Prijava

Selindžer - Lovac u žitu
Ta knjiga ne gubi svežinu.
https://pulse.rs/holden-kofild-kao-melanholicni-genije-70-godina-romana-lovac-u-zitu/

Početak romana:
Ako vas zanima sve ovo, verovatno ćete prvo hteti da saznate gde sam rođen, kakvo je bilo moje bezvezno detinjstvo, šta su moji radili pre nego što su me dobili, i još masu takvih gluposti a la David Koperfild, ali nisam baš raspoložen da pričam o tome. Kao prvo, sve mi je to dosadno, a osim toga, moji bi se momentalno oduzeli kad bih rekao išta ličnije o njima. Poprilično su osetljivi u tom pogledu, pogotovo otac. "Dobri" su i sve - ne kažem - ali stravično su osetljivi. Uostalom, ne bih sad da pričam čitavu moju autobiografiju ili nešto. Ispričaću samo ono ludilo kroz koje sam prošao.

Kraj romana:
Žao mi je što sam tolikim ljudima pričao sve to. Znam samo da mi nekako nedostaju svi o kojima sam pričao. Čak i Stredleter i Ekli, na primer. Mislim da mi čak nedostaje i glupi Moris. Čudno je to. Nemojte nikad nikom ništa da pričate. Ako to uradite, odmah će početi da vam nedostaju, svi oni.

žao mi je što niste više banovani gospodine

Aksel Munte - San Mikele (ispovest slepog lekara). Jedna od onih sjajnih knjiga koju je nemoguće svrstati u bilo koju kategoriju, sama sebi dovoljna.

https://youtu.be/FV1BfUP2S3U
F. M. Dostojevski – Njetočka Njezvanova (nedovršeni roman)

Izdavač: Rad, Beograd 1979. godine

Tragična sudbina junaka iz ove knjige maestralno je dočarana perom Dostojevskog, jer on je taj koji to najbolje čini. Jegor Jefimov je živeo kratko i tragično i ostavio je teški trag na poćerku Njetočku Njezvanovu.

Muzičar Jefimov bliske osobe potčinjava sebi i svojoj umetničkoj ličnosti, načinivši od svog talenta fetiš i opravdanje sopstvenih životnih neuspeha. Sudbina tako neobičnog čoveka prikazana je iz perspektive sasvim mlade Njetočke, koja je verovala u njegov dar i radi očuha bila spremna čak i na prestupe, što je bilo poslednje iskušenje njene psihe.

bote zasto bombardujes preporukama kad niko nece ni citati ni slusati ni gledati bilo sta na racun tebe

zašto ga to pitaš kad nije programiran da ti odgovori?

De, de, ako se zabroji, počeće ispočetka

Arčibald Rajs - Čujte, Srbi

Arčibald jutro posle konzumiranja mlađahne moldavke - Čujte, svrbi

Arčibald mamuran - Ćut'te, Srbi

Arčibald VAJS - LGBT Srbi

Arčibald nutricionista - Ćurke, Srbi

Arčibalt Deretić - Ujke = Srbi

Arčibaldo chef - Ćufte, srbi

Arčibald Borhia - Trujte, Srbi

Arĉibald zanatlija - Kujte, srbi

Arčibald Dajs - Kocke Srbi

Arčibald Najs - Molim vas sada lijepo, Srbi

Arčibald Šeki - Engleski pederski isprdak Arčibald Najs