Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Владимир Ћоровић - Илустрована историја Срба VI
    Још 6. део и завршио сам са историјом...Срба...

2. Ден Симонс - Стрвинарска утеха књига друга (Средишњица)

3. Ден Симонс - Стрвинарска утеха књига друга (Средишњица)

ваља ли то? ја још од Илиона, Олимпа 1 и 2, те Ендимиона планирам прочитати ту трилогију ал' никако

4. Па пази, Илион и Олимп су оно.... Как ода кажем превише "Свемирски". Стрвинарска утеха ваља, много је зајебана у главу што би се рекло. Има Заплет типа Стивен кинг. ПАранормалне активности и телепатија, контролисањеума и те форе, а нека распала пандурчина се бори против тих Стрвинара.

5. http://i.imgur.com/OJt2u.jpg

Al su se zajebali nešto, u ovu "Vicevi o Crnogorcima i lalama" nema nijednog vica o pomenutom cvijeću, ima samo jedan vic đe se pominju ruže al on je sranje.

6. LOLOLO, ja sam to pročitao pre jedno 6 godina na moru lolo. Tačnije o plavušama, i o muju i hasu.

7. Za kim zvono zvoni-Hemingvej. preporucujem

8. Frojdizam, Mihail Bahtin.

9. Anita Dajamant - Crveni šator, našla knjigu u kući, jeee!

10. B.Pekić - Kako upokojiti vampira

11. E.A.Po - Priče tajanstva i mašte
    To je najbolji (po meni) izbor priča ikada kod nas napravljen.
    Izdavačka kuća "Filip Višnjić", biblioteka Novi Albatros, Beograd (1985)
    P.S. Naravno, tu su i dve pesme: "Gavran" i " Anabel Li".

12. Hirurgija i traumatologija...

13. E.A.Po - Priče tajanstva i mašte
    To je najbolji (po meni) izbor priča ikada kod nas napravljen.
    Izdavačka kuća "Filip Višnjić", biblioteka Novi Albatros, Beograd (1985)
    P.S. Naravno, tu su i dve pesme: "Gavran" i " Anabel Li".

Vjerovatno tu imaš priče ''Šahist'' i čini mi se da se zove ''Nikad se ne igraj u glavu sa Djavolom''. Vrhunske priče.

14. Vidiš, na žalost, nisu uvršćene u ovaj izbor; čitao sam ih u nekom drugom izdanju. Takođe nedostaje Crni Mačor (najbolja priča svih vremena). Ukradeno pismo, takođe. Ali neke od ovih priča zavređuju ovakav izbor:
    - U Malstremskom Vrtlogu
    - Fakta o slučaju G. Valdemara
    - Viljem Vilson
    - Morela
    - Ligeja
    - Pad kuće Ušera
    - Ćutanje (bajka)
    - Senka (parabola)

15. Парница у пракси.

16. Basaru, Looney Tunes.

17. Парница у пракси.

Isto, dobar izbor, ne mogu da opišem koliko uživam, prava letnja literatura, što bi hipsteri rekli "plažanska".

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.