Teret@n@

1. Дакле, да резимирамо - ако имам паре и ако хоћу да се угојим ко свиња - гејнер, за лепу дефиницију и солидну тежину - веј. Јесам ли добро скапирао? :)

2. Svarog nisi.Ako oces da se ugojis ko svinja kupi svinju i pojedi je.Ako oces lepu definiciju i solidnu tezinu nema tog preparata koji ce ti pomoci ako ne jedes kako treba.Ti hoces 2 suprotna cilja,sto nije nemoguce,ali je jako tesko dostizno,mukotrpno i dugotrajno...Uzmi whey i pojedi bananu posle treninga ili izmesaj dex.

Ripetoe u njegovoj knjizi kaze da treba gledati 6 stopa ispred sebe u pod(sto mu valjda dodje 2 metra) i da su ogledala strasno losa,jer se ne fokusiras na formu nego blenes i divis se sebi,kaze da se kod nekih vezbi bolje radi ako se stvara osecaj u prostoru.(cucanj,mrtvo i potisak) :D ja gledam metar ispred sebe a nekad i u ogledalo,jbg mali prostor a svuda ogledala.Ko u kuci smeha.Ima on svakakvih saveta,ali bolje se covek nauci kad prilagodi vezbu sebi i manja je sansa da ce se povrediti.

Cisto da se pohvalim, dobio 5 kila za 8 nedelja.Obim ruke veci,ledja veca.Popravio tezine.Malo sam se zamastio,ali to cu srediti samo da pocnem da trcim.:)

3. Ne znaš ti kako je kad Skočko pogleda u oči, dobiješ energiju za čuda božija.

4. Ti hoces 2 suprotna cilja,sto nije nemoguce,ali je jako tesko dostizno,mukotrpno i dugotrajno...

Реално, јесте. Али, замисли како би та дефиниција изгледала на 54 кг. Одвратно. Када бих бар догурао до 60 кг, али да не набацим сало. То ја желим.

5. http://www.muscleandstrength.com/tools/bench-press-calculator.html
    За оне који не дижу максимални из бенча, а желели би да знају колико могу максимално.

6. Поента је у томе да шта год поједем, слабо се задржава у мени, тако да 54 кг имам већ скоро пола године. Храним се релативно здраво - нема газираних пића, пециво ретко, ту и тамо се провуче нека пљеска или шиш. Али, која је суштинска разлика између веја и гејнера, осим у постотку протеина?

Whey je visoko kvalitetni sirutkin protein koji se brzo transportuje u krv. Sadrži minimalnu količinu UH, šećera i masti. Kao PWM trebaš uzimati maksimalno 45gr proteina, pa sad zavisno od merice gledaj koliko ti je grama praha (mada bi mogao i samo 40gr proteina). Uz to uzimaš dekstrozu. Gejner sadrži veliki broj UH, od čega su najvećim brojem šećeri koji ti dižu dnevni unos kalorija. Nažalost, mnogi se od gejnera zamaste (mada ne vjerujem da bi i ti mogao tako lako). Još, pročitao sam kod Miška Polomca, da kada se gejner uzima, uzima se i do 150gr (nemojte me tačno za brojku držati, ali je veća od količine wheya) i mora se uzimati dosta puta dnevno.

To što ti misliš da mnogo jedeš uopšte ne mora biti tačno. Ja sam mislio da mnogo jedem, kao i moja okolina, a za postizanje mišićne mase sam bio jaaako daleko od pravilne količine. Gledaj da za sada unosiš 2.5-3gr proteina po kg telesne težine, 5-6gr UH, i nešto masti iz npr. ribljeg ili lanenog ulja. Pogledaj kolika količina hrane ti treba za ovo uz pomoć tablice kalorija i nutritivnih vrednosti, uporedi sa onim što sada jedeš i videćeš gde si.

Ja kapiram da je vej teže svariv, što je veći postotak proteina to teže ulazi u mišić... Dok gejner samo daje masu, ali i onu nekvalitetnu..

EJ DA LI JE TO POMRAČENJE SUNCA, IL TO TUGA KUCA, OD TVOGA DO MOGA SRCA?!!

Да разјаснимо нешто - не желим масу, желим лепо обликовану дефиницију, али са више килограма...

Ne, za sada želiš masu. Vjeruj mi da možeš graditi čistu masu ako čisto jedeš bez da izrkavaš definiciju. Ja sam primjer. Radio sam samo masu, nešto malo kardio preko ljeta, a evo struka gotovo da nemam, dobio sam solidne pločice, smanjo salo (mislio sam da tripujem, onda sam se merio i slikao i video da sam u pravu).

И ајде мање више се поклапа са оним што сам пре чуо, али он вели како глава треба да гледа на доле а не неутрално или на горе, јер ако гледаш доле лакше активираш кукове. Сад, бем ли га, шта ви мислите и како радите? Ја вала гледам у плафон кад радим :))

Jebeš mu mater, ja gledam ispred sebe u ogledalo. Glava je ipak malo podignuta prema gore, osjećam se stabilnije ako imam ogledalo ispred sebe dok radim čučanj i mrtvo.

Ne znaš ti kako je kad Skočko pogleda u oči, dobiješ energiju za čuda božija.

:D

7. Да не компликујемо, закључак је - узети веј, радити масу, нећу набити бф и плочице ће остати... :)

8. pazi,za rekreativca dobijanje na masi je mukotrpan proces,a cilj je da se ne zamastis mnogo.Tj. da se sto manje zamastis,a za to treba vremena... Sta ce ti 80kg ako imas bf preko 20 :P samo treniraj i jedi lepo,rezlultata ce biti.A lakse se primeti ako ne gledas svaki dan.

9. Јел има неко неку добру књигу за кондицију? Линк за скидање би био добродошао... :)

10. Не може Сварожић да се смири, једног тренутка оће масу, другог кондицију, следеће ће вероватно бити нешто за снагу ..... :))

11. Oćeš i da ti popušimo? xD

12. Skocko i Laki sta radite za listove?Skacete li malo?

13. Prelistaj temu, imaš treningčić koji sa pisaao Oxu.

14. Ја вала не форсирам листове, класика, издизање на прсте.

15. Не може Сварожић да се смири, једног тренутка оће масу, другог кондицију, следеће ће вероватно бити нешто за снагу ..... :))

МУЛТИПРАКТИК!

16. Odo' sad da se uništim od treninga.
    Odradiću sve - od nogu do tjemena.
    Probaću i 'Kuturov kružni', čisto da vidim šta je to.
    Na kraju HIIT od 8 ciklusa.

Amin.

17. омега 3 киселине у капсулама, да чујем мишљења?

18. Steta,a bio je dobar covek. RIP Skocko!

19. омега 3 киселине у капсулама, да чујем мишљења?

Korisna stvar. Omega masti je najbolje unositi iz ribljeg ulja (valjda takođe dolazi u kapsulama). Dobro pri radu na masi, a bogami ogromna korist pri definisanju, pogotovo kad se rade UH rotacije u danima sa 0 UH.

Steta,a bio je dobar covek. RIP Skocko!

20. ма нећу да радим на маси :) друг био упоран да док сам на режиму исхране пијем то, ја нисам тела, па ми он купио и сад немам избора :)

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.