Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Poniženi i uvređeni - FMD

2. Огњена капија - СП
    Спартанци, битка код Термопила, лудило...

3. Slavoj Žižek, Čudovišnost Hrista

4. '' Gospodar muva'' - Vilijem Golding.

5. Presfildove su sve knjige odlicne, ali mislim da je sa Alexandrom koga sam jedno 4-5 puta citao ipak napravio daleko bolji posao nego sa Ognjenom i ako je ova druga daleko vise hvaljena.

6. Poniženi i uvređeni - FMD

Mnogo dobar roman. Kao i svaki od Dostojevskog.

7. Владимир Ћоровић - Илустрована историја Срба IV

8. Павле Угринов - Заувек

9. Slavoj Žižek, Čudovišnost Hrista

Čitao. Veoma zanimljiva kao i sve od Žižeka uostalom. Baš juče poručio "U odbranu izgubljenih stvari". Ne sumnjam da je podjednako zanimljiva.

10. Remark - Nebo nema miljenike, preporučujem, odlična knjiga!

11. "Šerlok Holms: Znak četvorice" Artur Konan Dojl

Narkoman. Kakav Horejšio Kejn, ovo je detektiv, a ne onaj žutokljunac sa naočarima za varenje.

12. "Šerlok Holms: Znak četvorice" Artur Konan Dojl

Читала! Обожавам, али обожавам!

13. Чит'о неко Миливоје Јовановић ''монах Калист'' ?

14. Прочит'о "На Дрини ћуприја", сад читам "Ловац у житу" Р. Џ. Селинџера, а после "Фауста", "Алхемичара", "Нечисту крв", "Злочин и казну"... И тако даље...

15. Joj, ja sam sve te knjige o Šerloku pročitala neđe u sedmom, osmom razredu, moraću opet uzeti, ne sećam se ničeg... ima i Srebrena zvezda, isto je odlična, a Šeki je šmekerast totalno :) Od ekranizacija mi se sviđa samo ona serija đe ga glumi Džeremi Bret.
    Elem, ja počeh čitati "Reanimator", Hauarda Lavkrafta... onako, nije loša knjiga, mada uživaocima stvarno izopačenog horora preporučujem njegov "Nekronomikon"..

16. Европа и Европљани, Владета Јеротић

Ово су белешке са путовања прикупљане 30-ак година. С обзиром да је овај путопис писао неко са огромним знањем из психијатрије поред описа знаменитости у разним градовима могу се наћи и психолошки профили становника, поређења источне и западне цивилизације и још понешто.

17. Она два попа, Ћиру и Спиру. Из зајебанције, чисто да видим шта сам то пропустио пошто нисмо радили као лектиру.

18. http://www.staraknjiga.com/images/product/b3ee8adb50a791932b4efca2028d2a0a.JPG

mnogo , mnogo dobra knjiga. Napisao ovaj Turčin al stvarno mu svaka čast , nije ni čudo što je dobio nobelovu nagradu. Apsolutno svima preporučujem.

19. Предложите неку добру књигу, неку за живот лололо. :)

20. Paulo Koeljo- Đavo i gospođica Prim. Lagana knjiga, tipična za Koelja. Solidno.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.