Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ja sam bas pre neki dan dobio tu od orvela ali sad ucim nesto pa nemam vremena da je citam ali jedva cekam da je procitam. 1984 i farma mu ubijaju, ne sumnjam da je i ovo dobra knjiga. Sto se tice koelja to je jedna precenjena mlatikurcina i ne bih od njega procitao nikad vise bilo sta a nije da mu nisam dao sansu. Nije cak ni osrednji pisac.
Što tako, uopšte mu nije svaka knjiga ista?
Nisam ni rekao da mu je ista, vec da je los pisac.
Naravno da je loš pisac, sveti gral, eliksir mladosti, potraga smisla za životom. I tako u krug
Шта серете по Коељу матореи! ПРИРУЧНИК ЗА РАТНИКА СВЕТЛОСТИ, МАТОРИ!
А, иначе читам "Смешне Љубави" М. Кундера
KUPIJO SAM 11 MINUTA JER SAM VIDEO DIMA SEKSA
inače, pročitala sam opet Dečak u prugastoj pidžami. I opet ista fasciniranost sa knjigom.
ХОДОЧАШЋЕ КАО ФЕТИШИЗИМ И КАКО САМ ПОМОЋУ АЛХЕМИЈЕ И ЧАНЕЛИНГА СИВЕ МАСЕ СПОЗНАО СЕБЕ. очекуј овакав роман од њега у наредних десет година. наравно ако не умре јер је матора дртина
Баталио Пекића и узео "Виа Романа" од Вука Драшковића.
Од Коеља - Вероника је одлучила да умре.
Препоручујем га сваком ко готиви мистично, окултно, филозофију, живот и смрт, избор измђу доброг и лошег, апстракност, недокучивост! Дефинитивно није за сваког, зато га многи и мрзе јер не контају, тј. нису довољно паметни за његове књиге.
Mora da je zbog toga.
Orvel je jedini pisac koga cenim, nego jel čitao neko onu knjigu od Nika Vujičića, valja li ?
Од Коеља само "Алхемичар" и "Вероника је одлучила да умре". Остале су мање - више просјек. Друга није толико читана, а у себи садржи интересантне елементе. Радња се дешава у Словенији, па ето, ако кога то заинтригира, сматраћу да је моја мисија успјела.
Od Koelja samo Pobednik je sam, jer svi pomru na kraju
Moj savet vam je da se ne trujete Koeljom, a vi kako hoćete.
jok more, ja sam samo svaštočitač :)
+1, naravno.
Orvel je imao nesreću da su mu "1984" i "Životinjska farma"nekako postale mnogo aktuelne zbog tema koju obrađuju, a to uopšte nisu njegove najbolje knjige.
Orvel, najbolje knjige po meni:
1. Niko i ništa u Parizu i Londonu
2. Kataloniji u čast
3. Burmanski dani
Mada, eseje koje ima su top-topova, opet po meni.
Kod nas su izdati u knjizi "Zašto pišem i drugi eseji"
Čudo u Poskokovoj Dragi, od Ante Tomića. Apsolutno ludilo od knjige.
"Niko i ništa u Parizu i Londonu" je odlicna knjiga... Najomiljeniji mi je onaj deo sa Jugoslovenom konobarom koji radi pola radnog vremena kao nenormalan a posle pravi sranja... Orvel na sjajan nacin zavrsava svoje knjige, pogotovo mi se svidelo zadnjih desetak strana te knjige...