Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Savremeni ruski pisac Vladimir Sorokin, car i genije, inače ludak i sadista, kad su ga pitali kako mu nije žao da tako kinji, muči i ubija svoje likove, rekao je: Pa šta vam je, oni ne postoje, to su samo veštačka bića od slova i papira (parafraziram).

2. Ja sam Dostojevskog naveo kao primer, uopsteno mislim. A i ja verujem da je pd pisca do pisaca i da vecini nije žao. A jebem mu mater, znam i sam da je izmisljen lika al cesto mi bude žao ili npr u Ani Karenjinoj sam toliko navijao za Levina da bi se verovatno skenjao da ga je Kiti odjebala. Vezete li se vi za likove?

3. Scerbacka Kiti mu uvalila kitu. kad je ljakse lolo
    ja sam se kao mlad vezo za Henrija Kinaskog, i mnogo mi bilo milo kad se ubija :)

4. jos uvek drkam na mersoa

5. Heheh, jes' vala, Merso je car.
    Nego, da pitam još nešto. Utiče li na vašu percepciju dela ličnost umetnika? U ovom slučaju pisca.
    Npr. pisac piše o nekim moralnim pizdarijama i tako to, a ti znaš za njega da je totalno suprotan u RL. Da ne navodim primere, ima ih.
    Elem, kako licemerje autora utiče na percepciju dela istog?

6. ja se sto puta ugledo na junaka

7. што лицемерје? он зна како треба, сад, што ради супротно, то је његово право. свако има своје демоне...

8. Elem, kako licemerje autora utiče na percepciju dela istog?

Meni nikako, a nikako treba i da bude. Književno delo nije tu da te pouči, već da uživaš u njemu kao u umetničkoj tvorevini. Šta mene briga što je Dostojevski đubre i kockar, a Basara pijano baljezgalo? Čitam njihove knjige, ako nisu dobre, kažem nisu i ostavim, ako jesu, onda uživam, bez obzira ko je pisao.

9. Moram opet procitati stranca, tada kad sam je citao je bas uticala mnogo na mene, bas me zanima kako bih je sad opet doziveo. Na mene, mislim da ne utice, npr za Vuka Draskovica mislim da je govnara da nema vece a citao sam ponesto od njega i svidelo mi se. Mada je ovo vezano za muziku sto cu sada reci a da je licemrje uticalo jeste Balasevic, znam da bi mi se svidele njegove pesme, sigurno ih i znam podosta al ga ne mogu podnesem kao coveka i onda ga nikad i ne slusam.

10. Булгаков - Мајстор и Маргарита

11. Урош Петровић - Деца Бестрагије. Звучи по наслову да је клиначка књига, али баш и није. Србија у доба Турака + зомбији + измишљено азијско племе + вероватно најбољи домаћи писац у овом тренутку. Доста је другачије од било чега што сам читао до сада.

12. Булгаков - Мајстор и Маргарита

Ovu, mnogima omiljenu knjigu, prosto nisam skapirao i Bog :(

13. Meni nije omiljena al mi bas drzala paznju i nisam se mogao odvojim od nje. U sustini je kritika tadasnjeg ruskog drustva ali i onaj deo sa pilatom je mnogo dobar i uverljivo napisan. Vidi malo po netu oko te knjige, ja sam pre nego sam je citao malo gledao na vikipediji o knjizi. A mnogo volim knjigu tajanstveno ostrvo od Verna, citao sam u petom razredu dva puta i pre jedno godinu dana nadjem je na limundu i kupim i opet sam je procitao i opet mi se svidela iako je za mladji uzrast.

14. Фјодор М. Достојевски - Записи из подземља

15. Osnovna i oralna histologija sa embriologijom - V. Lačković i neki saradnici

16. Pazlfokse, drago mi je što si opet sa nama.

17. Pročitah Fudbalsku matircu od KRistofa Birmana, nije mi se nešto dopala, previše brojki, kompjuteri i te munje.

18. Pazlfokse, drago mi je što si opet sa nama.

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20110610145314/gyropedia/images/8/89/Brohoof.jpg

EDIT:

Булгаков - Мајстор и Маргарита
    Ovu, mnogima omiljenu knjigu, prosto nisam skapirao i Bog :(

Brate, ja Kafku (inb4 neko pomisli na onog "domaćeg" Kafku) uopšte ne gotivim ali kad me snađu neki likovi kojima je on idol pravim se da mi je kul, da ne bih prošao sa psihičkim traumama.

EDIT 2:

Znam da nijesi pričao o Kafki ali to rekoh samo da znaš da ne treba da se čudiš ako ne gotiviš nešto što je opšteprihvaćeno kao ploditeljsko.

19. Kenzaburo Oe - Četiri novele

20. pesme o majci, autor je mislim J. J. Zmaj

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.