Ubuntu 11.04 ili Windows XP

1. Objasnio bih ti sad, ali nisam blizu kompa, a ne znam napamet. Imaš sve objašnjeno na njihovom sajtu. Ako nešto nije jasno, ima forum, pitaj tamo, naći će se neko da ti objasni :)
    @filozofinjo
    imaj na umu da će ti prilikom testiranja preko live cd-a, tj. metodom opisanom u mom prethodnom postu, komp kočiti ko nenormalan, jer tada čitav cd smešta u ram, pa odatle učitava. Dakle, kada ga stvarno instaliraš, biće neuporedivo brže nego prilikom testa.

2. imas ubuntu srbija forum. tu imas sve sto treba da znas i ne znas. Imas i na vukajliji jednog jakog linuxsasa "da objasnim"

3. Hvala ljudi, proveriću sve to.

4. Ja samo da napisem svoje utiske.
    Skoro sam na jednom starijem racunaru(Celeron 2.4 OC na 2.7, 512 RAM,...) probavao istu stvar. Foramtirao disk oba puta i uradio cistu instalaciju, Ubuntu 11.04 (nisam uspeo da poteram Unity, pa ne znam kako bi to uticalo na brzinu) i XP SP3. Moje licno misljenje je da je XP radio brze (svakodnevne stvari: internet, office, multimedia). Mozda bi mogao da razmislis i o nekoj drugoj Linux distribuciji, ja sam davno na istom racunaru instalirao ArchLinux (ne secam se bas koja verzija) i znam da sam bio zacudjen kako je sve glatko i brzo radilo.

5. Нашла сам, хвала :)

6. Znači koja je Linux alternativa Ubuntu-u?

7. Ima ih koliko hoćeš... Debian,fedora, mandriva, nimblex, crunchee, moblin... Ali za početnike je najbolji ubuntu ili kubuntu.

8. to dvoje je isto. Isti je distro ali okruzenje je drugacije (shell). Ako instaliras ubuntu i ne svidja ti se unity ili gnome, ti dodas kde i onda imas kubuntu, xfc isto tako itd. Nije bitno koji skines. Ubuntu je dosta zasnovan na debian-u.
    Open SUSE je isto zanimljiv za koriscenje. Ako ces koristiti samo za net i malko muzika-filmovi, onda je ubuntu prava stvar za tebe. Neko rece da je sporiji od xp-a sto je redak slucaj. Brze ide cak i od win7

9. Ako vec imas giga ram roknes sedmicu ultimejt 32 bita i Bog te vidi ODMA!
    Ja koristio i ubuntu i kubuntu i xp i sedmicu i od svega predlazem sedmicu jer jedino ona radi kako treba.
    Kubuntu/ubuntu mi se svidja ali nisam mogao da ga koristim jer stalno zajebava sa ATI-jevim karticama, opste poznat slucaj.
    Ako ti komp treba samo za net i muziku i filmove, skines ubuntu/kubuntu i zajebavas se
    u svim ostalim slucajevima predlazem windows.

10. Не знам да ли је неко већ напоменуо, али ако хоћеш да испробаш Убунту онда ти је најбоље да пробаш wuby. Овде можеш да скинеш. Тако не мораш да правиш нову партицију, а деинсталација Убунтуа се ради кроз ед/римув програмс на уиндоузу.

11. Ako ti komp treba samo za net i muziku i filmove, skines ubuntu/kubuntu i zajebavas se

što je baš i slučaj kod mene

12. ne preporucujem ti wuby. Dosta sporo i traljavo ide

13. Evo me na ubuntuu upravo, instalirao sam ga preko Windowsa, pa mogu da ga deinstaliram kad ocu.
    Sljaka odlicno. :)

14. ali kurac, kako adobe fles plejer da skinem?

15. kako jezik da podesim?

16. system->administrator->languange suport
    ako na to mislis..
    ako hoces tastaturu
    system->preference->keyboard

17. verujem da ce ti se svideti i da ces se odluciti na potpunu instalaciju ubuntu

18. Ubuntu je zakon i to mi nije strano, nego ima li tema za Android? Ako nema, evo da pitam ima li neko link za download Androida 2.2 (Froyo) ili celog root direktorijuma, moze i *.img. Bilo šta samo da radi.

Gomilu lažnih linkova imam i ja, ako imate nešto što pouzdano radi dajte ovde ili na PVT.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.