Koju knjigu trenutno čitaš?

1. A kad Boris boji kožu crnim flomasterom da se ne vide rupe na čarapi? :)))

2. "Postoji mnogo ljudi koji mogu biti objektivni o morskim puževim ili o korenu broja 2, ali postaju šizofreni ako moraju razmišljati o izvoru vlastitih prihoda."

Napriliku je ovo poenta pisanja Orvela... :-)

3. Коељо је иѕвикан писац, признајем му само два дела, ово остало доказује да је комерцијала класична.
    За Орвела се слажем, нисам читао само те есеје, али морам да се потрудим да их нађем у скорије време, обавезе стежу.

Препоручујем:
    Лимени добош - Гинтер Грас,
    Размишљања једног Кловна - Хајнрих Бел,
    Зима нашег незадовољства - Џон Стајнбек,
    Ковачи лажног новца и Подруми Ватикана - Андре Жид,
    Срце таме - Џозеф Конрад (по овој књизи је рађена адптација филма Апокалипса данас),
    Тркачи оловних ногу - Џејмс Џонс
    Беснило, Време чуда, Ходочашће Арсенија Његована - Борислав Пекић
    Киклоп - Ранко Маринковић
    Куга - Албер Ками
    Преображај и остале приповетке - Франц Кафка...

4. Преображај и остале приповетке - Франц Кафка...

+
    FRANTIŠEK BOGOTAC
    KOELJO HOHŠTAPLER

5. Када смо већ код тога посебна пажња да се обрати на: Поменути Преображај, У кажњеничкој колонији, Пресуда, Опис једне борбе, Портрет уметник у гладовању, Прича једног пса, Сеоски лекар, Јахач на канти за угаљ, На изградњи кинеског зида... и све остало, наравно. Можда је неки наслов омашен, све је до издања. Романи се подразумевају, Кафка би требао бити део основног образовања појединца.

6. Не иде ми читање Замка, шностра.

7. Штета, покушај мало на силу... или покушај Америку да прочиташ од њега, мада мислим да треба да истрајеш. Процес верујем да си читао.
    Мада одеш у библиотеку тражиш приповетке од Кафке они ти дају сабрано издање и кренеш полако, иде као вода, веруј ми.

8. Не иде ми читање Замка, шностра.

Jeste malo spora knjiga, sve se vrti oko Klama bogaotac. Uzmi (što kaže Elzeard) pripovetke.

9. Сад кад сам почео да је читам, завршићу је. Кад завршим идем на Камија - Куга, па после :)

10. Е да љубитељи кафке могу да погледају истоимени филм http://www.imdb.com/title/tt0102181/ није лоше одрађен, актери су именовани ликовима из његових дела, по мом мишљењу Содреберг и Ајронс са друге стране објаснили.

11. Штета, покушај мало на силу... или покушај Америку да прочиташ од њега, мада мислим да треба да истрајеш. Процес верујем да си читао.
    Мада одеш у библиотеку тражиш приповетке од Кафке они ти дају сабрано издање и кренеш полако, иде као вода, веруј ми.

Нисам прочитао Процес, намеравам али то ћу све1 имати у четвртом разреду као лектиру.

12. Мени је Куга по неким стварима јача од Странца, а иначе види се огромни утицај Кафке на Камија. Мада, дао сам горе у предлогу Андре Жида он је највише утицао на Камија и Сартр, то ваља читати ко жели. Неће се преварити, јер стварно је та тројка Жид, Сартр и Ками испала плодоносна, сви су узели Нобела, Сартр није хтео да узме... но није важно узми читај све што сам поменуо, ако хоћеш.

13. Мене је странац одушевио. Бтњ, имаш пост на претходној.

14. Ја сам Процес радио у трећој години средње, читао сам га раније, тако да можеш и ти...
    Е, да, када видех Видру сетих се Гогоља од њега све доалзи у обзир... пре свега Мртве душе и Приповетке сабране.

15. Чим завршим са овим :)

16. elzearde, ti ono književnos' studiraš?

17. Тако је. Српска књижевност и језик.

Видро једно питање волиш ли Тарковског?

18. Синоћ сам сањао да читам књигу. Не смем да кажем коју јер је срамота што је нисам већ прочитао.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.