Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Solidna je za sad, tenore..
Pravna Istorija Sveta - Marko Pavlović
Upravo sam pročitao knjigu "Naivan. Super" norveškog pisca Erlenda Lua. Dosta jednostavno, a opet zanimljivo i ozbiljno štivo, o raznim dilemama mladih ljudi. Simpatično. Zna li neko gdje ima da se kupi zakucaljka? ;)
Samo "Fvonk" od Lua, preporučujem. Potražiću i tu knjigu jednog dana.
Trebao bi onda i Fvonk da pročitam. Ova mi se knjiga svidjela.
Саћу узмем "Сицилијанца" да читам.
Od njega mi se najviše sviđa "Dopler", preporučujem toplo. A sad mi pade na pamet, Klas Estergren, nije Norvežanin, Šved je, dovoljno bliza asocijacija :) Čitajte "Orkansku pijanku". Postapokalptična priča o skandinavskim bozima, odlično.
Čitao sam od Erlenda Dopler, nije loša. Ne znam šta da mislim o tom čoveku.
- Oktavio Paz - Himna medju ruševinama (poezija, genijalna)
- Elza Morante - Istorija, sablazan koja traje hiljadama godina
- Salman Rušdi - Harun i more priča
Izabranik - Tomas Man, malo me je početak istripovao, ali generalno je veoma obećavajuća
Pompeja - Robert Heris, daleko od bilo kakvog klasika, ali interesantan roman provučen kroz poslednja tri dana pred erupciju Vezuva 79. godine nove ere i sam dan erupcije. U svakom slučaju zanimljiva knjiga.
Дуге ноћи и црне заставе.
Čitao sam tu Pompeju, interesantan mi je deo kad su onog roba bacili morunama (morunama?) jer je šatro zatrovao ribnjak.
http://4.bp.blogspot.com/-LlX9F9cL2qg/T0BJHmxP_mI/AAAAAAAAETw/S0nn1xMh9Rw/s1600/vikiliks.jpg
Da to je interesantan deo (moruna jeste vrsta ribe ako si zbog toga stavio znak pitanja), ali se meni dopala i cela ta priča oko akvadukta i uopšte koliko su ludi Rimaljni bili za to vreme izuzetno napredni, ali istovremeno dekadentni (iako mi se taj izraz generalno ne dopada) u pičku materinu. :)
Ma znam šta je moruna nego nisam bio siguran kakvim aždajama su ga bacili. Pravi primer kako tehnologija i nauka mogu biti napredni koliko hoćeš, ali ti neće vredeti ako nisi dobar s glavom. Kakva je ova od Mana? Teško se borim sa njim, ne varim baš estetiku. Nisam ni Feliksa Krula uspeo da pročitam celog.
od kada sam pročitala to bacam lopticu o zid kada sam nervozna.
Iskreno ovo mi je prva od Mana, tako da ne znam šta mogu da očekujem. Tek sam počeo pa ne mogu mnogo da ti kažem, ali tih 20-ak strana koje sam sinoć pročitao definitivno nije bilo lako :)
Јел неко читао од Пака Рабана "Апокалипса из ере у еру"? Каква је?
Sramota, čovek je napisao toliko dobrih dela a ne ide mi od ruke da ga čitam. Ni njega ni Huga Klausa, Ernesta Sabata, ni Umberta eka - Ime ruže sam počinjao 4 puta da čitam i nema šanse. Valda treba da prodje još koja godina, jebem li ga.
Добили ту књигу као плату за четири сата стајања на презентацији, могли су и боље да дају..
U bre ja sam Ime ruže pročitao tri puta. U suštini nikad nisam mnogo voleo knjige čija je radnja smeštena u taj neki rani srednji vek, ali mi se ova veoma svidela.