Koju knjigu trenutno čitaš?

1. E, i ja sam se u startu plašio markovidojkovićizma, majke mi. Možda je i pročitam, pošto sam ušao u formu i koncentaciju. Takođe, Zero, i ja sam se time vodio: deluje mi nekako urbana i gotivna njuška, iako je nekad previše levo i za moje stavove.

2. Prvi deo četvrte knjige točka vremena - Dolazak senke, od Roberta Džordana jebem ti ženo majku.

3. Buđenje duše, Meterlink. Kakva nežna i pesnička proza.

4. Psihopatologija svakodnevnog života. Frojd.
    EDIT: Ovo je izdanje Matice Srpske. Ima dobar predgovor, pisao ga Hugo Klajn. Još se tu poziva na neke doktore, uglavnom svi su Jevreji, kao Frojd. Dobar predgovor, na tridesetak strana opisani najbitniji detalji o Frojdovom životu. Onda počinje Frojd sa svojim temama, npr. objašnjava zašto se i kako dešavaju omaške u govoru, zaboravljanje imena, riječi, onda o uspomenama iz djetinjstva..Ništa teško a zanimljivo.

5. Al nemoj da te zavede to. Ima kod Frojda dosta toga zanimljivog, samo ne prihvataj ga nekritički.

6. Znam, znam, već mi je to rečeno. :) Zato čitam i Junga, da balansiram.

7. Kupio danas za po 100 dinara Umetnost ratovanja (Sun Cu) i Sliku Dorijana Greja (Oskar Vajld)...Čitam trenutno ovo prvo...prilično je dobro, a neke delove je moguće čak i primeniti u savremenom životu.
    Ono što je važnije je cena. 100 dinara za ovakve knjige, i to nove. Jes da nisu nešto velike, ali opet, odlične su, a vrede koliko i 2 Orbita. Jebeš takav sistem cena...

8. Nesto mislim da je taj dorijan grej od sto dinara neka skracena verzija.

9. Ima 160...pa da, verovatno je skracena verzija...jebiga, ispalih se malo :/

10. Где си купио? Мислим да може без проблема да стане на 160 страна, ако је неки ситнији фонт, каква црна скраћена верзија?

11. Dorijan Grej je kratež od knjige, Vajld izvlači duhovite dosetke iz rukava, a inače kao pisac nije nešto. Nešto me odbija kod tih Engleza, ne znam šta.

12. Autobiografija: Priče jednog para špic zulufa- Vlade Limar

13. Imam ja i bolje, naleteo si na komercijalu. I otkud ti na ovoj temi?

14. Pa ne znam, ja sam pre na ulici nasao isto za sto dinara i imalo je oko stotinak strana i onaj sto prodaje mi nesto rece u tom smislu a nisam je citao tako da nemam pojma. Ovo sto sam ja gledao je bas mala knjizica tako da tu nije moglo sigurbo da stane. A planiram da je nekad procitam, mada me sad valdemar pokoleba.

15. Bob Rock!

Autobiografija: Priče jednog para špic zulufa- Vlade Limar

http://x.vukajlija.com/var/products/posters/201008/22917/lurc.jpg

16. Dorijan Grej je kratež od knjige, Vajld izvlači duhovite dosetke iz rukava, a inače kao pisac nije nešto. Nešto me odbija kod tih Engleza, ne znam šta.

Ne znam kako neko može da bude genijalan pisac, ali da nije nešto kao pisac. Misliš, tebi nije?
    Moj "Dorijan" ima 239 strana.

Ne čitam ništa, ali se osećam načitano.

17. Moj "Dorijan" ima 239 strana.

Мој је мало већи, али и фонт је неки мало већи.

18. To je zato što si uračunao i predgovor.

19. Ne znam kako neko može da bude genijalan pisac, ali da nije nešto kao pisac. Misliš, tebi nije?

Da, sve meni. Nije, jeste, dobar, loš, ukusno, toplo, hladno... Moram da se odviknem od tolike subjektivnosti :)

mada me sad valdemar pokoleba.

Ne slušaj mene baš mnogo.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.