Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Не разумем се толико у филозофију, али кад видим грандиозне и обимне филозофске системе немачког идеализма у живахном разговору са самима собом и један са другим, ја се стресем и није ми добро. Радије бирам нешто фрагментарније.
Tek sam sad zapazio tvoj stav o Šopenhaueru. Lično uopšte ga ne mirišem, al jebao si mu majku!
Šta rade ljudi koji završe filozofiju? Pretežno šta rade, jel školstvo u pitanju? Ja uzeo neki tekst da pročitam
, pročitao dosta toga i dalje razmisljam šta sam pročitao.
Evo, koga zanima
"Koliba" - Vilijem Pol Jang
Evo, koga zanima
Hm, nije taj tekst dosadan, već je izuzettttno netačan i nelogičan. Ko da su svest i svet pravljeni od istih kockica, pa samo treba da nađeš gde će koja da legne, i eto kao sve je u redu. To ne bi bio čovek, već neki robot, šta li... A ovaj je negde između Sokrata i Dekarta, ali je malo zalutao. Koji je to?
Evo, koga zanima
Ne bih da vršim nasilne uticaje, ali taj sajt baš i ne preporučujem. Ja sam se zapanjila šta sve tamo pišu, oni namerno tako zamršeno razmišljaju u slučaju kada nisu neznalice i veoma glupi.
Jest, mnogo nju ejdža.
uglavnom. nekad i u bibliotekama, neretko i u sedvičarama i ćevabdžinicama
Ja imam par postova, ali prije nego mi počnete suditi da kažem da su to postovi van podforuma mezafizike! :)
Naravno da je nelogičan, haha. Ma, ko će mu ga znati.
Joj, ja kad bih bio Keba Kraba i primao nekog Lignjoslava sa filozofskog, stavio bih mu natpis na zid iznad kase primum vivere deinde philosophari. Verovatno bi piiiiizdeo, ako ne bi bio neki stoik, hehe.
http://static.limundoslike.com/originalslika-10191702.jpg
Савршенство.
Zaratustru, po drugi put. E kakvo strpljenje i koncentracija treba za ovu knjigu.
Zaratustru, po drugi put. E kakvo strpljenje i koncentracija treba za ovu knjigu.
Ја га нисам ни завршио, Силмарилион, баталио сам га, сморио ме код Вилењака.
Ракова обратница. Планирам да прочитам. Ваља ли чему?
Злочин и казна....Књига је за сад вр'.
Zlocin i kazna je prva ozbiljna knjiga koju sam procitala. Nijesi trazio savjet, ali evo ti, nema veze. :) citaj je polako, obrati paznju na svaki detalj i citaj je sto duze, bice ti zao na kraju sto se zavrsila. :)
Силмарилион јебе, Корнелије, пробај да слушаш Блајнд гардијан док читаш Толкина.Типа:
http://www.youtube.com/watch?v=Fa52_SPZhTM&list=LLrKcEdKz7OO5mUyFIEF-Vlg
Pročitao pre dva dana Remarkovu ''Na zapadu ništa novo'' i oduševio se. Sinoć sam počeo da čitam ''Zločine iz ljubavi''. Markiz de Sad je definitivno bio je dan opičen stvor. knjiga je za sada odlična.
Od Remarka pročitao komplet davno i stvarno je izvrstan pripovedač.
Sad cepam Saramaga (Godina smrti Riharda Rejša)