da instaliraš, npr. Winamp, i plus će da baguje.
Naravno, imaš i programe za Ubuntu (tj. Linux) za muziku, filmove, ofis i to.
Ja sam ga relativno malo koristio, i nisam mog'o da se naviknem na njega. Jedino da sam samo koristio Firefox a ostalo ništa da ne diram.
Pa sam se vratio na Windows sedmicu. Zakon.
Jedino ako baš oćeš da se jebeš s tim, možeš da skineš besplatno Ubuntu.
A možeš još i da instaliraš Virtual PC, pa tu da instaliraš Ubuntu, da ne formatiraš hard i ne brišeš XP, pa ako ti se svidi, onda instaliraš Ubuntu, ako ne, ništa. :)
Ja se smorio pa samo pišem nešto... Možda pomogne.

ne moras ti nista da brises. Uradis dual boot i pri startovanju izaberes sta ces da koristis, win ili ubuntu. Ako si vec zagrizeni xp korisnik, bolje skini kubuntu. Ima kde okruzenje koje je najvise slicno sa win okruzenjem od ostalih okruzenja

nisam zagrižen, oću i ovo da probam

Koristio sam ja ubuntu i žalim što i dalje ne mogu da ga koristim jer mi nikako na ubuntu ne radi web kamera, a to je koliko sam saznao boljka većine korisnika ne samo mene. Takođe nisam mogao bez ACDSee-a, i nekih konvertera (za flac i ape formate).
Inače mi je velika želja da dođem do tih par programčića i da onda jednom zauvek pređem na Linux jer je keva (brži, lakši, "lakši" za sys requirements, lepši, stabilniji...) a windows ne gotivim uopšte.

Ne moraš da brišeš win, nit da dual butuješ, skini ubuntu, nareži na cd, ima opcija prilikom boot-a da ga probaš bez da ga instaliraš. Pa ako ti se svidi, onda instaliraj :)

Narežem ga na cd i onda ubacim i restartujem?

da .samo izaberes opciju live (ili tako nesto).
Da znas da ce ti osiromaseno sljakati ali za test odlicno.

Ја сам инсталирала, свиђа ми се, само не знам како да подесим језик којим пишем.

cackaj u administrator delu. Mislim da je keyboard ili language... Trenutno ne koristim jer me mrzi da vracam grub nazad koji je nestao posle reinstalacije gejtsove krsine

Proveriću ovih dana.