Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Zajebo sam se nije Belinski, moguce da je Ceslav Milos ili Nabokov. Nacicu to pa cu vam okaciti. Ima bas par apsurdnih situacija, zapravo vise previda, koji su posledica pisanja na brzinu. Jos jedna velika mana je "wonnabe" kompleks, u pocetku je to bio Gogolj, dok je npr. citava ideja i psihicki aspekt likova u Zlocinu i kazni puko reflektovanje (da ne kazem kradja) ideja Svedenborga.

2. dostojevski <3

i ja cu da citam karamazove opet, da vidim jesam li i dalje smerdjakov

3. Nabokov je u pitanju, čitao sam šta je pisao o Dostojevskom. Nego, Nabokov ga nije shvatio, a kao pisac Dostojevskom ne mož ni da prismrdi.Što se tiče kritike, Nabokov je tu pre Amer nego Rus. A takav je i u svojim delima.

4. Sad ja htedoh da napisem da ja Nabokov. Nisam citao kritike al znam da ga je stalno pljuvao i sam sebe hvalio kako je bolji pisac i drugo sviranje kurcu.

5. Krecem da citam Remarka, ''Iskra zivota''. Jel citao neko?

Pre 2 meseca sam Trijumfalnu kapiju zavrsio, odlicna mi je.

6. Da li je čitao neko Viktora Peljevina?

7. Dobar je Peljevin, zabavan je i lako se čita, no moraš ponešto znati o Rusiji i ruskoj književnosti i istoriji da bi mogao da ga kompletno razumeš, pošto pravi aluzije na druga dela. Preporučujem ti Život insekata, ta mi se najviše sviđa, a posle Generaciju P. Samo nemoj odmah da uzimaš Šlem užasa ili Omon Ra, smorićeš se.

A P5? Meni se ta zbirka mnogo dopala

Nije ni ona loša, nego su priče, pa je teže reći da li je dobra ili nije. Od zbirki mu je dobar i Sok od ananasa za divnu damu. Ne znam kakva je ova nova, S.N.U.F.F. Čitao sam da je dobra.

8. Данас сам завршио књигу Игора Маројевића, Двадесет и четири зида.
    Схватио сам да сам много много мнооого у праву и да само овако требам наставити.

9. smešna strana istorije, i pizdim jer je prevod očajan, majmuni su sve ostavili u miljama, stopama i uncama, jebote ko sve danas prevodi.

10. Hvala, Valdemare, tražio sam desetak strana unazad i ništa. On mi je sledeći na listi, sad sam počeo da iščitavam Amina Malufa na preporuku kolege, ako je neko čitao nek javi impresije. Počeću sa Taniosovom osvetom.

11. Samo da kažem da sam za master uzeo Brata, Kontrolni punkt i Ćerku od Albaharija. Zajebao sam se. Doduše Punkt je i obećavao na početku, donekle predvidiv, ali je obećavao... a onda :)

12. Прочитах ономад Злочине од Фон Шираха....саце бакћем са Дискретним херојем од Варгас Љосе. Ако неко има какво слично штиво овима, нека ми препоручи...фала унапред...геј стоп.

13. kad smo kod gogolja, što bi reko danil harms

Једном се Пушкин преобукао у Гогоља...
    Фуј, ...................... матер!

14. Da, hhahaa :)
    Ova mi je bolja

Jednom F. M. Dostojevski, pokoj mu duši, uhvatio na ulici mačora. Trebala mu živa mačka za roman. Jadna životinja je cičala, mjaukala, zavijala, kolutala očima, a zatim se napravila mrtva.Onda ga je on pustio. Lukava životinja onda je ugrizla za nogu pisca, koji je, sa svoje strane, takođe bio jadan, i sakrila se. Tako je ostao neostvaren odličan roman Fjodora Mihajloviča, pokoj mu duši. "Bedne životinje". O mačkama.

15. dostojevski <3

i ja cu da citam karamazove opet, da vidim jesam li i dalje smerdjakov

Ja prvi put kad sam čitao bio sam najpribližniji Aljoši, sada sam Ivan par ekselans. U prelaznoj fazi, onaj lik iz "Zapisa iz podzemlja".

Čitaj još kritika. Čitaj Bahtina.

Dodao bih i Berđajeva (ima stavova sa kojima se ne slažem, ali odlična kritika) i Šestova.

16. Dodao bih i Berđajeva (ima stavova sa kojima se ne slažem, ali odlična kritika) i Šestova.

Ova dvojica nemaju ništa sa strogo književnim shvatanjem Dostojevskog, kao što ni Belinski nije imao, a Nabokov omašio ohoho. Religiozno-filozofsko-ideološkim, da. Sad, pitanje je šta ljudi traže od književnosti. Pisao i vladika Nikolaj o Dostojevskom :) Preporuka, ljudi, ne čitajte kritike ako želite da uživate u književnosti.

Ja prvi put kad sam čitao bio sam najpribližniji Aljoši, sada sam Ivan par ekselans. U prelaznoj fazi, onaj lik iz "Zapisa iz podzemlja".

Haha, koja je ovo igra, treba napraviti FB kviz "Koji ste lik Dostojevskog". Evo, ja bih voleo da sam Ivan, ali ipak sam knez Miškin. Ili Svidrigajlov :)

17. Ma da ti nisi pogrešio roman? :) I pisca? I ime junaka?

18. ma znam da je miskin iz idiota, al reko si koji ste lik dostojevskog pa sam odabrao dolgorukog mladica loool

19. Moja greška... Mislio sam da misliš na Tolstojevog Dolgorukova :) Malo mi izlapeo Mladić, čitao pre sto godina.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.